Search
Close this search box.

Κυβερνητικός εκπρόσωπος για τις εκποιήσεις: “Η θέση της Κυβέρνησης είναι ταυτόσημη με τη θέση του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας”

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για το θέμα των εκποιήσεων

Η θέση της Κυβέρνησης σε σχέση με το θέμα της παράτασης των εκποιήσεων είναι ταυτόσημη με τη θέση του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κυριάκος Ι. Κούσιος.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Κούσιος, αναφερόμενος στο θέμα παράτασης των εκποιήσεων, είπε ότι «ήταν ξεκάθαρη η θέση του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας (ενώπιον της Βουλής) ότι τυχόν αλλαγή θα μας οδηγήσει σε απρόβλεπτες συνέπειες και αν το πλαίσιο αποδυναμωθεί υπάρχει κίνδυνος να δημιουργηθούν αυξημένες κεφαλαιουχικές ανάγκες στις τράπεζες, με απρόβλεπτες συνέπειες για τις ίδιες και τους καταθέτες.

Η θέση, λοιπόν, της Κυβέρνησης είναι ταυτόσημη με τη θέση του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας.

Ταυτόχρονα να υπενθυμίσω ότι, όπως έχει δηλώσει και ενώπιον της Βουλής ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών, υπάρχουν υπαλλακτικές λύσεις, έχουμε την προστασία της πρώτης κατοικίας μέσω του Εστία και τη μετατροπή της ΚΕΔΙΠΕΣ σε οργανισμό διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων όπου πρόθεση είναι να εφαρμοστεί μια κοινωνική πολιτική, όπως το mortgage for rent, και αυτά μπορούν να δώσουν μια λύση χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

3η Παγκόσμια Θέση για το Γυμνάσιο Αραδίππου

Tο Τμήμα Ταχυδρομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, έχει

Ανακοίνωση της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή αναφορικά με την πρόωρη εξόφληση στεγαστικών δανείων

Η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή επιθυμεί να ενημερώσει τους καταναλωτές για τις υποχρεώσεις/δικαιώματα που προκύπτουν από την πρόωρη εξόφληση στεγαστικών δανείων. Σημειώνεται ότι καθοριστικό ρόλο διαδραματίζει

Ομιλία της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Αννίτας Δημητρίου στα εγκαίνια της έκθεσης της Βουλής «Κύπρος 1974, η μνήμη είναι η μόνη πατρίδα των ανθρώπων»

Κρατική Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης – ΣΠΕΛ Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024 – 6.30 μ.μ. Σεβαστό Ιερατείο, Εκπρόσωποι κοινοβουλευτικών κομμάτων, Έντιμε Γενικέ Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, Πρώην Πρόεδροι

error: Content is protected !!