Search
Close this search box.

Διεξαγωγή του Παγκόσμιου Συνεδρίου Κυπρίων Διασποράς ΠΟΜΑΚ-ΠΣΕΚΑ και ΝΕΠΟΜΑΚ – 03-06.08.2021

Στις 3 Αυγούστου 2021 αρχίζουν οι εργασίες του φετινού Παγκόσμιου Συνεδρίου Κυπρίων Διασποράς σε συνεργασία με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αποδήμων Κυπρίων (ΠΟΜΑΚ), την Παγκόσμια Συντονιστική Επιτροπή Κυπριακού Αγώνα (ΠΣΕΚΑ) και τη Νεολαία Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αποδήμων Κυπρίων (ΝΕΠΟΜΑΚ), οι οποίες θα διεξαχθούν στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία, στη Λευκωσία.

Την έναρξη των εργασιών θα κηρύξει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης. Η τελετή θα μεταδίδεται τηλεοπτικά από το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου.

Στο συνέδριο συμμετέχουν κάθε χρόνο, απόδημοι Κύπριοι από όλα τα μέρη του κόσμου και από όλο το φάσμα της κοινωνικής, οικονομικής και ακαδημαϊκής κοινότητας, αλλά και μεγάλος αριθμός συμπατριωτών μας που διαμένουν στην Κύπρο, καθιστώντας το ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα στον τόπο.

Οι εργασίες του Συνεδρίου προβάλλονται εκτενώς τόσο από τα κυπριακά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης όσο και από τα Μέσα Μαζικής Δικτύωσης των κυπριακών παροικιών ανά τον κόσμο.

Φέτος συμπληρώνονται 45 χρόνια από την ίδρυση των ΠΟΜΑΚ και ΠΣΕΚΑ και πέραν των εργασιών του Συνεδρίου θα υπάρξουν διάφορες δράσεις για να τιμήσουμε τους απόδημους μας για την διαχρονική τους προσφορά προς την Κύπρο.

Το Συνέδριο θα διαρκέσει μέχρι τις 6/8/2021 και στο πλαίσιο των εργασιών του Συνεδρίου, περιλαμβάνεται ενημέρωση των συνέδρων, σε κλειστές συνεδρίες, από τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Νίκο Χριστοδουλίδη για θέματα εξωτερικής πολιτικής και των τελευταίων εξελίξεων στο Κυπριακό, και από την Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας κα Νατάσα Πηλείδου για το θέμα των υδρογονανθράκων και της ενεργειακής πολιτικής.

Οι σύνεδροι θα τύχουν, μεταξύ άλλων, ενημέρωσης από τον Επίτροπο Προεδρίας κ. Φώτη Φωτίου για θέματα των αγνοουμένων και από τον Υφυπουργό Ναυτιλίας κ. Βασίλη Δημητρίαδη, για το θέμα καθιέρωσης της Κύπρου ως ένα Διεθνές Ολοκληρωμένο Ναυτιλιακό Κέντρο.

Περαιτέρω, στο πλαίσιο των εργασιών θα παρουσιαστεί η νέα Εθνική Στρατηγική για τους Κύπριους της Διασποράς.

Οι σύνεδροι θα έχουν, παράλληλα, την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε συζήτηση με αρχηγούς και εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων και θα γίνουν δεκτοί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την Πρώτη Κυρία σε δεξίωση, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Γιώργος Κουκουμάς: Το μήνυμα της αυριανής εκδήλωσης είναι να υπερασπιστούμε το κράτος δικαίου και το συμφέρον αυτού του λαού που πληρώνει τα σκάνδαλα των εκατομμυρίων και της συγκάλυψης τους

Στις δημοκρατίες κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να κρίνει να κατακρίνει και να διαδηλώνει ενάντια σε αποφάσεις της δικαστικής εξουσίας, τους ίδιους τους δικαστές που ασκούν

Γιος Οδυσσέα Μιχαηλίδη: «Ο καθένας ας ζήσει με τις επιλογές του, αν και πιστεύω πραγματικά πως δεν θα μπορέσουν ποτέ να βρουν έστω και τη μισή ησυχία συνείδησης που έχεις»

«Ο καθένας ας ζήσει με τις επιλογές του, αν και πιστεύω πραγματικά πως δεν θα μπορέσουν ποτέ να βρουν έστω και τη μισή ησυχία συνείδησης

Σκέφτεται το 2028 ο Οδυσσέας αλλά δεν θα ιδρύσει κόμμα ή κίνηση – Μελετά σοβαρά το ενδεχόμενο προσφυγής στο ΕΔΑΔ

Τι θα πράξει τελικά ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης; Θα εμπλακεί στην πολιτική; Θα ιδρύσει πολιτική κίνηση ή κόμμα; Θα κατέλθει υποψήφιος με κάποιο κόμμα στις βουλευτικές; Θα

Ομιλία της Επιτρόπου Περιβάλλοντος κας Αντωνίας Θεοδοσίου στην εκδήλωση «Γυναίκα, Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή»

Η τριπλή πλανητική κρίση –κλιματική αλλαγή, απώλεια βιοποικιλότητας και ρύπανση – δεν αποτελεί μόνο περιβαλλοντικό ζήτημα, αλλά μια εξαιρετικά σοβαρή κρίση της ανθρωπότητας, η οποία

error: Content is protected !!