Search
Close this search box.

Να δοθούν στη δημοσιότητα στοιχεία για τα πρώτα 3,997 ραντεβού για εμβολιασμό

Της Γιώτας Δημητρίου
(Αρχισυντάκτρια SkalaTimes)

Πολλά τα ερωτήματα που δημιουργούνται γύρω από το θέμα του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊου στη χώρα μας.
Σχετικά με τη πύλη εμβολιασμού, είχαν επίσημα ενημερωθεί οι ιατροί ότι το σύστημα για τις εγγραφές θα άνοιγε στις 7 Απριλίου στις 8π.μ το πρωί. Κάποιοι γιατροί όμως δοκίμασαν να μπουν στο σύστημα από τις 7.45 π.μ και όταν μπήκαν (στις 7.45π.μ) είδαν ότι το σύστημα ήταν ΗΔΗ ανοικτο για εγγραφές.

Μέσα σε λίγο, όπως όλοι είδαμε, “είχε πέσει” το σύστημα, παρόλα αυτά είχαν ΠΡΟΛΑΒΕΙ να γίνουν κάποιες χιλιάδες εγγραφές!

Αρκετοί ιατροί πιστεύουν πως πολύ πιθανόν το σύστημα να άνοιξε νωρίτερα για “κάποια υψηλά υστάμενα πρόσωπα” ή για να μπορέσουν να επιλέξουν “κάποιοι” τα εμβόλια της αρεσκείας τους.
“Ναι, στις 7.45π.μ που δοκιμάσαμε να μπούμε, παρόλο που είχαμε επίσημη πληροφόρηση ότι θα άνοιγε στις 8.00 π.μ το σύστημα, ήταν ήδη ανοικτό για εγγραφές”, μας είπε γιατρός από την Λάρνακα ο οποίος για ευνόητους λόγους επιθυμεί να μείνει ανώνυμος.


Ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, κ. Κυριάκος Κόκκινος, σχολιάζοντας στον Πολίτη 107.6 & 97.6 το χθεσινό περιστατικό κατάρρευσης της Πύλης Εμβολιασμού είπε ότι “το πρόβλημα οφειλόταν στην υπερφόρτωση του συστήματος. Το σύστημα δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει στην ζήτηση καθώς δεχόταν 360 αιτήματα για ραντεβού ανά δευτερόλεπτο. Μέχρι την ώρα της κατάρρευσης (3 λεπτά μετά που άνοιξε) πρόλαβαν και έκλεισαν ραντεβού 3,997 άτομα και είχαν εξαντληθεί όλα τα εμβόλια της Pfizer και της Moderna……”.

Μάλιστα, και όλως τυχαίως μας έμειναν τα Astrazeneca, για τα οποία γίνεται τόσος λόγος.
(Κάτω από 300 έκλεισαν για Astrazeneca, σύμφωνα με τον κ. Κόκκινο).
Σε τρία λεπτά εξαφανιστήκαν συγκεκριμένες “μάρκες” εμβολίων!

Όπως και να έχει, εγείρονται κάποια ερωτήματα:

  1. Όσοι γράφτηκαν πρώτοι από ποια πόλη ήταν; Διότι αν πχ ήταν όλοι (ή ένα μεγάλο ποσοστό) από Λευκωσία, αυτό κάτι σημαίνει. Ή ακόμη καλύτερα να δωθούν στοιχεία, ονοματεπώνυμα (αν ήταν “διάσημα” ονοματεπώνυμα).
  2. Ποια εμβόλια έχουν κλείσει για Λευκωσία και ποια έμειναν για άλλες πόλεις; Αν πχ έκλεισαν για τη Λευκωσία συγκεκριμένα εμβόλια και μας έμειναν για τη Λάρνακα μόνο τα εμβόλια για τα οποία γίνεται λόγος ότι ενδέχεται να έχουν προβλήματα, τότε και αυτό κάτι σημαίνει.
  3. Άνοιξε ή όχι ενωρίτερα από την επίσημη ενημέρωση το σύστημα για εγγραφές;

Για να υπάρξει καθαρό τοπίο και να γνωρίζουμε πως δεν υπάρχει κάτι το μεμπτό, το Υπουργείο Υγείας οφείλει να δώσει στην δημοσιότητα από ποιες πόλεις έχουν κλείσει τα πρώτα, σχεδόν τέσσερεις χιλιάδες, εμβόλια και ποια εμβόλια (εταιρείες) σε ποιες πόλεις.
Αν πχ όλως τυχαίως μας έμειναν μόνο τα Astrezeneca για τη Λάρνακα και αυτό κάτι σημαίνει.

Διαφάνεια.
Όλοι οι πολίτες είναι ίσοι και έχουν τα ίδια δικαιώματα στη ζωή και στην προστασία της υγείας.

Το δικαίωμα στον εμβολιασμό το έχουν όλοι οι πολίτες με εμβόλια της αρεσκείας τους και όχι κάποιοι να μπορούν να επιλέγουν και κάποιοι άλλοι να πρέπει να περιμένουν περισσότερο ή να πρέπει να βάλουν ό,τι εμβόλιο έμεινε, χωρίς το δικαίωμα επιλογής.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Συνάντηση Δημάρχου Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα με Καταστηματάρχες και Κατοίκους για την Ανάπλαση της Πλατείας Ακροπόλεως και Πλατείας Αλκής

Ο Δήμος Λάρνακας ενημερώνει ότι την Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2024, διεξήχθη συνάντηση του Δημάρχου Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα με καταστηματάρχες και κατοίκους της περιοχής στον

Ανακοίνωση ΑΚΕΛ Λάρνακας μετά από συνάντηση στη Στέγη Ηλικιωμένων «Άγιος Γεώργιος»

Αξιοποίηση του κενού χώρου Στέγης που προέκυψε ένεκα της μεταφοράς ασυνόδευτων ανήλικων για φιλοξενία ηλικιωμένων Με αφορμή τα γεγονότα με τους ασυνόδευτους ανήλικους, πραγματοποιήθηκε συνάντηση

Παγκόσμια Ημέρα Καθαρισμού των Ακτών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Κάθε χρόνο, στις 21 Σεπτεμβρίου, γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Καθαρισμού των Ακτών, για να θυμόμαστε πως σαν πολίτες έχουμε χρέος και ευθύνη να κρατάμε τις

Πολιτιστικό Ημερολόγιο Λάρνακας

Κινηματογράφος, street food, συναυλίες και άλλες υπέροχες προτάσεις για τις εξόδους σας στην Λάρνακα. Εσείς που θα πάτε; ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ  Δευτέρα 23/9/2024  Ώρα: 8:30 μ.μ. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

error: Content is protected !!