Search
Close this search box.

Δήμος Λάρνακας: Εορτασμοί των Εθνικών Επετείων 25ης Μαρτίου 1821 και 1ης Απριλίου 1955-59

Ο Δήμος Λάρνακας στα πλαίσια των εορτασμών των Εθνικών Επετείων της 25ης Μάρτιου 1821 και 1ης Απρίλιου 1955 – 59 και με την ευκαιρία της συμπλήρωση 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, ενημερώνει ότι στις 24 Μαρτίου 2021 στις 8.00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί Πάνδημος Εορτασμός στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας «Γεώργιος Λυκούργος». Τον Πάνδημο θα χαιρετίσει ο Δήμαρχος Λάρνακας κ. Ανδρέας Βύρας και κύριος ομιλητής θα είναι ο κ. Πέτρος Παπαπολυβίου, Αν. Καθηγητής Σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Η κ. Έλενα Χατζηαυξέντη θα παρουσιάσει ειδικό αφιέρωμα για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση με τίτλο «Μεθύστε με τ’ αθάνατο κρασί του ’21… Κυπριών Ιστορίες…».

Τον Πάνδημο Εορτασμό στηρίζουν οι Εκπαιδευτικές Οργανώσεις ΠΟΕΔ – ΟΕΛΜΕΚ – ΟΛΤΕΚ.
Η εκδήλωση θα μεταδίδεται διαδικτυακά μέσω της σελίδας facebook του Δήμου Λάρνακας https://www.facebook.com/larnakamunicipality

Εν όψει των Εορτασμών για την συμπλήρωση 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, ο Δήμος Λάρνακας θα σημαιοστολίσει το παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων.

Την Πέμπτη, 25 Μαρτίου 2021 θα φωταγωθήσει το κτίριο των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Δήμου Λάρνακας και της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρνακας με μπλε χρώμα. Παράλληλα, μεταξύ των ωρών 8.00 μ.μ. – 11.00 μ.μ. θα προβάλλεται πάνω στο κτίριο των Πολιτιστικών Υπηρεσιών Δήμου Λάρνακας το επίσημο βιντεοκλίπ της Επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση «ΑΣ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΧΟΡΟΙ». Επίσης, έχει ζητηθεί από το Τμήμα Αρχαιοτήτων Κύπρου όπως το Μεσαιωνικό Κάστρο Λάρνακας φωταγωγηθεί με μπλε χρώμα.

Την Πέμπτη, 25 Μαρτίου 2021, στις 7.00 π.μ. θα γίνει η έπαρση της σημαίας στην Πλατεία του Αγάλματος της Ελευθερίας από τον Δήμαρχο Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα και τον Έπαρχο Λάρνακας κ. Οδυσσέα Χατζηστεφάνου στην παρουσία των Αρχών της πόλης.

Στις 10.00 π.μ. στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης θα πραγματοποιηθεί Πανηγυρική Δοξολογία χοροστατούντος του Πανιερώτατου Μητροπολίτη Κιτίου κ.κ. Νεκτάριου συμπαραστατούμενου υπό του Ιερού Κλήρου στην παρουσία του Υπουργού Άμυνας κ. Χαραλάμπου Πετρίδη. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Επιθεωρητής Μέσης Εκπαίδευσης Φιλολογικών Μαθημάτων κ. Σιμάκης Συμεού. Ακολούθως, στις 11.00 π.μ. θα τελεστεί Τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο Άγαλμα της Ελευθςερίας.

Η υποστολή της σημαίας θα γίνει στις 6.00 μ.μ.

Την Πέμπτη, 1η Απριλίου 2021, στις 7.00 π.μ. θα γίνει η έπαρση της σημαίας στην Πλατεία του Αγάλματος της Ελευθερίας από τον Δήμαρχο Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα και τον Έπαρχο Λάρνακας κ. Οδυσσέα Χατζηστεφάνου στην παρουσία των Αρχών της πόλης.

Στις 10.00 π.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Λαζάρου θα πραγματοποιηθεί Πανηγυρική Δοξολογία χοροστατούντος του Πανιερώτατου Μητροπολίτη Κιτίου κ.κ. Νεκτάριου συμπαραστατούμενου υπό του Ιερού Κλήρου στην παρουσία της Υπουργού Ενέργειας, Βιομηχανίας και Εμπορίου κ. Νατάσα Πηλείδου. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Διευθυντής του Περιφερειακού Γυμνασίου Κιτίου κ. Λοϊζος Πέρδικος. Ακολούθως, στις 11.00 π.μ. θα τελεστεί Τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο Άγαλμα της Ελευθερίας.

Η υποστολή της σημαίας θα γίνει στις 6.00 μ.μ.

Καθ’ όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα τηρηθούν όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα προφύλαξης κατά της εξάπλωσης του Covid – 19.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

3η Παγκόσμια Θέση για το Γυμνάσιο Αραδίππου

Tο Τμήμα Ταχυδρομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, έχει

Ανακοίνωση της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή αναφορικά με την πρόωρη εξόφληση στεγαστικών δανείων

Η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή επιθυμεί να ενημερώσει τους καταναλωτές για τις υποχρεώσεις/δικαιώματα που προκύπτουν από την πρόωρη εξόφληση στεγαστικών δανείων. Σημειώνεται ότι καθοριστικό ρόλο διαδραματίζει

Ομιλία της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Αννίτας Δημητρίου στα εγκαίνια της έκθεσης της Βουλής «Κύπρος 1974, η μνήμη είναι η μόνη πατρίδα των ανθρώπων»

Κρατική Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης – ΣΠΕΛ Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024 – 6.30 μ.μ. Σεβαστό Ιερατείο, Εκπρόσωποι κοινοβουλευτικών κομμάτων, Έντιμε Γενικέ Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, Πρώην Πρόεδροι

error: Content is protected !!