Search
Close this search box.

Νέα Υόρκη: Ποιες οι επιλογές των πλουσίων για τη Δημαρχία;

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Αρκεί να ακολουθήσουμε τη ροή του χρήματος για να αντιληφθούμε ποιες είναι οι επιλογές των δισεκατομμυριούχων για τη δημαρχία της Νέας Υόρκης, γράφει η «New York Times».

Και αυτή η ροή των υπερπλούσιων δωρητών δείχνει ότι έχουν δοθεί 16 εκατομμύρια δολάρια σε μεγάλες πολιτικές επιτροπές (super PAC) που είναι αφιερωμένες στον αγώνα για τη δημαρχία της Νέας Υόρκης και για την οποία οι προκριματικές εκλογές λήγουν σήμερα, Τρίτη. Τα μισά από αυτά τα χρήματα έχουν διατεθεί σε τρεις μετριοπαθείς υποψηφίους.

Πάνω από επτά χρόνια αφότου ένας από τους πλουσιότερους άντρες του Εθνους παραιτήθηκε από δήμαρχος της Νέας Υόρκης και αντικαταστάθηκε από έναν διάδοχο που αποφεύγει τους πλούσιους, οι δισεκατομμυριούχοι επανεμφανίστηκαν ως ισχυρή δύναμη στον προεκλογικό αγώνα για τη δημαρχία.

Συνολικά, οι δαπάνες των πολιτικών επιτροπών (super PAC) στον προεκλογικό αγώνα για τη δημαρχία έχουν ξεπεράσει τα 24 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την αρμόδια προεκλογική οικονομική επιτροπή (New York City Campaign Finance Board), αντιπροσωπεύοντας περίπου το 30% των 79 εκατομμυρίων δολαρίων που δαπανήθηκαν για την εκστρατεία.

Ο αντίκτυπος ήταν δραματικός: ένας κατακλυσμός αλληλογραφίας της εκστρατείας και πολιτικών διαφημίσεων στο ραδιόφωνο, την τηλεόραση και το Διαδίκτυο, ειδικά τις τελευταίες εβδομάδες, ως ένα ασυνήθιστα μεγάλο πεδίο των δημοκρατικών υποψηφίων.

Αφοσιωμένα σούπερ PAC υπάρχουν για όλους τους οκτώ μεγάλους Δημοκρατικούς υποψηφίους, εκτός από έναν, αλλά οι μισές από τις δαπάνες των δισεκατομμυριούχων έχουν ωφελήσει μόνο τρεις από τους πιο μέτριους διεκδικητές του τομέα: τον Ερικ Ανταμς (Eric Adams), τον πρόεδρο του Μπρούκλιν, ο οποίος θεωρείται ο προπορευόμενος υποψήφιος, τον Αντριου Γανγκ (Andrew Yang), υποψήφιος για την προεδρία του 2020 και κορυφαίος αντίπαλος και τον Ρέιμοντ ΜαΓκουάιρ (Raymond J. McGuire), πρώην στέλεχος της Citigroup.

Τουλάχιστον 14 άτομα που το περιοδικό «Forbes» έχει αναγνωρίσει ως δισεκατομμυριούχους έχουν δωρίσει σε super PACs που σχετίζονται με τη δημαρχία. Αρκετές εταιρείες που διοικούνται με έδρα τη Νέα Υόρκη, ενώ άλλες έχουν συμφέροντα που θα επωφεληθούν από μια καλή σχέση με το Δημαρχείο (City Hall), και αντισταθμίζουν τα στοιχήματά τους σε μια προφανή προσπάθεια να βελτιώσουν τις πιθανότητές τους να υποστηρίξουν τον νικητή.

Ο Στίβεν Κόεν (Steven A. Cohen), ο δισεκατομμυριούχος hedge fund που κατέχει το Mets, έδωσε $500.000 στο super PAC του κ. Γιανγκ και $500.000 στον κ. Ανταμς στα μέσα Μαΐου, όταν οι δύο υποψήφιοι ήταν επικεφαλής των εκλογών. Ομως, καθώς η υποστήριξη του κ. Γιανγκ φάνηκε να εξασθενεί και του Ανταμς να μεγαλώνει, ο κ. Κοέν έκοψε τον κ. Γιανγκ και δώρισε άλλο $1 εκατ. στον κ. Ανταμς.

Μια παρόμοια κατάσταση χαρακτηρίζει τα μοτίβο που δίνει ο Ντάνιελ Λόεμπ (Daniel S. Loeb), ένας άλλος δισεκατομμυριούχος hedge fund και ένας ειλικρινής υποστηρικτής των Charter Schools και πρώην πρόεδρος της Success Academy Charter Schools. Δώρισε $500.000 στο super PAC του κ. Ανταμς και $500.000 στο super PAC του κ. Γιανγκ στα μέσα Μαΐου. Τρεις εβδομάδες αργότερα, καθώς ο κ. Ανταμς προπορευόταν ο κ. Λόεμπ έδωσε στον Ανταμς άλλες $500.000.

Αμφότεροι είναι υποστηρικτές των Charter Schools.

Πηγή: New York Times / Εθνικός Κύρηκας

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Συνάντηση Δημάρχου Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα με Καταστηματάρχες και Κατοίκους για την Ανάπλαση της Πλατείας Ακροπόλεως και Πλατείας Αλκής

Ο Δήμος Λάρνακας ενημερώνει ότι την Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2024, διεξήχθη συνάντηση του Δημάρχου Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα με καταστηματάρχες και κατοίκους της περιοχής στον

Ανακοίνωση ΑΚΕΛ Λάρνακας μετά από συνάντηση στη Στέγη Ηλικιωμένων «Άγιος Γεώργιος»

Αξιοποίηση του κενού χώρου Στέγης που προέκυψε ένεκα της μεταφοράς ασυνόδευτων ανήλικων για φιλοξενία ηλικιωμένων Με αφορμή τα γεγονότα με τους ασυνόδευτους ανήλικους, πραγματοποιήθηκε συνάντηση

Παγκόσμια Ημέρα Καθαρισμού των Ακτών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Κάθε χρόνο, στις 21 Σεπτεμβρίου, γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Καθαρισμού των Ακτών, για να θυμόμαστε πως σαν πολίτες έχουμε χρέος και ευθύνη να κρατάμε τις

Πολιτιστικό Ημερολόγιο Λάρνακας

Κινηματογράφος, street food, συναυλίες και άλλες υπέροχες προτάσεις για τις εξόδους σας στην Λάρνακα. Εσείς που θα πάτε; ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ  Δευτέρα 23/9/2024  Ώρα: 8:30 μ.μ. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

error: Content is protected !!