Search
Close this search box.

Πρωταθλήτρια η Oμόνοια μετά από 11 χρόνια!

Πρωταθλήτρια για 21η φορά στην ιστορία της και πρώτη μετά από 11 ολόκληρα χρόνια αναδείχθηκε η Ομόνοια. Οι πράσινοι επικράτησαν 1-0 της ΑΕΚ στην «Αρένα», με σκόρερ τον Φώτη Παπουλή (49’), για την 9η αγωνιστική της δεύτερης φάσης του πρωταθλήματος και σε συνδυασμό με το ισόπαλο 2-2 του Απόλλωνα με τον Ολυμπιακό στο Τσίρειο στέφθηκαν πρωταθλητές και μαθηματικά μία αγωνιστική πριν το φινάλε.

Το σκηνικό στην «Αρένα» ήταν ακατάλληλο για καρδιακούς, καθώς ο αγώνας στη Λάρνακα τελείωσε και οι παίκτες της Ομόνοιας παρακολουθούσαν την αναμέτρηση του Τσιρείου μέσω κινητών. Με το τελικό σφύριγμα στο παιχνίδι του Απόλλωνα ξέσπασαν σε έντονος πανηγυρισμούς.

Με 78 βαθμούς η Ομόνοια, 54 γκολ ενεργητικό και 16 γκολ παθητικό η Ομόνοια έκοψε πρώτη το νήμα και ουσιαστικά έβαλε τέλος στην αυτοκρατορία του ΑΠΟΕΛ.

To ματς
Η Ομόνοια άρχισε τον αγώνα με πατημένο το γκάζι επιδιώκοντας ένα γρήγορο γκολ που θα την έβαζε σε θέση οδηγού στην αναμέτρηση και θα έδιωχνε το άγχος. Η ομάδα του Χένινγκ Μπεργκ σε διάστημα εφτά λεπτών άγγιξε τρεις φορές το τέρμα, όμως ο Φώτης Παπουλής ήταν άστοχος στο 1’ και το 7’, ενώ στο 6’ ο Γκονζάλεθ έδιωξε την μπάλα προτού αυτή φτάσει στον Τσέποβιτς. Δευτερόλεπτα μετά το πρώτο σφύριγμα ο Τιάγκο βρήκε αμαρκάριστο τον Παπουλή στην «καρδιά» της περιοχής της ΑΕΚ, αλλά την κεφαλιά του Ελλαδίτη απέκρουσε με διπλή προσπάθεια ο Μολ. Στο 7’ ο έμπειρος μεσοεπιθετικός του «τριφυλλιού» βρέθηκε σε θέση βολής αλλά ήταν απελπίστηκα άστοχος.
Μετά το πρώτο δεκάλεπτο η ΑΕΚ κέρδισε μέτρα στο γήπεδο, ανέλαβε την κυριαρχία και έφτασε με αξιώσεις αρκετές φορές στην εστία του Φαμπιάνο. Στο 18’ ο Ακοράν έχασε τεράστια ευκαιρία. Μετά από σέντρα του Γκαρσία και διεκδίκηση της μπάλας από τους Τρισκόφσκι και Λούφτνερ, ο Ισπανός βρέθηκε σε θέση βολής, όμως σούταρε ψηλά έξω. Οι Λαρνακείς κατέγραψαν πέντε τελικές προσπάθειες κι άλλες 2-3 πολύ καλές προϋποθέσεις, όμως Ακοράν, Τρισκόφσκι και Ναούμ δεν κατάφεραν να βρουν στόχο.
Με το καλημέρα στο δεύτερο ημίχρονο η Ομόνοια κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα με το όγδοο γκολ του Φώτη Παπουλή στο πρωτάθλημα και πρώτο μετά από τρεις μήνες. Ο Ελλαδίτης μεσοεπιθετικός είχε χάσει δύο σπουδαίες ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, όμως στο 49’ δεν λάθεψε. Ήταν στην κατάλληλη θέση και μετά το γύρισμα του Τιάγκο, ο οποίος με τη σειρά του έγινε αποδέκτης της μπάλας έπειτα από κάθετη πάσα του Λέτσγιακς. Ήταν το πρώτο τέρμα του Παπουλή μετά τις 5 Φεβρουαρίου και την εκτός έδρας νίκη με 3-0 επί της Δόξας.
Στη συνέχεια του δευτέρου ημιχρόνου η Ομόνοια υποχώρησε σε θέση άμυνας, κλείνοντας όλους τους διαδρόμους προς την εστία του Φαμπιάνο. Προβάλλοντας το ισχυρότερο όπλο της, την ανασταλτική της λειτουργία, «κλείδωσε» τα επιθετικά ατού της ΑΕΚ και πανηγύρισε το «διπλό».

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
ΑΕΚ (Παναγιώτης Γιάννου): Μολ, Φερνάντεθ, Γκονζάλεθ, Αντωνιάδης, Ιωάννου, Σπιρόφσκι (71′ Σπόλιαριτς), Χέιτλι, Ναούμ (77′ Αναστασίου), Ακοράν (88′ Σαββίδης), Γκαρσία (71′ Ναράνχο), Τρισκόφσκι.

Ομόνοια (Χένινγκ Μπεργκ): Φαμπιάνο, Σέχου, Λούφτνερ, Χούμποτσαν, Λέτσγιακς, Κούσουλος, Γκόμεθ, Μποτεάκ (88′ Λοΐζου), Τιάγκο, Παπουλής (78′ Τζιωνής), Τσέποβιτς (78′ Ντούρις).

Σκόρερ: Παπουλής 49′.

Κίτρινες: Aντωνιάδης, Ναράνχο, Ιωάννου / Σέχου.

Αποβολές: – / –

Στάδιο: ΑΕΚ Αρένα.

Διαιτητής: Χατσεγκάν Οβίντιου (Ρουμανία).

Α’ Βοηθός: Γκινγκουλέακ Ράντου Άντριαν Στεφάν (Ρουμανία).

Β’ Βοηθός: Γκεόργκε Σεμπάστιαν Εουγκέν (Ρουμανία).

4ος: Χριστοφόρου Μάριος.

VAR: Χιλ Πάβελ (Πολωνία).

AVAR: Χριστοφή Τιμόθεος.

Παρατηρητής Διαιτησίας: Νικολαϊδης Χρίστος.

Περισσότερα: https://goal.philenews.com/podosfero/kypros/a-katigoria/i-vasilissa-omonoia-epestrepse-sto-throno-tis-meta-apo-11-chronia/

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Συνάντηση Δημάρχου Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα με Καταστηματάρχες και Κατοίκους για την Ανάπλαση της Πλατείας Ακροπόλεως και Πλατείας Αλκής

Ο Δήμος Λάρνακας ενημερώνει ότι την Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2024, διεξήχθη συνάντηση του Δημάρχου Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα με καταστηματάρχες και κατοίκους της περιοχής στον

Ανακοίνωση ΑΚΕΛ Λάρνακας μετά από συνάντηση στη Στέγη Ηλικιωμένων «Άγιος Γεώργιος»

Αξιοποίηση του κενού χώρου Στέγης που προέκυψε ένεκα της μεταφοράς ασυνόδευτων ανήλικων για φιλοξενία ηλικιωμένων Με αφορμή τα γεγονότα με τους ασυνόδευτους ανήλικους, πραγματοποιήθηκε συνάντηση

Παγκόσμια Ημέρα Καθαρισμού των Ακτών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Κάθε χρόνο, στις 21 Σεπτεμβρίου, γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Καθαρισμού των Ακτών, για να θυμόμαστε πως σαν πολίτες έχουμε χρέος και ευθύνη να κρατάμε τις

Πολιτιστικό Ημερολόγιο Λάρνακας

Κινηματογράφος, street food, συναυλίες και άλλες υπέροχες προτάσεις για τις εξόδους σας στην Λάρνακα. Εσείς που θα πάτε; ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ  Δευτέρα 23/9/2024  Ώρα: 8:30 μ.μ. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

error: Content is protected !!