Search
Close this search box.

Μια μετανάστευση στην Ισλανδία, άμεσα! Τετραήμερη εργασία και ανθρώπινες συνθήκες!

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε το πείραμα της Ισλανδίας για την εφαρμογή της 4ημερης εβδομάδας εργασίας και του μειωμένου χρόνου εργασίας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Independent η Ισλανδία προχωρά με επιτυχία στην εφαρμογή της 4ημερης εβδομαδιαίας εργασίας.

Συγκεκριμένα αφού περισσότερο από το 1% του εργατικού δυναμικού της χώρας συμμετείχε στο πιλοτικό πρόγραμμα που μείωσε την εβδομάδα εργασίας σε 35-36 ώρες χωρίς μείωση των συνολικών αποδοχών, ένα πιλοτικό πρόγραμμα που ολοκληρώθηκε με επιτυχία, αυτό έδωσε το πράσινο φως στα συνδικάτα της Ισλανδίας, να διαπραγματευτούν με τους εργοδότες τους μισθούς και τις συνθήκες εργασίας, για τη μείωση του χρόνου εργασίας.

Τα συμπεράσματα της Ισλανδίας και του Ηνωμένου Βασιλείου μέσα από τις δοκιμές, οι οποίες διεξήχθησαν από το 2015 έως το 2019 και περιελάμβαναν περισσότερα από 2.500 άτομα, έδειξαν αύξηση στην παραγωγικότητα και ευημερία και οδήγησαν σε μόνιμες αλλαγές.

Αυτά βέβαια στην Ισλανδία, στην Κύπρο ακόμη προσπαθούμε να δούμε τι θα γίνει με το ωράριο τις Κυριακές και πότε θα αυξηθεί το όριο του κατώτατου μισθού.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

3η Παγκόσμια Θέση για το Γυμνάσιο Αραδίππου

Tο Τμήμα Ταχυδρομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, έχει

Ανακοίνωση της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή αναφορικά με την πρόωρη εξόφληση στεγαστικών δανείων

Η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή επιθυμεί να ενημερώσει τους καταναλωτές για τις υποχρεώσεις/δικαιώματα που προκύπτουν από την πρόωρη εξόφληση στεγαστικών δανείων. Σημειώνεται ότι καθοριστικό ρόλο διαδραματίζει

Ομιλία της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Αννίτας Δημητρίου στα εγκαίνια της έκθεσης της Βουλής «Κύπρος 1974, η μνήμη είναι η μόνη πατρίδα των ανθρώπων»

Κρατική Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης – ΣΠΕΛ Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024 – 6.30 μ.μ. Σεβαστό Ιερατείο, Εκπρόσωποι κοινοβουλευτικών κομμάτων, Έντιμε Γενικέ Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, Πρώην Πρόεδροι

error: Content is protected !!