Search
Close this search box.

Νέα γενιά και εκλογές

Άρθρο του Παναγιώτη Τουλούρα
Νομικός, Υποψήφιος Βουλευτής Λάρνακας, ΔΗ.ΠΑ

Μια απόσταση, ένα μεγάλο χάσμα, μια όχι και τόσο καλή σχέση μεταξύ τους θα έλεγε κανείς αναφερόμενος στην άσκηση του εκλογικού δικαιώματος και τη νέα γενιά.
Ολοένα και αυξάνονται οι νέοι που με έντονο επαναστατικό πνεύμα, απουσιάζουν σε κάθε εκλογική αναμέτρηση. 

Οι νέοι είναι απόντες γιατί ονειρεύονται έναν κόσμο αλλιώτικο, είναι απόντες γιατί όσα ονειρεύτηκαν βλέπουν να μη πραγματοποιούνται, είναι απόντες γιατί ψάχνουν την αλήθεια τους αλλού, στη μουσική, στην τέχνη και σε τόσα άλλα. Είναι απόντες γιατί η ίδια η κοινωνία, ο τόπος τους, τους απογοητεύει. Εκεί ανακαλύπτουν τον εαυτό τους. Είναι απόντες γιατί χάσανε την πίστη τους. Γυρίζουν την πλάτη στη πολιτική και τα κοινά αφού δεν βλέπουν το σκηνικό που διαμορφώνεται να ανταποκρίνεται σε αυτά που επιθυμούν. Ένα ζοφερό μέλλον, όπου οι αποφάσεις λαμβάνονται στη βάση σκοπιμοτήτων και εξυπηρέτησης συμφερόντων.

Αναμφισβήτητα διανύουμε μια από τις χειρότερες εποχές για τους νέους, ίσως την χειρότερη. Κορωνοϊός, καραντίνα, εστίαση κλειστή, κάποιοι χάσανε τις δουλειές τους, ψυχολογία σε καθόλου καλή κατάσταση. Για αυτούς η όποια κυβέρνηση φαντάζει εχθρός, καθώς δεν αφουγκράζεται τους φόβους , τους προβληματισμούς και τις αγωνίες τους.
Μόνο οργή, ναι αυτό νιώθουν, οργή και αγανάκτηση.

Π. Τουλούρας: “Aν αγωνιζόμαστε για κάτι, είναι το αύριο των παιδιών μας”

Ήρθε ο καιρός να αλλάξει το σενάριο, οι νέοι πρέπει να ακουστούν. Έχουν ανάγκη από μια φωνή που να τους εκφράζει, μια φωνή που να τους κάνει να νιώσουν την ασφάλεια που τόσο πολύ χρειάζονται.
Δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο είναι η νέα γενιά να πιστέψει πως μπορεί να γίνει διαμορφωτής και κομμάτι των εξελίξεων. Αν νιώσουν ότι υπάρχει ελπίδα, τότε θα πάψουν να μην ενδιαφέρονται για τα κοινά. Έχουμε υποχρέωση να τους προσεγγίσουμε και να τους εξηγήσουμε πως αύριο αυτοί θα είναι η κοινωνία και οι ρυθμιστές του πολιτικό-οικονομικού σκηνικού. Με προτάσεις, παρεμβάσεις και ιδέες να τους πείσουμε πως έχουν ρόλο να διαδραματίσουν, φτάνει να πιάσουν την τύχη τους στα χέρια τους.

Πρώτο βήμα για τη νέα γενιά είναι να μην απουσιάζει από τις κάλπες στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές. Να προσέλθουν στις κάλπες και να μην αφήσουν άλλους να αποφασίσουν γι αυτούς. Να μελετήσουν, να κρίνουν και να επιλέξουν πολιτικές και πρόσωπα. Να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα γιατί μόνο έτσι λειτουργεί η Δημοκρατία. Μαζί με τους νέους μπορούμε να κτίσουμε ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τις γενιές που θα ακολουθήσουν.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

3η Παγκόσμια Θέση για το Γυμνάσιο Αραδίππου

Tο Τμήμα Ταχυδρομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, έχει

Ανακοίνωση της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή αναφορικά με την πρόωρη εξόφληση στεγαστικών δανείων

Η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή επιθυμεί να ενημερώσει τους καταναλωτές για τις υποχρεώσεις/δικαιώματα που προκύπτουν από την πρόωρη εξόφληση στεγαστικών δανείων. Σημειώνεται ότι καθοριστικό ρόλο διαδραματίζει

Ομιλία της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Αννίτας Δημητρίου στα εγκαίνια της έκθεσης της Βουλής «Κύπρος 1974, η μνήμη είναι η μόνη πατρίδα των ανθρώπων»

Κρατική Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης – ΣΠΕΛ Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024 – 6.30 μ.μ. Σεβαστό Ιερατείο, Εκπρόσωποι κοινοβουλευτικών κομμάτων, Έντιμε Γενικέ Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, Πρώην Πρόεδροι

error: Content is protected !!