Search
Close this search box.

Ανδρέας Βύρας, o Δήμαρχος που έφερε τις καλύτερες μέρες για τη Λάρνακα

Της Γιώτας Δημητρίου
(Αρχισυντάκτρια SkalaTimes)



Ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας, δεν χρειάζεται να πει τι έχει κάνει από τη μέρα που έχει αναλάβει το τιμόνι της πόλης μας, δεν χρειάζονται καν τα δελτία τύπου που μας στέλνει ο αγαπημένος Σπύρος, από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Λάρνακας.

Τα έργα που έχουν γίνει ή έχουν ξεκινήσει επί θητείας Ανδρέα Βύρα, μιλούν πιο δυνατά από λόγια, δελτία τύπου και άρθρα.

H περιβόητη μετακίνηση των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών έχει ήδη ξεκινήσει, είναι θέμα χρόνου να δούμε ένα καθαρό από εγκαταστάσεις παραλιακό μέτωπο.
Αγωνίστηκε η πόλη γι αυτό, αγωνίστηκαν κάποια κόμματα (όχι όλα), αγωνίστηκε το δημοτικό συμβούλιο, αλλά ο Δήμαρχος ήταν αυτός που με πυγμή και χρονοδιαγράμματα κατάφερε να υλοποιήσει αυτό που για χρόνια ήταν αόριστες υποσχέσεις και δεσμεύσεις.

Η ανάδειξη του αρχαίου λιμανιού της πόλης είχε αφεθεί στο έλεος του Τμήματος Αρχαιότητων, το πότε θα γινόταν η μετακίνηση των γηπέδων αντισφαίρισης ήταν για χρόνια σε συζητήσεις και ήταν ακόμη ένα ζήτημα για τη Λάρνακα για το οποίο οι εμπαιγμοί και τα “θα θα θα” είχαν κουράσει τον κόσμο της πόλης μας.
Αυτό το όραμα, το σημαντικό για τη Λάρνακα έχει ήδη γινει. Τα γήπεδα μεταφέρθηκαν αλλού και τα σχέδια προχωρούν για την ανάδειξη του αρχαίου λιμανιού.
Χρειάστηκε ο Δήμαρχος “να τα βάλει” με το Τμήμα Αρχαιοτήτων, χρειάστηκε αγώνας και πιέσεις, αλλά έγινε!

Πάρκα, ειδικό πάρκο σκύλων, αλλά και ειδικό σχέδιο ανάπτυξης του Παττίχειου, είναι έργα του νυν Δημοτικού Συμβουλίου και του Δημαρχου Βύρα.

Η περιβόητη ανάπτυξη Μαρίνα -Λιμάνι που ακόμη και για τους πιο αισιόδοξους φάνταζε όνειρο θερινής νυχτός, είναι πλέον γεγονός, η εταιρεία έχει ήδη ανακυρύξει θέσεις εργασίας και ζητά προσωπικό.

Μακριά από σκάνδαλα, σκοπιμότητες, αλλά με συγκεκριμένο όραμα και με γνώμονα το καλό της πόλης η Λάρνακα προχωρά σε ένα υγιές πλάνο ανάπτυξης.

Με τον Ανδρέα Βύρα μπορεί να συμφωνεί ή να διαφωνεί κανείς σε ό,τι θέλει, αλλά κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει πως είναι επί θητείας του που έχουν γινει όλα αυτά (και άλλα τόσα) μεγάλα και μικρά έργα.

Όσα και να γραφτούν, ότι και να ειπωθεί, τα έργα που έχουν γίνει επί Δημαρχείας Ανδρέα Βύρα μιλούν εκκωφαντικά.

Και ξέρω πως όλοι έχουμε συνηθίσει να μεμψιμοιρούμε σε αυτή τη πόλη, αλλά είναι καιρός να αλλάξουμε ρότα.
Γιατί ο ήλιος πάνω από τη Λάρνακα έχει αρχίσει να γυρίζει.
Και όλα δείχνουν πως για τη πόλη του Ζήνωνα οι καλύτερες μέρες είναι ήδη εδώ και άλλες μέρες, ακόμη καλύτερες, έρχονται.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

3η Παγκόσμια Θέση για το Γυμνάσιο Αραδίππου

Tο Τμήμα Ταχυδρομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, έχει

Ανακοίνωση της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή αναφορικά με την πρόωρη εξόφληση στεγαστικών δανείων

Η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή επιθυμεί να ενημερώσει τους καταναλωτές για τις υποχρεώσεις/δικαιώματα που προκύπτουν από την πρόωρη εξόφληση στεγαστικών δανείων. Σημειώνεται ότι καθοριστικό ρόλο διαδραματίζει

Ομιλία της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Αννίτας Δημητρίου στα εγκαίνια της έκθεσης της Βουλής «Κύπρος 1974, η μνήμη είναι η μόνη πατρίδα των ανθρώπων»

Κρατική Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης – ΣΠΕΛ Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024 – 6.30 μ.μ. Σεβαστό Ιερατείο, Εκπρόσωποι κοινοβουλευτικών κομμάτων, Έντιμε Γενικέ Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, Πρώην Πρόεδροι

error: Content is protected !!