Search
Close this search box.

Aνακοίνωση Προοδευτικής Κίνησης Δασκάλων και Νηπιαγωγών: Οι αγώνες δεν μπαίνουν καραντίνα…. Ζήτω η 1η Μαΐου!

Η 1η του Μάη του 1993 ήταν η μέρα που 150 δάσκαλοι και νηπιαγωγοί ίδρυσαν στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Συνεργατικού Ταμιευτηρίου Δασκάλων τη «Δημοκρατική Ανανεωτική Συνδικαλιστική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών» (Δ.Α.Σ.Κ), η οποία στη συνέχεια μετονομάστηκε σε «Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών». Γενέθλια μέρα για την Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών η 1η Μαΐου, μέρα απεργίας και παγκόσμια αργία για τους εργαζόμενους σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών γεννήθηκε μέσα από την αγωνιστικότητα και τη μαχητικότητα των προοδευτικών εκπαιδευτικών της Κύπρου, μέσα από την ανάγκη για αντίσταση και αντίδραση στο κυπριακό συντηρητικό κατεστημένο. Με αφορμή λοιπόν την γενέθλια μέρα της Προοδευτικής μας, επαναδιατυπώνουμε με τον πιο καθαρό, αγνό, ειλικρινή και έντιμο τρόπο τις υποσχέσεις που έδωσαν οι πρωτοπόροι Προοδευτικάριοι το 1993 και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε τον αγώνα για στήριξη και υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου και για βελτίωση της καθημερινότητας των εκπαιδευτικών απέναντι στις αντιπαιδαγωγικές και αντιεκπαιδευτικές πολιτικές της κυβέρνησης Αναστασιάδη. Η Προοδευτική, ενισχυμένη πλέον και αντιπροσωπεύοντας πέραν του 20% του συνόλου του εκπαιδευτικού κόσμου, θα συνεχίσει να αγωνίζεται για ένα ενιαίο και συμπεριληπτικό σχολείο χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς, το οποίο θα προάγει την κριτική σκέψη.

Την ίδια στιγμή, με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Εργαζομένων, απευθύνουμε θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό στους εργαζόμενους σε ολόκληρο τον κόσμο. Η φετινή Πρωτομαγιά μας βρίσκει και φέτος σε καραντίνα και την Κύπρο μας σε πολύ δύσκολη κατάσταση, για την οποία βαριά ευθύνη φέρουν οι κυβερνώντες.

Παρά την καραντίνα και τα περιοριστικά μέτρα, οι αγώνες για προάσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων δεν μπορούν να μπουν στο περιθώριο ούτε να περιοριστούν. Είναι αυτή τη χρονική στιγμή που οι εργαζόμενοι στην Κύπρο έχουν ανάγκη από ένα ισχυρό και ενωμένο εργατικό κίνημα το οποίο θα υψώσει μια τεράστια κοινωνική ασπίδα προστασίας τους.
Σε όλους αυτούς που έχουν βάλει στο μάτι τα δικαιώματα, τις απολαβές και το πλαίσιο εργασίας των εργαζομένων στην Κύπρο θα απαντήσουμε με αντίσταση και αντίδραση. Σε όλους αυτούς που επιχειρούν να δημιουργήσουν ένα εργασιακό μεσαίωνα στην Κύπρο απαντάμε με αγώνες και διεκδικήσεις.

Να μην επιτρέψουμε σε κανένα να μας αφαιρέσει όλα όσα με αίμα και θυσίες κερδήθηκαν από τους εργαζόμενους. Οι αγώνες δεν μπαίνουν καραντίνα…Ζήτω η εργατική Πρωτομαγιά.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Συνάντηση Δημάρχου Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα με Καταστηματάρχες και Κατοίκους για την Ανάπλαση της Πλατείας Ακροπόλεως και Πλατείας Αλκής

Ο Δήμος Λάρνακας ενημερώνει ότι την Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2024, διεξήχθη συνάντηση του Δημάρχου Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα με καταστηματάρχες και κατοίκους της περιοχής στον

Ανακοίνωση ΑΚΕΛ Λάρνακας μετά από συνάντηση στη Στέγη Ηλικιωμένων «Άγιος Γεώργιος»

Αξιοποίηση του κενού χώρου Στέγης που προέκυψε ένεκα της μεταφοράς ασυνόδευτων ανήλικων για φιλοξενία ηλικιωμένων Με αφορμή τα γεγονότα με τους ασυνόδευτους ανήλικους, πραγματοποιήθηκε συνάντηση

Παγκόσμια Ημέρα Καθαρισμού των Ακτών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Κάθε χρόνο, στις 21 Σεπτεμβρίου, γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Καθαρισμού των Ακτών, για να θυμόμαστε πως σαν πολίτες έχουμε χρέος και ευθύνη να κρατάμε τις

error: Content is protected !!