Search
Close this search box.

H Christina Applegate διαγνώστηκε με σκλήρυνση κατά πλάκας

Η Christina Applegate διαγνώστηκε με σκλήρυνση κατά πλάκας και μοιράστηκε την είδηση με το κοινό της στο Twitter.

H διάσημη Αμερικανίδα ηθοποιός ως παιδί κέρδισε την αναγνώριση για το ρόλο της στην κωμική σειρά του Fox “Married … with Children” (1987–1997). Η Applegate ακολούθησε μια επιτυχημένη καριέρα στο κινηματογράφο και στη τηλεόραση, κερδίζοντας ένα βραβείο Emmy Primetime από επτά υποψηφιότητες, καθώς και υποψηφιότητες για τέσσερα βραβεία Golden Globe και ένα βραβείο Tony.

Την είχαμε δει επίσης και ως αδερφή της Rachel (Jennifer Aniston) στη σειρά «Friends».

Η Christina Applegate ανακοίνωσε πως η διάγνωσή της έγινε πριν από μερικούς μήνες και θέλησε να ευχαριστήσει όσους την έχουν στηρίξει όλον αυτό τον καιρό.
Στην ανάρτησή της στο Twitter έγραψε: «Γεια σας φίλοι. Πριν από κάποιους μήνες διαγνώστηκα με σκλήρυνση κατά πλάκας. Είναι παράξενο ταξίδι. Όμως, οι άνθρωποι που γνωρίζω και πάσχουν από την ίδια ασθένεια με έχουν στηρίξει τόσο πολύ. Είναι δύσκολος δρόμος, όμως όπως όλοι γνωρίζουμε, ο δρόμος συνεχίζει. Εκτός αν κάποιος βλάκας τον εμποδίσει».

Η πολλαπλή σκλήρυνση (MS), επίσης γνωστή ως σκλήρυνση κατά πλάκας ή διάχυτη εγκεφαλομυελίτιδα, είναι μία φλεγμονώδης ασθένεια στην οποία τα μονωτικά καλύμματα των νευρικών κυττάρων στον εγκέφαλο και τη σπονδυλική στήλη καταστρέφονται. Αυτή η καταστροφή διαταράσσει την ικανότητα τμημάτων του νευρικού συστήματος να επικοινωνούν, με αποτέλεσμα ένα ευρύ φάσμα ενδείξεων και συμπτωμάτων,που συμπεριλαμβάνουν τα σωματικά, πνευματικά,και μερικές φορές ψυχιατρικά προβλήματα.
Η πολλαπλή σκλήρυνση παίρνει αρκετές μορφές, με τα νέα συμπτώματα είτε να λαμβάνουν χώρα με μεμονωμένες κρίσεις (υποτροπιάζουσες μορφές) είτε να δημιουργούνται με την πάροδο του χρόνου (προοδευτικές μορφές).Μεταξύ των κρίσεων, τα συμπτώματα μπορεί να εξαφανίζονται τελείως, ωστόσο συχνά εμφανίζονται μόνιμα νευρολογικά προβλήματα, ειδικά καθώς προχωράει η ασθένεια”.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Συνέντευξη Βαλεντίνα Γεωργίου: “Η σχέση σχολείου – γονιών διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην εκπαιδευτική διαδικασία και έρευνες έχουν δείξει ότι η γονεϊκή συμμετοχή συμβάλλει στην σχολική επιτυχία των παιδιών”

Η Διευθύντρια του Νηπιαγωγείου “Παιδόκηπος” στο Κίτι, Βαλεντίνα Γεωργίου, μιλά στο SkalaTimes για το ρόλο της εκπαίδευσης, για το ρόλο που έχουν οι γονείς, αλλά

Ευτυχία: Μία ψυχολόγος δίνει 5 πολύτιμες συμβουλές για να νιώσουμε χαρά όταν όλα γύρω μας είναι ζοφερά

Παρά τους δύσκολους καιρούς, υπάρχει περιθώριο για ευχάριστα συναισθήματα. Μια ειδικός ψυχικής υγείας, δείχνει τον τρόπο να τα καταφέρουμε Δύσκολα θα μπορούσε να μπει θετικό

error: Content is protected !!