Search
Close this search box.

Βανδαλισμοί στο Δημοτικό Σχολείο Λιβαδιών

SkalaTimes Team


H αστυνομία έχει χρόνο να κυνηγά τον κόσμο, αν έστειλε sms μετακίνησης και να δίνει πρόστιμα των 300ευρώ, αλλά δεν έχει χρόνο να προστατεύει το Δήμο Λιβαδιών από βανδαλιστές που εδώ και αρκετό καιρό προκαλούν ζημιές, είτε στην πλατεία του χωριού, είτε στο Δημοτικό Σχολείο Λιβαδιών.

“Δεν είμαστε ιδιωτικό σχολείο για να φρουρείται το σχολείο των παιδιών μας, όπως συμβαίνει σε ιδιωτικό σχολείο στη Λάρνακα, με αποτέλεσμα τα δικά μας παιδιά να πηγαίνουν στο σχολείο τους και να αντικρύζουν βανδαλισμούς, με ότι αυτό σημαίνει για την εύθραστη ψυχολογία τους”, δήλωσε στο SkalaTimes μητέρα μαθήτριας του Δημοτικού Σχολείου Λιβαδιών.

“Τα παιδάκια είχαν φυτέψει δέντρα και λουλούδια, κάθε μέρα τα φρόντιζαν, όταν σήμερα πήγαν στο σχολείο τους και τα είδαν ξεριζωμένα, στεναχωρήθηκαν, ενώ το λυπημένο “γιατί” τους δεν μπορούσε να βρει απάντηση”, δήλωσαν στο SkalaTimes γονείς.

Η επιστολή που στάληκε σήμερα σε γονείς από την Διεύθυνση του Σχολείου μόνο αγανάκτηση και λύπη προκαλεί, αφού το κράτος αποδυκνείεται ανίκανο να προστατεύσει το χώρο όπου καθημερινά βρίσκονται για ώρες παιδάκια από 6 εώς 12 ετών.

Πιο κάτω μέρος από την επιστολή που στάληκε σήμερα στους γονείς από τη Διεύθυνση του Σχολείου, την οποία έστειλαν στο SkalaTimes γονείς:

“Τις τελευταίες μέρες παρατηρούνται ζημιές στο σχολικό χώρο, οι οποίες γίνονται κατά τις ώρες που το σχολείο είναι κλειστό.
Συγκεκριμένα την περασμένη εβδομάδα στις 17/3/2021 βρήκαμε στο σχολείο δύο κομμένα μεγάλα δέντρα που είχε φυτέψει παλαιότερα ο Σύνδεσμος Γονέων του σχολείου . Το ένα μάλιστα, όταν το έκοψαν το τοποθέτησαν πάνω από το υπόστεγο του θεάτρου.
Σήμερα Δευτέρα 22/3/2021 φτάνοντας στο σχολείο δάσκαλοι , δασκάλες , μαθητές και μαθήτριες αντικρίσαμε ένα άλλο απαράδεκτο θέαμα. Τα δεντράκια που δενδροφυτεύσαμε πρόσφατα με τους μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας, τα έχουν ξεριζώσει οι εξωσχολικοί που εισέρχονται στο σχολείο τις ώρες που το σχολείο είναι κλειστό. Επιπλέον έχουν αναποδογυρίσει όλους τους ανθώνες, στους οποίους φυτέψαμε εποχιακά φυτά στα πλαίσια της ανάπλασης του σχολικού χώρου.
Πραγματικά το θέαμα αυτό προκάλεσε τη λύπη και την αγανάκτηση τόσο των μικρών μας μαθητών και μαθητριών όσο και ολόκληρου του προσωπικού του σχολείου μας, γιατί τα φυτά αυτά φυτεύτηκαν με τη συμμετοχή όλων μας για να ομορφύνουμε το σχολικό περιβάλλον.
Για τα πιο πάνω συμβάντα ενημερώθηκαν άμεσα όλοι οι αρμόδιοι φορείς και κλήθηκε η αστυνομία , η οποία έσπευσε επί τόπου”.

Η αστυνομία, η Σχολική Εφορία ακόμη και το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας οφείλουν να βρουν άμεση λύση, γιατί δεν είναι το μοναδικό σχολείο στην πόλη και επαρχία Λάρνακας που γίνεται στόχος βανδαλιστών.
Οι βανδαλισμοί μέσα στα σχολεία πρέπει να σταματήσουν, Υπουργείο, Αστυνομία και Σχολική Εφορία οφείλουν να δράσουν άμεσα
.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

3η Παγκόσμια Θέση για το Γυμνάσιο Αραδίππου

Tο Τμήμα Ταχυδρομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, έχει

Ανακοίνωση της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή αναφορικά με την πρόωρη εξόφληση στεγαστικών δανείων

Η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή επιθυμεί να ενημερώσει τους καταναλωτές για τις υποχρεώσεις/δικαιώματα που προκύπτουν από την πρόωρη εξόφληση στεγαστικών δανείων. Σημειώνεται ότι καθοριστικό ρόλο διαδραματίζει

Ομιλία της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Αννίτας Δημητρίου στα εγκαίνια της έκθεσης της Βουλής «Κύπρος 1974, η μνήμη είναι η μόνη πατρίδα των ανθρώπων»

Κρατική Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης – ΣΠΕΛ Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024 – 6.30 μ.μ. Σεβαστό Ιερατείο, Εκπρόσωποι κοινοβουλευτικών κομμάτων, Έντιμε Γενικέ Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, Πρώην Πρόεδροι

error: Content is protected !!