Search
Close this search box.

Είναι το πικ νικ η νέα….μόδα;

SkalaTimes Team


“Ουδέν κακόν αμιγές καλού” λέει ο σοφός λαός και η πανδημία, η κλεισούρα, οι περιορισμοί και όλα τα άσχημα που έφερε ο covid 19 μας έκαναν να ανακαλύψουμε νέα παράθυρα οπτικής στο κόσμο.
Η δε νεολαία φαίνεται να μας δείχνει νέες τάσεις και μόδες μέσα στη πόλη μας.

Όλο και περισσότεροι, νέοι συνήθως, άνθρωποι επιλέγουν να κάνουν πικ νικ (picnic) στο Παττίχειο ή σε άλλες περιοχές της Λάρνακας.

Μαθήτριες γυμνασίου μας έστειλαν τις δικές τους φωτογραφίες από το υπέροχο όπως μας είπαν πικ νικ που απόλαυσαν κοντά στο Παττίχειο πριν λίγες μέρες.

Επειδή η φύση θα είναι πάντα το καλύτερο τονωτικό για το πνεύμα και το σώμα, εμείς προτείνουμε σε μεγάλους και μικρούς πικ νικ στη πόλη.

Τόποι που θα μπορούσατε να επιλέξετε:
Παττίχειο
Τεκκές
Παραλιακά (Μακένζι πχ)

Οφέλη από το πικ νικ σύμφωνα με το https://www.nutrischool.gr/
**Είναι διαφορετικό και πολύ πιο διασκεδαστικό για τα παιδιά και τους μεγάλους. Δημιουργεί ευχάριστες αναμνήσεις και μία πιο υγιή σχέση με το φαγητό.
**Είναι μία ευκαιρία να έρθουν τα παιδιά σου σε επαφή με τη φύση και να συνθέσετε οικογενειακά… βιταμίνη D.
**Μέσα από το γέλιο, το παιχνίδι, την επαφή με τη φύση και μακριά από το άγχος της καθημερινότητας, μπορείς να επικοινωνήσεις πιο εύκολα με τα παιδιά.
**Επειδή το πικνικ είναι διασκεδαστικό, είναι πολύ πιο εύκολο για τα παιδιά να δοκιμάσουν εκείνα τα λαχανικά που τόσο καιρό προσπαθούσες να τους δώσεις. Μπορεί, λοιπόν, να συμβάλλει στη δημιουργία πιο υγιεινών διατροφικών συνηθειών για ολόκληρη την οικογένεια.
**Στο πικνικ μπορείς να διδάξεις στα παιδιά σου την αξία του ήρεμου φαγητού. Μάθε τους να μασάνε καλά την τροφή και να τρώνε αργά. Έρευνα έδειξε ότι τα άτομα που τρώνε αργά, έχουν μικρότερες πιθανότητες να εμφανίσουν μεταβολικό σύνδρομο και παχυσαρκία.


Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

3η Παγκόσμια Θέση για το Γυμνάσιο Αραδίππου

Tο Τμήμα Ταχυδρομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, έχει

Ανακοίνωση της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή αναφορικά με την πρόωρη εξόφληση στεγαστικών δανείων

Η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή επιθυμεί να ενημερώσει τους καταναλωτές για τις υποχρεώσεις/δικαιώματα που προκύπτουν από την πρόωρη εξόφληση στεγαστικών δανείων. Σημειώνεται ότι καθοριστικό ρόλο διαδραματίζει

Ομιλία της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Αννίτας Δημητρίου στα εγκαίνια της έκθεσης της Βουλής «Κύπρος 1974, η μνήμη είναι η μόνη πατρίδα των ανθρώπων»

Κρατική Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης – ΣΠΕΛ Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024 – 6.30 μ.μ. Σεβαστό Ιερατείο, Εκπρόσωποι κοινοβουλευτικών κομμάτων, Έντιμε Γενικέ Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, Πρώην Πρόεδροι

error: Content is protected !!