Search
Close this search box.

Γνωρίστε τους Υποψήφιους του Κινήματος Οικολόγων Συμμαχία Πολιτών στη Λάρνακα

Οι έξι υποψήφιοι του Κινήματος Οικολόγων Συμμαχία Πολιτών απαντούν στο ερώτημα γιατί κατεβαίνουν ως υποψήφιοι με το συγκεκριμένο κόμμα, μας δίνουν ένα λόγο γιατι να τους ψηφίσει κάποιος, μας λένε τρία χαρακτηριστικά του εαυτού τους και μας ενημερώνουν που μπορούμε να μάθουμε περισσότερα γι αυτούς.
Γνωρίστε τους Υποψήφιους των Οικολόγων στη Λάρνακα λοιπόν.

ΑΥΞΕΝΤΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΣ
Ο λόγος, που κατεβαίνω σε αυτές τις εκλογές ως υποψήφιος βουλευτής Λάρνακας με το ψηφοδέλτιο των Οικολόγων είναι επειδή πρώτον οι οικολόγοι έχουν αποδειχθεί πολιτικά υγιές, παραμένοντας ο μόνος μη ακραίος και καθαρός από την διαφθορά χώρος.
Δεύτερον η Λάρνακα και η Επαρχία της ως γεωγραφικός χώρος με περιβαλλοντικούς θησαυρούς, ύπαιθρο, ιστορία και παράδοση θεωρώ ότι είναι χώρος ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΧΑΡΆΚΤΗΡΑ, έτσι μόνον η Οικολογική σκέψη μπορεί να τον αξιολογήσει σωστά η και να του λύσει τα κυρίως  Οικολογικής Φύσεως προβλήματα του ! Οι Οικολόγοι κυρίως, είναι που έχουν τις λύσεις για τα θέματα Λάρνακας και Επαρχίας.
Ένας καλός λόγος να ψηφίσει κάποιος εμένα ή τους οικολόγους γενικότερα, είναι πρώτον το ότι οι Οικολόγοι είναι ο ιδανικότερος χώρος για τον χαρακτήρα του χώρου της Λάρνακας και της Επαρχίας της που είναι Οικολογικός. Έτσι κατέχουν και την κατάλληλη πολιτική ιδιοσυγκρασία για να τον αξιολογήσουν σωστά, να χειριστούν και να λύσουν τα προβλήματα του. Προσωπικά ως  εξωσυστηματικός υποψήφιος και με την εμπειρία μου όπως περιγράφεται στο βιογραφικό μου, μακριά από κομματικά στεγανά, σκοπιμότητες και πολίτης ενεργός, ανέκαθεν και με πλήρη ανιδιοτέλεια, αναλάμβανα πρωτοβουλία και έργο που θα έπρεπε να ήταν δουλειά πολιτικών, φέρνοντας το εις πέρας μάλιστα με επιτυχία όταν οι πολιτικοί το θεωρούσαν δύσκολο, ακατόρθωτο η και δεν τους ενδιέφερε καθόλου. Η ανιδιοτελής ποικίλη προσφορά υπήρξε για μένα στάση ζωής εδώ και για πολλά χρόνια. Αυτό καταδεικνύει και τα κίνητρα μου, όπως και την αξία η και την ιδιαιτερότητα της πολιτικής μου ζύμης.
Αν πρέπει να πω τρία χαρακτηριστικά για τον εαυτό μου θα έλεγα φιλαλήθης, σκεπτόμενος και υπεύθυνος.
Όποιος επιθυμεί να μάθει περισσότερα για μένα μπορεί να το κάνει μέσω της σελίδας μου στο facebook ( Νικόλας Δ Αυξεντίου) όπου έχω το βιογραφικό μου και στοιχεία επικοινωνίας η και στο προφίλ μου Nikos Afxentiou.

ΙΩΣΗΦΙΔΗΣ ΧΡΙΣΤΟΣ
Το Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών αποτελείται κυρίως από ευαισθητοποιημένους ανθρώπους, οι οποίοι συγκροτούν ένα Κίνημα, όπου η ελεύθερη γνώμη είναι αποδεκτή και σεβαστή και το Κίνημα λειτουργεί αρκετά δημοκρατικά.
Μου δόθηκε η ευκαιρία να συμβάλω αποτελεσματικά στη συγγραφή των θέσεων του Κινήματος στο Κυπριακό, οι οποίες παραμένουν διαχρονικά σταθερές και αναλλοίωτες.
Στηρίζονται στο γεγονός ότι το Κυπριακό είναι πρόβλημα εισβολής, παράνομης κατοχής και παράνομου εποικισμού. Η επιδιωκόμενη λύση πρέπει απαραιτήτως να διασφαλίζει τα ανθρώπινα και πολιτικά δικαιώματα όλων των νόμιμων κατοίκων, σε ένα κανονικό μοναδικό κυπριακό κράτος, να σέβεται το Κοινοτικό Κεκτημένο, χωρίς μόνιμες παρεκκλίσεις και χωρίς ξένους στρατούς και εγγυήσεις.
Το Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών έχει βασική αρχή και αναπτύσσει καθημερινή δραστηριότητα με σκοπό να παράγει πολιτική για τον άνθρωπο και την ποιότητα ζωής του ανθρώπου και των ζώων, σε ένα πιο υγιές κοινωνικό, πολιτικό και φυσικό περιβάλλον. Αγωνίζεται για την ισονομία, τη δικαιοσύνη, την πάταξη τηςδιαφθοράς. Συνεργάζεται σε διεθνές επίπεδο για την πράσινη ανάπτυξη, για μια πιοδίκαιη κατανομή του πλούτου, για την κλιματική αλλαγή, για την προστασία και αναβάθμιση του περιβάλλοντος.
Η έντονη επιθυμία μου να υπηρετήσω έντιμα και δυναμικά τον τόπο μου και τηνευρύτερη ανθρωπότητα.Ένας καλός λόγος για να επιλέξει κάποιος και να ψηφίσει εμένα ως Οικολόγο είναι η διεθνής και κυπριακή μου πείρα, η θέληση και η πυγμή μου για την επίλυση των μακροχρόνιων προβλημάτων του τόπου, των προβλημάτων της καθημερινότητας των πολιτών και η συνδρομή μου στην ευημερία της ανθρωπότητας.
Τρία χαρακτηριστικά της δικής μου προσωπικότητας: επαναστάτης/αγωνιστής, ανθρώπινος, δίκαιος.
Για περισσότερες πληροφορίες: τηλ. 99.32.02.02.

ΠΙΤΣΙΛΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Αποφάσισα ως ενεργός πολίτης να κατέλθω ως υποψήφιος με το Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών για να πάρω θέση στα πεπραγμένα και στα κακώς έχοντα που ταλανίζουν σήμερα την κοινωνία για να δώσω πολιτική διέξοδο στις χιλιάδες πολιτών οι οποίοι είναι απογοητευμένοι με τα ‘μεγάλα’ κόμματα και τις ηγεσίες τους.
Δυστυχώς είμαστε όλοι μάρτυρες οικονομικών σκανδάλων με εμπλοκή πολιτικών προσώπων. Με δεξιοτεχνία το πολιτικό-οικονομικό κατεστημένο φόρτωσε την οικονομική κρίση στους εργαζομένους. Το Κίνημα Οικολόγων με την 25χρονή του παρουσία στην πολιτική ζωή του τόπου μας δεν έχει κατηγορηθεί για οικονομικά σκάνδαλα και πολιτική διαπλοκή.
Δίνω την πολιτική πρόσκληση στους ψηφοφόρους να αφουγκραστούν την προσωπική μου πολιτική αγωνία και μαζί να βαδίσουμε με το Κίνημα Οικολόγων για να δώσουμε την πολιτική γροθιά στο κομματικό κατεστημένο. Η πόλη μας και η επαρχία της Λάρνακας έχουν την δυνατότητα να εκλέξουν βουλευτή από το Κίνημα Οικολόγων. Είναι πολύ σημαντικό στα κέντρα λήψεως αποφάσεων να στείλουμε Οικολόγο βουλευτή για να προτάσσει οικολογικές πολιτικές και όχι μόνο. Για να είναι η πόλη και το περιβάλλον της πιο φιλική στους πολίτες. Εννοείται με την οικονομική ανάπτυξη της πόλης δεν θα επιτρέπουμε να υποβαθμίζεται το φυσικό περιβάλλον του τόπου μας. Θέλουμε μια πόλη που θα αγκαλιάζει τον άνθρωπο διότι οι Οικολογικές πολιτικές θέτουν αυτόν τον στόχο ως προτεραιότητα.
Γνωρίζοντας τον εαυτό μου ως πολύτεκνος πατέρας, εργαζόμενος και συνδικαλιστής ξέρω ότι στα δύσκολα χρειάζεται το ψυχικό σθένος, η σωφροσύνη και η στοχοπροσήλωση για να μπορείς να επιφέρεις το δίκαιο. Ως Ιδρυματικός λειτουργός έχω πλήρη συνείδηση τι εστί κοινωνική υπηρεσία, αγάπη για τον πλησίον μου.
Σάς καλώ να με γνωρίσετε καλύτερα στο προσωπικό μου προφίλ και σελίδα στο Facebook: ‘Dimitris Pitsillos’ ή στο email μου: pitsillosdimitris75@gmail.com αλλά και τηλεφωνικός: 99559109.

ΣΤΑΥΡΙΑΝΟΣ ΠΑΝΙΚΟΣ
Οι δύσκολες εποχές απαιτούν θαρραλέες αποφάσεις!
Υπάρχει ένα τεράστιο πολιτικό κενό και το πολιτικό κατεστημένο διαχρονικά εγκλωβίζει τους
πολίτες, χειραγωγώντας τους, μέσα από δήθεν συνθήματα.
Οφείλουμε στις επόμενες γενεές, να παραδώσουμε τη σκυτάλη ,της ελπίδας για μια κοινωνία
με αξιοπρέπεια, δικαιοσύνη, διαφάνεια και ειρήνη.
Η πανδημία της πολιτικής σήψης , η έλλειψη διαφάνειας και η διαπλοκή ανέδειξε πολλά
σκάνδαλα της πολιτικής ελίτ από το 1960.
Όποιος αντιστέκεται τον κυνηγούν, τον διώκουν τον στοχοποιούν και αποτελεί για αυτούς
Πολιτικά Επικίνδυνο Πρόσωπο (Π.Ε.Π.).
Κατέγραψα πολλά και κατέρχομαι ως υποψήφιος γνωρίζοντας ότι κάποιοι θα ενοχληθούν. Εγώ
θα συνεχίσω να σκέφτομαι και να εκφράζομαι ελεύθερα μέσα σε μια εφαρμοσμένη πλέον
Δημοκρατία.
Αυτή η κατάσταση πρέπει να αλλάξει και θα το επιδιώξω μαζί με το Κίνημα Οικολόγων-
Συμμαχία Πολιτών το οποίο αποτελεί το μόνο Πολιτικό Χώρο ο οποίος δεν εμπλέκεται στην
Πολιτική διαφθορά και στα διαπλεκόμενα πολιτικοοικονομικά συμφέροντα. Το λέει η ιστορία
του, ο λαός και όλες οι δημοσκοπήσεις.
Κάνω μια κοινή προσπάθεια μαζί με το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών για να
ανορθώσουμε την κοινωνία για να πατάξουμε τη διαφθορά και τη διαπλοκή. Η επιλογή είναι
στα χέρια των πολιτών ποιους θα επιλέξει. Γνωρίζω πλέον το ποιος, που, πώς, πότε και γιατί το
πολιτειακό μας σύστημα νοσεί.
Ελάτε να χαϊδέψουμε τα χρυσοπράσινα μαλλιά αυτής της πατρίδας και να την παραδώσουμε
όμορφη και ωραία στα παιδιά μας.
Σίγουρα με Θέματα Υγείας, Παιδείας, Ενίσχυσης του θεσμού της Οικογένειας, Θέματα Βίας στην
Οικογένεια, την μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης, θέματα προστασίας της πρώτης κατοικίας, θέματα της τουριστικής ανάπτυξης με στοχευμένες πολιτικές, θέματα αλλαγής πολεοδομικών νοοτροπιών, που να σέβονται το περιβάλλον.
Θέλω να βάλω τους Δήμους και τα Χωριά της Λάρνακας στην εξίσωση των πολιτικών του κράτους, αλλά και να αναπτύξουν μεταξύ τους οι πολίτες γέφυρες επικοινωνίας και αλληλεγγύης. Πρέπει να προσελκύσουμε διάφορες μορφές τουρισμού, ιατρικό, θρησκευτικό, περιβαλλοντικό, πολιτιστικό, εκπαιδευτικό, αθλητικό κ.τ.λ.

ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ ΛΟΥΚΑΣ
Οι λόγοι που κατεβαίνω σε αυτές τις εκλογές ως υποψήφιος βουλευτής Λάρνακας με το
ψηφοδέλτιο των Οικολόγων:
Είναι οφθαλμοφανές ότι όλες οι κυβερνήσεις εγκατέλειψαν τη Λάρνακα, με αποτέλεσμα σήμερα
 Η πόλη και επαρχία Λάρνακας, να είναι ο φτωχός συγγενής
 Της έχουν φορτώσει όλο το βάρος του ρυπογόνου ενεργειακού κέντρου,
 Τώρα σχεδιάζουν να της μεταφέρουν και τα ασφαλτικά εργοστάσια παραβλέποντας τους πολίτες.
Με το ΚΟΣΠ συνεχίζουμε τους αγώνες μας για μια Λάρνακα Νέα, για βιώσιμη ανάπτυξη προς βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.
Σε όλη μου την επαγγελματική δραστηριότητα είχα να κάνω με τους απλούς πολίτες.
Ζώντας καθημερινά,
 τους πολίτες σε απόγνωση,
 Τις μικροεπιχειρήσεις στο χείλος της χρεοκοπίας
 Τα νοικοκυριά χάνουν την κατοικία τους
 Οι νέοι, μένουν στο εξωτερικό για εργασία
 Οι εργαζόμενοι με μισθούς πείνας
 Οι αγρότες, υφίστανται εκμετάλλευση από τους μεσιτέμπορους.
 Ο πολιτισμός, δεν στηρίζεται
 Τόσα σκάνδαλα και Διαφθρά μένουν ατιμώρητα, (Συνεργατισμός, Χρυσά Διαβατήρια, Όροφοι
ξενοδοχείων χωρίς έγκριση, Σφαγείου CYPRA κλπ)
Στα πιο πάνω προβλήματα προτάσσουμε λύσεις.
Ένα συνολικό σχεδιασμό που να περιλαμβάνει Ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου, χωρίς να υποβαθμίζει τις γειτνιάζουσες κοινότητες
Αξιοποίηση ημιορεινών περιοχών, για εναλλακτικό τουρισμό, αξιοποιόντας ιστορικά και θρησκευτικά
μνημεία και τους φυσικούς βιότοπους.
Να δοθούν κίνητρα στους αγρότες, για εκσυγχρονισμό της παραγωγής και δημιουργία αγροτικών συνεταιρισμών
Δημιουργία νεοφυών επιχειρήσεων στο μοντέλο του συνεταιρισμού, προσφέροντας κίνητρα σε
νέους, καταπολεμόντας και την αστυφιλία.
Με την προσωπική υπευθυνότητα και τη συλλογική δράση να αγωνιστούμε με αξιώσεις για την υλοποίηση τους.
Αν πρέπει να πω τρία χαρακτηριστικά για τον εαυτό μου θα έλεγα:
 Αγνότητα και Αντικειμενικότητα
 Αγωνιστικότητα και Υπευθυνότητα
 Ανθρωπιά και Δικαιοσύνη
Όποιος επιθυμεί να μάθει περισσότερα για μένα μπορεί να το κάνει μέσω f loucas stylianou5,
loucasstylianou@outlook.com, τηλ.99330661.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΩΣΕΙΛΟΣ
Είμαι ο Ανδρέας Σώσειλος υποψήφιος για το Κίνημα Οικολόγων Συνεργασία Πολιτών στη
Λάρνακα.
Έχω ακαδημαϊκές γνώσεις στα εφαρμοσμένα μαθηματικά στις επιχειρήσεις και στην έρευνα.
Η επαγγελματική μου σταδιοδρομία αρχίζει από το Γραφείο Προγραμματισμού. Μετά στη
διεύθυνση των αεροδρομίων μας ενώ στη συνέχεια εκροσώπησα το κράτος στη μόνιμη
επιτροπή για την ασφάλεια πολιτικής αεροπορίας στις Βρυξέλλες. Απέκτησα επίσης πολλές
εμπειρίες κατα την υπηρεσία μου στη θέση του Δημάρχου Λευκάρων.
Η συνεργασία μου με το Κίνημα αρχίζει αμέσως μετά όταν εκπροσωπώντας οργανώσεις της
Κοινωνίας των Πολιτών κάναμε αγώνες στη Βουλή κυρίως για την Οριζόντια Ψηφοφορία.
Δυστυχώς τα παραδοσιακά κόμματα που θέλουν τα μέλη τους να μην βγαίνουν από το μαντρί
θεωρούν ότι και οι ψηφοφόροι πρέπει να υπακούουν στους ίδιους κανόνες.
Το άνοιγμα μας στην οργανωμένη κοινωνία των πολιτών πυροδότησε μια νέα δυναμική που θα
οδηγήσει γρηγορότερα τη Κύπρο στο γενικότερο ευρωπαϊκό γιγνεσθαι. Για μας οποιαδήποτε
νόμιμη οργανωμένη προσπάθεια προς επίλυση γενικότερων ζητημάτων είναι πολιτική πράξη
και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται από τα πολιτικά κόμματα. Γι’ αυτό το Κίνημα αγκάλιασε όλες
τις προσπάθειες για καταπολέμηση της διαφθοράς και διαπλοκής και στηρίζει τις ενέργειες της
ανεξάρτητης αρχής της Ελεγκτικής Υπηρεσίας.
Αναφορικά με τις επιδιώξεις μου στο τοπικό επίπεδο στη Λάρνακα θα συνεχίσω τον αγώνα για
στήριξη της τουριστικής δραστηριότητας περιλαμβανομένου του αγροτουρισμού ιδιαίτερα τώρα με τα νέα έργα του Λιμανιού και της Μαρίνας. Θα πρέπει να γίνουν έγκαιρα οι σχεδιασμοί για αξιοποίηση του πρόσθετου τουριστικού ρεύματος. Η Λάρνακα έχει πικρά πείρα από υποσχέσεις σχετικά με τη λειτουργία του αεροδρομίου.
Με την παρουσία μου στη Βουλή θα μπορούσα να αξιοποιήσω την πείρα μου τόσο στήν
δημόσια δοιήκηση όσο και στη οργανωμένη κοινωνία των πολιτών για την ορθολογιστική
ανάπτυξη της κοινωνίας με στόχο την πανευρωπαική πλέον πολίτική για πράσινη ανάπτυξη. Οι
διαθέσιμοι πόροι είναι σε πολύ ψηλά επίπεδα αλλά χρειάζεται να διορθωθούν πολλές
διαδικασίες ,ιδιαίτερα στη Κύπρο που μόνο πρόστιμα παίρνει, για να γίνει κατορθωτό να
αξιοποιηθούν. Σε αντίθετη περίπτωση θα είναι διαθέσιμα τα ποσά και η Κύπρος δεν θα μπορεί
να τα αξιοποιήσει.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

3η Παγκόσμια Θέση για το Γυμνάσιο Αραδίππου

Tο Τμήμα Ταχυδρομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, έχει

Ανακοίνωση της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή αναφορικά με την πρόωρη εξόφληση στεγαστικών δανείων

Η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή επιθυμεί να ενημερώσει τους καταναλωτές για τις υποχρεώσεις/δικαιώματα που προκύπτουν από την πρόωρη εξόφληση στεγαστικών δανείων. Σημειώνεται ότι καθοριστικό ρόλο διαδραματίζει

Ομιλία της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Αννίτας Δημητρίου στα εγκαίνια της έκθεσης της Βουλής «Κύπρος 1974, η μνήμη είναι η μόνη πατρίδα των ανθρώπων»

Κρατική Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης – ΣΠΕΛ Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024 – 6.30 μ.μ. Σεβαστό Ιερατείο, Εκπρόσωποι κοινοβουλευτικών κομμάτων, Έντιμε Γενικέ Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, Πρώην Πρόεδροι

error: Content is protected !!