Search
Close this search box.

Aκόμα πιο διάσημη η Μήλος μετά την προβολή του νησιού στο BBC

Στο επίκεντρο διεθνούς προβολής από το BBC βρέθηκε το Ελληνικό νησί της Μήλου, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, με τον δήμαρχο του νησιού Μανώλη Μικέλη να τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι το ρεπορτάζ του καναλιού εστίασε, μεταξύ άλλων, στα υψηλά επίπεδα εμβολιασμού στο νησί της Αφροδίτης.

Τα νησιά της Ελλάδας φιλοδοξούν να δελεάσουν τους επισκέπτες αυτό το καλοκαίρι, εμβολιάζοντας όλους τους κατοίκους, αναφέρει το BBC σε ρεπορτάζ του από την Μήλο και εστιάζει στο στόχο της επιχείρησης «Γαλάζια Ελευθερία» που είναι, όπως λέει, να μετατρέψει τα νησιά της χώρας σε ταξιδιωτικούς προορισμούς «χωρίς Covid».

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος αναφέρει ότι η Μήλος είναι πανέτοιμη για τη φετινή τουριστική σεζόν και ήδη έχει σημαντικές ροές, τόσο από το εγχώριο όσο και από το διεθνές τουριστικό στερέωμα.

Παραμένοντας στο μέτωπο των δημοσιεύσεων για τη Μήλο και η δημόσια τηλεόραση ΝΗΚ της Ιαπωνίας που επίσης είχε φιλοξενηθεί στο νησί, όπως τονίζεται.
Στο μεταξύ, γνωστός τραγουδιστής της Ουκρανίας γύρισε video clip στα Μανδράκια της Μήλου.

Παράλληλα, ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα της εκπομπής του Mega «My Greece», ενώ έχουν ήδη προβληθεί και εκπομπές στην ελληνική τηλεόραση με θέμα τη γαστρονομία του νησιού.

Η προβολή των νησιών μέσω των ΜΜΕ και Καναλιών στο εξωτερικό βοηθούν πάρα πολύ, αυτό φάνηκε ακόμη μια φορά στην περίπτωση της Μήλου.

Πληροφορίες για τη Μήλο από το https://www.ferryhopper.com/ :
Η Μήλος είναι ένα νησί των Κυκλάδων με εντυπωσιακές παραλίες, δημοφιλής προορισμός για ρομαντικές διακοπές.
Η Μήλος βρίσκεται στο νοτιοδυτικό άκρο των Κυκλάδων και είναι ιδανικός προορισμός για ήρεμες διακοπές. Πρόκειται για το νησί όπου ανακαλύφθηκε το διάσημο άγαλμα της Αφροδίτης. Η Μήλος είναι ηφαιστειογενής, με ιδιαίτερη γεωμορφολογία, εντυπωσιακά σεληνιακά τοπία, ατελείωτες παραλίες και πλούσια ιστορία που αξίζει να ανακαλύψεις.
Καλοκαίρι στη Μήλο σημαίνει χαλάρωση και κολύμπι σε πανέμορφες θάλασσες. Από το ειδυλλιακό ηλιοβασίλεμα στη γραφική Πλάκα μέχρι το απόκοσμο τοπίο στο Σαρακήνικο, το νησί θα σε μαγέψει! Καθώς η Μήλος είναι γνωστή και για το ρομαντικό τοπίο της, πολλά ζευγάρια την επιλέγουν για τις διακοπές τους.
Παραλίες στη Μήλο:
Η Μήλος έχει πάνω από 90 παραλίες! Από το σεληνιακό Σαρακήνικο μέχρι το απόκρημνο Κλέφτικο, και από την αμμώδη Φυριπλάκα μέχρι το βοτσαλωτό Παλαιοχώρι, στο νησί υπάρχουν παραλίες για όλα τα γούστα. Κάποιες από τις ομορφότερες παραλίες της Μήλου είναι:
Κλέφτικο: Μία από τις πιο γνωστές παραλίες του νησιού, με υπέροχους βραχώδεις σχηματισμούς και ονειρεμένα νερά. Είναι ιδανική για καταδύσεις και βουτιές με μάσκα, ενώ διαθέτει και πολλές σπηλιές για εξερεύνηση. Προσβάσιμη με καραβάκΠαλαιοχώρι: Εντυπωσιακό τοπίο και φανταστικά χρώματα χαρακτηρίζουν αυτήν την παραλία. Τα κόκκινα βράχια, το ψιλό βότσαλο και τα κρυστάλλινα νερά συνθέτουν ένα μαγευτικό σκηνικό! Κάποια τμήματά της είναι οργανωμένα.
Παπάφραγκας: Πρόκειται για μία εσοχή στα βράχια που επιτρέπει στο νερό της θάλασσας να εισέλθει, σχηματίζοντας μια πολύ μικρή αμμουδιά. Η πρόσβαση είναι δύσκολη και απαιτεί προσοχή, καθώς πρέπει να κατέβεις έναν απόκρημνο βράχο. Αξίζει, όμως, τον κόπο για να βρεθείς σε αυτήν τη μικρή όαση με τα γαλαζοπράσινα νερά!
Προβατάς: Μεγάλη παραλία με χρυσοκόκκινη άμμο, δροσερά κρυστάλλινα νερά, ομπρέλες και ξαπλώστρες.
Σαρακήνικο: Τι να πει κανείς για το μαγευτικό σεληνιακό τοπίο αυτής της πασίγνωστης παραλίας; Τα τιρκουάζ νερά που περιβάλλονται από λευκά βράχια θα σε μαγέψουν. Καλύτερα να πας νωρίς, καθώς η παραλία μαζεύει αρκετό κόσμο.
Τσιγκράδο: Κάποιοι τη θεωρούν την καλύτερη παραλία της Μήλου. Πρόκειται για έναν κολπίσκο με ψιλή λευκή άμμο, καταγάλανα νερά και σπηλιές. Σκιά έχει από τις 5 το απόγευμα και μετά. Να έχεις στο νου σου ότι η πρόσβαση στην παραλία είναι δύσκολη. Για να φτάσεις πρέπει να κατέβεις έναν απότομο βράχο με τη βοήθεια μιας ξύλινης σκάλας και ενός σχοινιού. Το εντυπωσιακό τοπίο, όμως, θα σε αποζημιώσει!
Θειωρυχεία: Ιδιαίτερη παραλία με λευκοκίτρινη αμμουδιά, χρωματιστά βότσαλα και πεντακάθαρα νερά. Δίπλα βρίσκονται τα ερείπια των παλιών θειωρυχείων του νησιού.
Φυριπλάκα: Από τις πιο γνωστές και πολυσύχναστες παραλίες της Μήλου. Έχει λευκή άμμο, γαλάζια κρυστάλλινα νερά, ομπρέλες και beach bar.

Tip: Κάνε τον γύρο της Μήλου με το καραβάκι για να επισκεφτείς πολλές παραλίες του νησιού σε μία μέρα! Συστήνουμε ανεπιφύλακτα αυτή την εκδρομή, καθώς αρκετές από τις ομορφότερες παραλίες, όπως το Κλέφτικο, δεν είναι προσβάσιμες από ξηράς.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

3η Παγκόσμια Θέση για το Γυμνάσιο Αραδίππου

Tο Τμήμα Ταχυδρομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, έχει

Ανακοίνωση της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή αναφορικά με την πρόωρη εξόφληση στεγαστικών δανείων

Η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή επιθυμεί να ενημερώσει τους καταναλωτές για τις υποχρεώσεις/δικαιώματα που προκύπτουν από την πρόωρη εξόφληση στεγαστικών δανείων. Σημειώνεται ότι καθοριστικό ρόλο διαδραματίζει

Ομιλία της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Αννίτας Δημητρίου στα εγκαίνια της έκθεσης της Βουλής «Κύπρος 1974, η μνήμη είναι η μόνη πατρίδα των ανθρώπων»

Κρατική Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης – ΣΠΕΛ Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024 – 6.30 μ.μ. Σεβαστό Ιερατείο, Εκπρόσωποι κοινοβουλευτικών κομμάτων, Έντιμε Γενικέ Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, Πρώην Πρόεδροι

error: Content is protected !!