Search
Close this search box.

Συνάντηση της Υπουργού Εργασίας κας Ζέτας Αιμιλιανίδου με τον Προέδρο του ΚΕΝΘΕΑ

Πραγματοποιήθηκε στις 28/6/2021 συνάντηση της Υπουργού Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κας Ζέτας Αιμιλιανίδου με τον Προέδρο του ΚΕΝΘΕΑ Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐα για συζητήση της ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για την πρόληψη και αντιμετώπιση των ουσιοεξαρτήσεων.

Στη συνάντηση συζητήθηκε η έναρξη της εφαρμογής του Ευρωπαϊκού Προγράμματος “Make the Difference”, το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στο οποίο συμμετέχουν οργανισμοί που ασχολούνται με τις εξαρτήσεις από 12 χώρες της Ευρώπης, σε συνεργασία με τις αρμόδιες για θέματα κοινωνικής ευημερίας κρατικές υπηρεσίες κάθε χώρας. Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην έγκαιρη παρέμβαση στις οικογένειες εξαρτημένων προσώπων με παιδιά. Η Κύπρος θα φιλοξενήσει στις 14 Σεπτεμβρίου 2021 αντιπροσώπους από τις 12 χώρες για την έναρξη εργασιών του προγράμματος.

Στην συνάντηση συζητήθηκαν και άλλοι τομείς συνεργασίας ανάμεσα στις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας και το ΚΕΝΘΕΑ, συμπεριλαμβανομένου της αξιοποίησης των κατά τόπους συμβουλευτικών σταθμών του ΚΕΝΘΕΑ.

Ο Πανιερώτατος ευχαρίστησε την Υπουργό για την διαχρονική της συνεργασία με το ΚΕΝΘΕΑ, ενώ οι δυο πλευρές αποφάσισαν όπως προχωρήσουν στην υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

3η Παγκόσμια Θέση για το Γυμνάσιο Αραδίππου

Tο Τμήμα Ταχυδρομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, έχει

Ανακοίνωση της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή αναφορικά με την πρόωρη εξόφληση στεγαστικών δανείων

Η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή επιθυμεί να ενημερώσει τους καταναλωτές για τις υποχρεώσεις/δικαιώματα που προκύπτουν από την πρόωρη εξόφληση στεγαστικών δανείων. Σημειώνεται ότι καθοριστικό ρόλο διαδραματίζει

Ομιλία της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Αννίτας Δημητρίου στα εγκαίνια της έκθεσης της Βουλής «Κύπρος 1974, η μνήμη είναι η μόνη πατρίδα των ανθρώπων»

Κρατική Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης – ΣΠΕΛ Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024 – 6.30 μ.μ. Σεβαστό Ιερατείο, Εκπρόσωποι κοινοβουλευτικών κομμάτων, Έντιμε Γενικέ Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, Πρώην Πρόεδροι

error: Content is protected !!