Search
Close this search box.

Εμβληματική εκδήλωση για τον επίσημο εορτασμό της Επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821

Το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας σε συνεργασία με την Επιτροπή Εορτασμών Κύπρου διοργανώνει εμβληματική εκδήλωση για τον επίσημο εορτασμό της Επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Η εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 25 Μαρτίου 2021, στις 6.30 μ.μ., θα προβάλλεται τηλεοπτικά από το ΡΙΚ1 και διαδικτυακά από την ιστοσελίδα του ΡΙΚ.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο εξοχότατος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκος Αναστασιάδης, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εορτασμών Κύπρου, Καθηγητής Γεώργιος Μπαμπινιώτης και ο Πρέσβυς της Ελλάδος στην Κύπρο, κ. Θεοχάρης Λαλάκος.

Κύριος ομιλητής στην εκδήλωση θα είναι ο Καθηγητής Πασχάλης Κιτροµηλίδης, Ακαδημαϊκός και Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών και της Κυπριακής Ακαδημίας Επιστημών, Γραµµάτων και Τεχνών, με θέμα «Ο Οραματισμός της Ελευθερίας».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα προβληθεί, επίσης, σύντομο ντοκιμαντέρ με τίτλο «Κύπρος 1821-2021» σε σκηνοθεσία Μιχάλη Γεωργιάδη. Η εκδήλωση θα κλείσει με μουσικό πρόγραμμα από τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου, στο πλαίσιο του οποίου θα ακουστεί σε πρώτη εκτέλεση το έργο για βαρύτονο και ορχήστρα εγχόρδων «Της Κύπρου Φως του Εικοσιένα» του Κωνσταντίνου Στυλιανού σε ποίηση Κυριάκου Χαραλαμπίδη.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

3η Παγκόσμια Θέση για το Γυμνάσιο Αραδίππου

Tο Τμήμα Ταχυδρομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, έχει

Ανακοίνωση της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή αναφορικά με την πρόωρη εξόφληση στεγαστικών δανείων

Η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή επιθυμεί να ενημερώσει τους καταναλωτές για τις υποχρεώσεις/δικαιώματα που προκύπτουν από την πρόωρη εξόφληση στεγαστικών δανείων. Σημειώνεται ότι καθοριστικό ρόλο διαδραματίζει

Ομιλία της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Αννίτας Δημητρίου στα εγκαίνια της έκθεσης της Βουλής «Κύπρος 1974, η μνήμη είναι η μόνη πατρίδα των ανθρώπων»

Κρατική Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης – ΣΠΕΛ Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024 – 6.30 μ.μ. Σεβαστό Ιερατείο, Εκπρόσωποι κοινοβουλευτικών κομμάτων, Έντιμε Γενικέ Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, Πρώην Πρόεδροι

error: Content is protected !!