Search
Close this search box.

Μάριος Φιλίππου: “Ένας καλός βουλευτής πρέπει να είναι έντιμος πάνω από όλα”

Ο Μάριος Φιλίππου μπαίνει στην προεκλογική κούρσα, για τις βουλευτικές εκλογές, δύο μόνο εβδομάδες πριν τις εκλογές, μετά την αποχώρηση άλλου υποψηφίου από το ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ Λάρνακας.
Διεκδικεί μια θέση στη βουλή για τη Λάρνακα και σίγουρα δεν θα είναι η πρώτη φορά εμπλοκής του στα κοινά, αφού, όπως θα δείτε στη πιο κάτω συνέντευξη, η δράση του ξεκινά από τα μαθητικά και φοιτητικά του χρόνια και συνεχίστηκε με την επιστροφή του στην Κύπρο, όπου ανάμεσα σε άλλα είναι Κοινοτικός Σύμβουλος Ορόκλινης από το 2011.
O Μάριος Φιλίππου σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης, μας συστήνεται.

SkalaTimes

Μάριε καταρχάς μίλησε μας λίγο για σένα, πού έχεις σπουδάσει και τί;
Γεννήθηκα στη Λάρνακα το 1979. Αποφοίτησα από το Παγκύπριο Λύκειο Λάρνακας, ολοκλήρωσα τη στρατιωτική μου θητεία και πήγα για σπουδές στην Αμερική. Σπούδασα Διοίκηση Διεθνών Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Montclair, στη Νέα Υερσέη (New Jersey) των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και είμαι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στο Managment. Σήμερα είμαι Διευθυντικό Στέλεχος Oμίλου Eταιρειών, με έδρα τη Λάρνακα.

Πόσο καιρό έμεινες στην Αμερική;
Στην Αμερική έμεινα επτά χρόνια, αμέσως μετά τις σπουδές μου έμεινα εκεί και εργάστηκα, στο New Jersey.

Πώς ήταν ως εμπειρία να εργάζεσαι στην Αμερική;
Δεν είναι μόνο η εργασία, ή η καριέρα, είναι όλα μαζί, στην Αμερική, που αποτελούν ένα μεγάλο σχολείο ζωής. Mόνο το να ζει κανείς στις ΗΠΑ μαθαίνει και κερδίζει πολλά.

Στην Κύπρο πότε επέστρεψες;
Επέστρεψα το 2007 και εργοδοτήθηκα αμέσως σε μεγάλη ιδιωτική εταιρεία στο τομέα μου. Στη συνέχεια ανοίχτηκε μια Διευθυντική θέση σε Ομιλο Εταιρειων που εδρεύει στη πόλη μας, οπου εργοδοτήθηκα και παραμένω μέχρι σήμερα.

Η σχέση σου μετα κοινά πότε ξεκίνησε;
Από τα μαθητικά χρόνια, νομίζω γεννήθηκα με αυτή την ανάγκη να αναμιγνύομαι στα κοινά, να έχω την ανάγκη να προσφέρω και να βάζω το δικό μου μικρό λιθαράκι….

Υπήρχε κάποιο άλλο μέλος της οικογένειας σου που ήταν στα κοινά;
Όχι.

Από τα μαθητικά χρόνια λοιπόν….
Ναι, θυμάμαι ήμουν Πρόεδρος στη τάξη μου για δύο χρονιές, επίσης ήμουν στην μαθητική κίνηση ΝΕΔΗΣΥ, στην ΝΕΔΗΣΥ, μετά όταν έφυγα για σπουδές στην Αμερική κατάφερα κι εκεί να εμπλακώ στα κοινά. Συγκεκριμένα είχαμε επαναλειτουργήσει το Hellenic Student Organization, ήμουν ο Πρόεδρος στο Πανεπιστήμιο μου, είχαμε καταφέρει να οργανώσουμε και τους άλλους Ελλαδίτες, Κύπριους και Ελληνοαμερικανούς φοιτητές της περιοχής, κάναμε αρκετές εκδηλώσεις και ο βασικός μας σκοπός ήταν να υπάρχει μια σύνδεση όλων αυτών των φοιτητών.
Από εκεί προέκυψε και η θέση Κολλεγιακός Συντονιστής της Κυπριακής Νεολαίας Αμερικής (τότε λεγόταν Cyprus Youth Committee of America), όπου εκεί είχα το καθήκον να συντονίζω τις δραστηριότητες που αφορούσαν τους Κύπριους φοιτητές κυρίως της περιφερειας της Νέας Υόρκης. Αυτό δεν είχε σχέση με το κόμμα μου, ήταν κάτι υπερκομματικό. Πρέπει να πω ότι στις ΗΠΑ όσον αφορά στους φοιτητές δεν υπάρχουν οι κομματικές παρατάξεις και οι φοιτητές ήταν όλοι ενωμένοι.
Ήταν μια πολύ καλή εμπειρία το να συντονίζεις, να έχεις την έγνοια και κατά κάποιο τρόπο την ευθύνη για συμπατριώτες σου σε μια τόσο μακρινή χώρα όπως είναι η Αμερική.

Από τα μαθητικά και φοιτητικά χρόνια λοιπόν η εμπλοκή σου στα κοινά. Όταν επέστρεψες στην Κύπρο το 2007 επιδίωξες να εμπλακείς και πάλι στα κοινά;
Ναι. Αμέσως μόλις ήρθα πίσω εντάχθηκα στο Διοικητικό Συμβούλιο του “Διγενή Ορόκλινης” και ανέλαβα ως Πρόεδρος της ΝΕΔΗΣΥ Ορόκλινης.
Είμαι Εκλελεγμένο Μέλος του Κοινοτικού Συμβουλίου Ορόκλινης απο τον Δεκέμβριο του 2011, μέλος της Επαρχιακής Γραμματείας ΔΗΣΥ Λάρνακας και μέλος της Ομάδας Παραγωγής Πολιτικής Τουρισμού του ΔΗΣΥ.

Εδώ και δέκα σχεδόν χρόνια υπηρετείς τα κοινά στην Ορόκλινη ως μέλος του Κοινοτικού Συμβουλίου και πρέπει να πούμε ότι τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει μεγάλα έργα στην Ορόκλινη….
Παρά τις οικονομικές δυσκολίες (κρίση του ’13, πανδημία κορωνοϊου), η αλήθεια είναι πως τροχιοδρομήθηκαν πολλά έργα, κάποια από αυτά έχουν ήδη υλοποιηθεί, κάποια είναι στη διαδικασία υλοποίησης. Το ότι η Ορόκλινη κατάφερε πολλά τα τελευταία χρόνια οφείλεται βεβαίως στο Κοινοτικό Συμβούλιο που ενωμένα εργαζόμαστε για το καλό της Ορόκλινης, αλλά επίσης οφείλεται και στην Κυβέρνηση, η οποία στάθηκε δίπλα μας σε πολλά έργα, αλλά και σε δύσκολες καταστάσεις, όπως πχ στην διαγραφή 4 εκατομμυρίων ευρώ που αφορούσε χρέη του του κοινοτικού συμβουλίου προς την Υδατοπρομήθεια.

Είσαι κάτοικος Ορόκλινης;
Ναι και οι δύο γονείς μου είναι από την Ορόκλινη.

Παρά το γεγονός ότι είσαι ένας άνθρωπος που έχει έντονη παρουσία τόσο στο κόμμα στο οποίο ανήκει, όσο και στα κοινά, εντούτοις δεν ήσουν αρχικά στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ, μπήκες στην προεκλογική κούρσα πριν λίγες μέρες, δηλαδή δύο βδομάδες πριν τις εκλογές…..
Όταν είσαι μέλος μιας Επαρχιακής Γραμματείας, είναι λογικό ότι πιθανότατα το όνομα σου θα είναι ανάμεσα στα υποψήφια ονόματα για το ψηφοδέλτιο του κόμματος… Δεν ήταν εύκολη απόφαση να κατέλθω ως υποψήφιος δύο μόλις βδομάδες πριν από τις εκλογές, ωστόσο είπα το ναι. Είναι τιμή μου να διεκδικώ μια θέση για το καλό του τόπου μας και της πόλης μας.
Η Λάρνακα έχει προοδεύσει τα τελευταία χρόνια και έβαλε τις βάσεις για μια υγιή ανάπτυξη η οποία θα δώσει ευκαιρίες για θέσεις εργασίας και θα κάνει την επαρχία μας ακόμη πιο ελκυστικό προορισμό για ξένους και ντόπιους.

Είσαι σύζυγος και πατέρας, αλήθεια σε ποια Λάρνακα θα ήθελες να δεις το παιδί σου να μεγαλώνει;
Καταρχάς να σου πω ότι είμαι πραγματικά ερωτευμένος με τη Λάρνακα,με τη Λάρνακα του χθες και του σήμερα. Να σου πω την αλήθεια; Δεν θα ήθελα να αλλάξει ο χαρακτήρας της Λάρνακας. Είναι μια πανέμορφη πόλη, είναι μια ιδανική πόλη για να μεγαλώνεις παιδιά, έχουμε το συγκριτικό πλεονέκτημα όσον αφορά τις άλλες πόλεις, των μικρών αποστάσεων, αφού από τη πόλη μας μπορείς να πας σε όλη τη Κύπρο μέσα σε περίπου 30 λεπτά.
Μέσα από επιστημονικές μελέτες θα μπορούσαμε να την κάνουμε ακόμη πιο ελκυστική, αλλά χωρίς να αλλοιώσουμε τον χαρακτήρα της, η Λάρνακα διαθέτει χαρακτήρα και οφείλουμε να τον διατηρήσουμε.

Ποια θέματα θα θέσεις ψηλά στην ατζέντα σου σε περίπττωση εκλογής σου;
Υγιής και σωστή μετακίνηση των εγκαταστάσεων υγραερίου, μέσα στα χρονικά πλαίσια που έχουν τεθεί, σωστή μελέτη για τις αναπτύξεις που θα γίνουν στην εν λόγω περιοχή, ολοκλήρωση του δρόμου Λάρνακας Δεκέλειας, να προσελκύσουμε επενδύσεις που θα βοηθήσουν στο να ανοιχτούν θέσεις εργασίας στη πόλη και επαρχία Λάρνακας και να ανεβάσουμε επιτέλους το βιοτικό επίπεδο της πόλης μας, να βοηθήσουμε την καθημερινότητα του πολίτη, είτε αυτό σημαίνει νέα έργα ανάπτυξης, είτε άλλοι τρόποι.
Επιπλέον, ψηλά στην ατζέντα μου θα είναι η επαφή και η επικοινωνία με τον κόσμο (στη πόλη και στην επαρχία) διότι μόνο αν αφουγκραστούμε τις ανάγκες του κόσμου, της πλειοψηφίας, θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε καλύτερες μέρες, για τη πόλη μας, για το τόπο μας.

Τι πρέπει να διαθέτει ένας καλός βουλευτής, κατά την δική σου άποψη;
Ένας καλός βουλευτής πρέπει να είναι έντιμος πάνω από όλα, να μελετά σωστά τα εκάστοτε νομοσχέδια που έρχονται μπροστά του στη βουλή, να καταθέτει τις σωστές προτάσεις για όφελος των πολιτών και της επαρχίας που εκπροσωπεί και να θέτει το κοινό καλό πάνω από οτιδήποτε άλλο, να είναι κοντά στο κόσμο και να μπορεί να κοιτά αυτό το κόσμο στα μάτια.

Λίγο πριν τελειώσουμε την κουβέντα μας, για πες μας, στον ελεύθερο σου χρόνο τι σου αρέσει να κάνεις συνήθως;
Ο ελεύθερος μου χρόνος είναι αφιερωμένος στην οικογένειά μου, στην σύζυγό και το παιδί μου, στην ευρύτερη οικογένεια και φυσικά στους φίλους μου. Μια μεγάλη μου αγάπη, στην οποία αφιερώνω μέρος από τον ελεύθερο μου χρόνο, είναι και η ΑΕΚ Λάρνακας. Είμαι πιστός φίλαθλος της ΑΕΚ, της ομάδας της πόλης μας, την ακολουθώ και την παρακολουθώ.

Τέλος, το μήνυμα σου στο κόσμο της πόλης μας;
Το μήνυμα μου θα είναι προς το κόσμο της πόλης και επαρχίας Λάρνακας. Ξέρετε, η επαρχία μας, τα χωριά της Λάρνακας, έχουν ένα δικό τους πρωταγωνιστικό ρόλο τόσο στον τουρισμό, όσο και στον χαρακτήρα της πόλης μας, θέλω λοιπόν να πω ότι η πόλη και επαρχία Λάρνακας έχει πάψει εδώ και καιρό να είναι ο φτωχός συγγενής. Τα τελευταία χρόνια έγιναν έργα, τροχιοδρομήθηκαν έργα, γίνονται έργα.
H συμμετοχή μας στις εκλογές είναι ιερό δικαίωμα μας, για το οποιο χύθηκε αίμα έτσι ώστε σήμερα να έχουν όλοι δικαίωμα ψήφου. Η συμμετοχή μας στις εκλογές είναι γιορτή για τη Δημοκρατία και μόνο με τη συμμετοχή μας θα έχουμε δικαίωμα αύριο να κρίνουμε και να εκφέρουμε την όποια άποψη για τη πολιτική σκηνή του τόπου.
Με τη συμμετοχή μας στις εκλογές δηλώνουμε παρόν στο αύριο της πόλης και επαρχίας Λάρνακας. Για ακόμη καλύτερες μέρες.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Συνάντηση Δημάρχου Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα με Καταστηματάρχες και Κατοίκους για την Ανάπλαση της Πλατείας Ακροπόλεως και Πλατείας Αλκής

Ο Δήμος Λάρνακας ενημερώνει ότι την Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2024, διεξήχθη συνάντηση του Δημάρχου Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα με καταστηματάρχες και κατοίκους της περιοχής στον

Ανακοίνωση ΑΚΕΛ Λάρνακας μετά από συνάντηση στη Στέγη Ηλικιωμένων «Άγιος Γεώργιος»

Αξιοποίηση του κενού χώρου Στέγης που προέκυψε ένεκα της μεταφοράς ασυνόδευτων ανήλικων για φιλοξενία ηλικιωμένων Με αφορμή τα γεγονότα με τους ασυνόδευτους ανήλικους, πραγματοποιήθηκε συνάντηση

Παγκόσμια Ημέρα Καθαρισμού των Ακτών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Κάθε χρόνο, στις 21 Σεπτεμβρίου, γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Καθαρισμού των Ακτών, για να θυμόμαστε πως σαν πολίτες έχουμε χρέος και ευθύνη να κρατάμε τις

Πολιτιστικό Ημερολόγιο Λάρνακας

Κινηματογράφος, street food, συναυλίες και άλλες υπέροχες προτάσεις για τις εξόδους σας στην Λάρνακα. Εσείς που θα πάτε; ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ  Δευτέρα 23/9/2024  Ώρα: 8:30 μ.μ. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

error: Content is protected !!