Search
Close this search box.

Η Κυπριακή Δημοκρατία ζήτησε βοήθεια από το Ισραήλ χειροτερεύει η κατάσταση….μη ελεγχόμενη η φωτιά προς το παρόν

Για ενίσχυση με πτητικά μέσα
Οι φωτιές που ξεκίνησαν από το μεσημέρι του Σαββάτου στην ορεινή Λάρνακα αλλά και Λεμεσό ανάγκασαν την Κυβέρνηση να ζητήσει βοήθεια από το Ισραήλ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η βοήθεια αφορά σε ενίσχυση των δυνάμεων πυρόσβεσης με πτητικά μέσα.
Η φωτιά ξεκίνησε μεταξύ των χωριών Αρακαπά και Μελίνης και επεκτάθηκε στις γύρω κοινότητες.

Πέραν από τον Αρακαπά και την Μελίνη εκκενώθηκαν όλα τα χωριά της περιοχής όπως Οδού, Ορά, Αγίοι Βαβατσινιάς, Επταγώνια, Φαρμακάς, Συκόπετρα.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης «μετά από αίτημα του Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Κώστα Καδή, η Κυπριακή Δημοκρατία ζήτησε βοήθεια από το Ισραήλ. Συγκεκριμένα ζητήθηκε η αποστολή τεσσάρων αεροσκαφών» τα οποία θα ριχθούν στη μάχη για κατάσβεση των πυρκαγιών».

Εξάλλου ο Υπουργός Γεωργίας Κώστας Καδής ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι η κατάσταση με τις πυρκαγιές «είναι δύσκολη και γι’αυτό ζητήσαμε βοήθεια τόσο από το Ισραήλ όσο και από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Συγκεκριμένα ζητήθηκαν να αποσταλούν 4 αεροσκάφη για κατάσβεση των πυρκαγιών τα οποία αναμένονται το συντομότερο δυνατόν, αφού το πιθανότερο είναι τα πτητικά μέσα να έρθουν στην Κύπρο από την Ελλάδα».

Πάει αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ
Εν τω μεταξύ με ανάρτηση του στο Twitter ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού αναφέρει ότι “αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ μεταβαίνει στην περιοχή που εκδηλώθηκαν οι πυρκαγιές. Τα στελέχη και τα μέλη του ΑΚΕΛ είμαστε στη διάθεση των κρατικών υπηρεσιών για να βοηθήσουμε όπως μπορούμε στην αντιμετώπιση της κατάστασης”.
Σημειώνεται ότι πυκνοί καπνοί από τη φωτιά έφτασαν μέχρι τις παρυφές της Λάρνακας με αποτέλεσμα ο ουρανός να αποκτήσει ένα πορτοκαλοκίτρινο χρώμα.

Κάτοικοι Λάρνακας επικοινώνησαν με το skalatimes (Περιοχές Αραδίππου και Φανερωμένης) για να μας πουν ότι στάχτες που φαίνεται να έπεφταν από τον ουρανό έφταναν μέχρι τα σπίτια τους.

Η σκέψη μας στους πυροσβέστες που δίνουν μια δύσκολη μάχη! Μακάρι αυτή η κόλαση να τελειώσει σύντομα.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

3η Παγκόσμια Θέση για το Γυμνάσιο Αραδίππου

Tο Τμήμα Ταχυδρομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, έχει

Ανακοίνωση της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή αναφορικά με την πρόωρη εξόφληση στεγαστικών δανείων

Η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή επιθυμεί να ενημερώσει τους καταναλωτές για τις υποχρεώσεις/δικαιώματα που προκύπτουν από την πρόωρη εξόφληση στεγαστικών δανείων. Σημειώνεται ότι καθοριστικό ρόλο διαδραματίζει

Ομιλία της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Αννίτας Δημητρίου στα εγκαίνια της έκθεσης της Βουλής «Κύπρος 1974, η μνήμη είναι η μόνη πατρίδα των ανθρώπων»

Κρατική Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης – ΣΠΕΛ Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024 – 6.30 μ.μ. Σεβαστό Ιερατείο, Εκπρόσωποι κοινοβουλευτικών κομμάτων, Έντιμε Γενικέ Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, Πρώην Πρόεδροι

error: Content is protected !!