Search
Close this search box.

Τα παράδοξα των εκλογών….

Του Νίκου Ιωάννου
Μέλος Κεντρικής Επιτροπής ΑΚΕΛ

Υποψήφιοι για όλα τα γούστα. Ευκαιριακοί και πρόσκαιροι συνδυασμοί. Υποψήφιοι χωρίς καμία κοινωνική δράση που ούτε τα προβλήματα της γειτονιάς τους δεν ξέρουν. Συνδυασμοί που χωρούν τα πάντα. Υποψήφιοι που αποχωρούν πριν μπουν στη κούρσα των εκλογών.

Υποψήφιοι που αλλάζουν κάθε λίγο εκλογικό στρατόπεδο. Υποψήφιος που λέγει ότι ανήκει σε εκσυγχρονιστικό κόμμα αλλά ο λόγος του είναι λόγος πεζοδρομίου. Υποψήφιος που δηλώνει επιχειρηματίας ενώ είναι λήπτης 3Ε και πάει λέγοντας. Συνδυασμός που λίγο πριν καταθέσουν τις υποψηφιότητες τους καταλήγει σε διαζύγιο επειδή δεν τα βρήκαν στο διαμοιρασμό της κρατικής χορηγίας που θα λάμβαναν.

Ο ΔΗΣΥ διαθέτει ψηφοδέλτιο μωσαϊκό από υποστηρικτές της ΕΟΚΑ Β, ενωτικούς μέχρι ευκαιριακούς υποστηρικτές της λύσης για χάρη της λύσης. Από υποψήφιους που κατατάσσουν τους εαυτούς τους αντί στο στρατόπεδο της κυβέρνησης στο στρατόπεδο της αντιπολίτευσης. Επιβεβαίωση οι πολυέξοδες διαφημιστικές πινακίδες στους δρόμους. Ο Αβέρωφ πριν τη Γενεύη κλαψούριζε μπροστά στις κάμερες για τη πατρίδα που χάνεται αλλά ο Αναστασιάδης έδειχνε πλήρως ικανοποιημένος σχεδόν πανηγυρίζοντας μετά το ναυάγιο των συνομιλιών. Κατά τα αλλά όλες οι τάσεις παρελαύνουν στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ.

Και αυτοί που έφαγαν από τα διαβατήρια και αυτοί που δεν έφαγαν.

Συνδυασμοί με ακροδεξιούς φασίστες που κρύβουν τη ιδεολογία του ναζισμού εξαιτίας του κλεισίματος του αδελφού κόμματος Χρυσής Αυγής στη Ελλάδα.
Η Αλληλεγγύη, κόμμα με παρόμοιες ακροδεξιές ρίζες δεν μπορούσε να μην συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτια της ομοοίδεάτες της Χρυσής Αυγής και να διαμοιράσει τις ψήφους με το ΕΛΑΜ.
Κόμματα δήθεν της αντιπολίτευσης που προσκολήθηκαν πάνω στη κυβέρνηση του ΔΗΣΥ και ψήφισαν κρατικούς προϋπολογισμούς δήθεν φιλολαϊκούς σήμερα παραπονιούνται ότι ξεγελάστηκαν από τη κυβέρνηση.

Η κυπριακή κοινωνία πριν δύο χρόνια απέκλεισε τη ακροδεξιά από το Ευρωκοινοβούλιο αλλά φαίνεται ότι η ηγεσία της ΕΔΕΚ δεν έλαβε τα μηνύματα σε βαθμό που να συναγωνίζεται το φασιστικό ΕΛΑΜ σε θέσεις που δύσκολα διαχωρίζονται από τη άκρα δεξιά.

Οι Οικολόγοι που θέλουν να θεωρούνται ως το «σύγχρονο και το προοδευτικό» λένε μισές αλήθειες. Γιατί τήρησαν αποχή για το ξεχείλωμα των κριτηρίων για τα διαβατήρια το Ιούλη του 2020; Κάνουν αναρτήσεις οι υποψήφιοι των Οικολόγων υπέρ της οριζόντιας ψήφου αλλά όταν ερωτούνται ποια είναι η θέση τους για το Κυπριακό μασούν τα λόγια τους. «Ως Οικολόγοι θεωρούμε ότι δεν χρειάζεται να γίνει πανηγυρική απόρριψη της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, γιατί απλούστατα η ίδια η Ιστορία την έχει απορρίψει. Το μιλίμετρο πρέπει να μηδενιστεί και να αρχίσουμε από την αρχή. Και η αρχή είναι το ενιαίο κράτος …» Το ερώτημα είναι απλό… υιοθετούν η όχι τη πιο πάνω θέση που είναι και η επίσημη θέση του κόμματος τους; Ιδιαίτερα πρέπει να απαντήσουν το ερώτημα αυτοί που βρίσκονται στα ψηφοδέλτια των Οικολόγων με αντίθετες θέσεις από τη επίσημη θέση!

Ευκαιριακοί συνδυασμοί χωρίς παρελθόν αλλά και χωρίς μέλλον. Θέσεις για όλα τα γούστα. «Παλαιοκομματικό» το ΑΚΕΛ, το χαρακτηρίζει μεγάλο μέρος της κοινωνίας. Προφανές ο χαρακτηρισμός προέρχεται επειδή είναι το μεγαλύτερο κόμμα του τόπου με παράδοση παρουσίας και προσφοράς σχεδόν 100 χρόνων. Το ΑΚΕΛ όμως άντεξε, σε αντίθεση με πολλούς συνδυασμούς και κόμματα που διαλύθηκαν στα εξ ων συνετεθη….Το ΑΚΕΛ άντεξε επειδή διαθέτει αξίες που είναι αναλλοίωτες στο χρόνο. Δεν είναι ευκαιριακός εκλογικός συνδυασμός που διαμορφώνει θέσεις ανάλογα της μόδας της εποχής. Είναι η πλέον αξιόπιστη δύναμη με καθαρό λόγο αλλά και τις πιο βαθιές ρίζες μέσα στο λαό. Η κοινωνία και όσοι στηρίζουν το εμείς αντί το εγώ έχει ανάγκη τη παρουσία ενός ισχυρού ΑΚΕΛ. Αυτή είναι η διαφορά μας. Για αυτό στη πράξη δεν είμαστε όλοι το ίδιο.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Συνάντηση Δημάρχου Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα με Καταστηματάρχες και Κατοίκους για την Ανάπλαση της Πλατείας Ακροπόλεως και Πλατείας Αλκής

Ο Δήμος Λάρνακας ενημερώνει ότι την Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2024, διεξήχθη συνάντηση του Δημάρχου Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα με καταστηματάρχες και κατοίκους της περιοχής στον

Ανακοίνωση ΑΚΕΛ Λάρνακας μετά από συνάντηση στη Στέγη Ηλικιωμένων «Άγιος Γεώργιος»

Αξιοποίηση του κενού χώρου Στέγης που προέκυψε ένεκα της μεταφοράς ασυνόδευτων ανήλικων για φιλοξενία ηλικιωμένων Με αφορμή τα γεγονότα με τους ασυνόδευτους ανήλικους, πραγματοποιήθηκε συνάντηση

Παγκόσμια Ημέρα Καθαρισμού των Ακτών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Κάθε χρόνο, στις 21 Σεπτεμβρίου, γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Καθαρισμού των Ακτών, για να θυμόμαστε πως σαν πολίτες έχουμε χρέος και ευθύνη να κρατάμε τις

Πολιτιστικό Ημερολόγιο Λάρνακας

Κινηματογράφος, street food, συναυλίες και άλλες υπέροχες προτάσεις για τις εξόδους σας στην Λάρνακα. Εσείς που θα πάτε; ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ  Δευτέρα 23/9/2024  Ώρα: 8:30 μ.μ. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

error: Content is protected !!