Search
Close this search box.

Marina Tower στην Αθήνα: Ο πρώτος «πράσινος» ουρανοξύστης στην Ελλάδα

Ένας ουρανοξύστης στην Αθήνα, στην περιοχή της μαρίνας του Άγιου Κοσμά, θα αποτελεί το ψηλότερο κτίριο στην Ελλάδα, αλλά και τον πιο ψηλό πράσινο παραθαλάσσιο ουρανοξύστη στη Μεσόγειο – Κάθε κατοικία θα έχει ανεμπόδιστη πανοραμική θέα προς τη θάλασσα, το πάρκο και το βουνό.

Το μεγάλο αυτό project υπογράφει το διεθνούς φήμης αρχιτεκτονικό γραφείο Foster+Partners.
Πάνω από 200 ιδιωτικές κατοικίες σε 45 ορόφους θα περιλαμβάνει ο ύψους 200 μέτρων ουρανοξύστης που θα κατασκευαστεί από την Lamda Development μέσα στην επόμενη 5ετία.

Κάθε κατοικία στον Marina Tower θα είναι με ανεμπόδιστη πανοραμική θέα προς τη θάλασσα, το πάρκο, το βουνό.
Διαμερίσματα με ευρύχωρα μπαλκόνια, καταπράσινους κήπους και ιδιωτικές πισίνες που θα γίνονται ένα με το άνετο open-plan εσωτερικό των κατοικιών.
Το Marina Tower θα αποτελεί το ψηλότερο κτίριο στην Ελλάδα, αλλά και τον πιο ψηλό πράσινο παραθαλάσσιο ουρανοξύστη στη Μεσόγειο.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου, τόνισε : “θα δημιουργήσουμε κάτι που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από αντίστοιχα έργα παγκοσμίως και θα αποτελέσει ένα παγκόσμιο πρότυπο αστικής ανάπτυξης”.

Τα κύρια χαρακτηριστικά του εμβληματικού κτηρίου είναι η κορυφαία αρχιτεκτονική αισθητική, πρωτοποριακός σχεδιασμός, πράσινο, νερό, φως και ανεμπόδιστη θέα στη θάλασσα. Καθώς και η ιδιαίτερη σχέση του με το περιβάλλον. Θα είναι ένα ΠΡΑΣΙΝΟ κτήριο. Ο ουρανοξύστης θα είναι από τους πιο «πράσινους ουρανοξύστες» στην Ευρώπη. Θα έχει ύψος 200 μέτρα, 45 ορόφους και περίπου 200 διαμερίσματα. Η κατασκευή του προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε 5 χρόνια.
Βασικό χαρακτηριστικό της σχεδιαστικής προσέγγισης αποτελεί η δημιουργία ενός αισθητικά λιτού κτιρίου, σε πλήρη εναρμόνιση με τη θάλασσα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του μεσογειακού τοπίου. Ξεχωρίζει η σημαντική παρουσία του πράσινου και του υδάτινου στοιχείου, που ενισχύουν έτσι το βιοκλιματικό χαρακτήρα του κτιρίου.

Κάθε διαμέρισμά του έχει τα πλέον σύγχρονα ποιοτικά χαρακτηριστικά, σε χώρους, παροχές και ανέσεις, εξαιρετικά υλικά κατασκευής, φιλικά προς το περιβάλλον, καθώς και όλες τις προδιαγραφές ενός έξυπνου κτιρίου.

Ο Marina Tower θα είναι ένας από τους πιο πράσινους ουρανοξύστες παγκοσμίως και ένα υπόδειγμα βιώσιμου σχεδιασμού, ενσωματώνοντας τις βέλτιστες περιβαλλοντικές πρακτικές και τα πλέον σύγχρονα διεθνώς πρωτόκολλα ασφάλειας.

Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του έργου είναι οι λιτές, καθαρές γραμμές που κάνουν το κτίριο να «δένει» με το περιβάλλον. Ουσιαστικά αποτελείται από δυο κτίρια, τα οποία συνδέει μία «σπονδυλική στήλη».
Ένα δεύτερο χαρακτηριστικό του έργου είναι η υψηλή ποιότητα ζωής που θα προσφέρει στους κατοίκους του. Όλα τα διαμερίσματα θα έχουν τα πιο σύγχρονα χαρακτηριστικά και όλα θα έχουν θέα στη θάλασσα.
Τρίτο χαρακτηριστικό του έργου είναι ότι θα αποτελεί υπόδειγμα βιώσιμου σχεδιασμού από όλες τις απόψεις: Από την κατανάλωση της ενέργειας έως τη διαχείριση του νερού.

Περισσότερα στο ειδικό site για το κτήριο: theellinikonmarinatower.com

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Γιώργος Κουκουμάς: Το μήνυμα της αυριανής εκδήλωσης είναι να υπερασπιστούμε το κράτος δικαίου και το συμφέρον αυτού του λαού που πληρώνει τα σκάνδαλα των εκατομμυρίων και της συγκάλυψης τους

Στις δημοκρατίες κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να κρίνει να κατακρίνει και να διαδηλώνει ενάντια σε αποφάσεις της δικαστικής εξουσίας, τους ίδιους τους δικαστές που ασκούν

Γιος Οδυσσέα Μιχαηλίδη: «Ο καθένας ας ζήσει με τις επιλογές του, αν και πιστεύω πραγματικά πως δεν θα μπορέσουν ποτέ να βρουν έστω και τη μισή ησυχία συνείδησης που έχεις»

«Ο καθένας ας ζήσει με τις επιλογές του, αν και πιστεύω πραγματικά πως δεν θα μπορέσουν ποτέ να βρουν έστω και τη μισή ησυχία συνείδησης

Σκέφτεται το 2028 ο Οδυσσέας αλλά δεν θα ιδρύσει κόμμα ή κίνηση – Μελετά σοβαρά το ενδεχόμενο προσφυγής στο ΕΔΑΔ

Τι θα πράξει τελικά ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης; Θα εμπλακεί στην πολιτική; Θα ιδρύσει πολιτική κίνηση ή κόμμα; Θα κατέλθει υποψήφιος με κάποιο κόμμα στις βουλευτικές; Θα

Ομιλία της Επιτρόπου Περιβάλλοντος κας Αντωνίας Θεοδοσίου στην εκδήλωση «Γυναίκα, Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή»

Η τριπλή πλανητική κρίση –κλιματική αλλαγή, απώλεια βιοποικιλότητας και ρύπανση – δεν αποτελεί μόνο περιβαλλοντικό ζήτημα, αλλά μια εξαιρετικά σοβαρή κρίση της ανθρωπότητας, η οποία

error: Content is protected !!