Search
Close this search box.

To εκπαιδευτικό θεραπευτικό κέντρο CareAct στη Λάρνακα φροντίζει για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής του παιδιού και της οικογένειας του

To εκπαιδευτικό και θεραπευτικό κέντρο CARE ACT στη Λάρνακα προσφέρει μια σειρά από υπηρεσίες που βοηθούν τα παιδιά μας, αλλά και τους ίδιους τους γονείς.
Λίγες βδομάδες πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, το SkalaTimes κουβεντιάζει με τους ανθρώπους του CARE ACT, οι οποίοι ανάμεσα σε άλλα τονίζουν: “Η οικογένεια του CareAct από την αρχή της λειτουργίας του είχε ως κύριο μέλημα τη βελτίωση της ποιότητας ζωής του παιδιού και της οικογένειας του γενικότερα, μέσα από την παροχή των ποικίλων μας υπηρεσιών. Αδιάλειπτος στόχος του ‘CareAct’ είναι η πρόληψη, η αξιολόγηση, η διάγνωση και παράλληλα, η άμεση παρέμβαση στις δυσκολίες που αντιμέτωπίζουν τα παιδιά, οι έφηβοι, οι γονείς και ενήλικες γενικότερα”.

Ποιο ήταν το όραμα του care act όταν πρωτοξεκινούσε και πότε άνοιξε;
Το Εκπαιδευτικό και Θεραπευτικό κέντρο CareAct ξεκίνησε να παρέχει τις υπηρεσίες του για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο του 2017, με όραμα να αποτελέσει ένα σύγχρονο Κέντρο Αξιολόγησης, Διάγνωσης και Θεραπείας. Το Κέντρο μας διαμορφώθηκε με πολύ αγάπη και συνείδηση σε ένα άρτια εξοπλισμένο και ευχάριστο περιβάλλον ώστε να καλύπτει τις ανάγκες παιδιών, εφήβων, γονέων και ενηλίκων γενικότερα.

Τι διδάσκεται σήμερα στο care act;
Η επιστημονική μας ομάδα του CareAct συγκροτείται από τις εξής ειδικότητες:
Σχολική-Εκπαιδευτική Ψυχολογία
Ειδική Εκπαίδευση
Λογοθεραπεία
Εργοθεραπεία
Χοροθεραπεία
Γενική Δημοτική Εκπαίδευση
Παράλληλα, στο κέντρο παρέχονται Ψυχολογικές – Μαθησιακές Αξιολογήσεις
όπου περιλαμβάνουν: Συναισθηματικό Έλεγχο, Μαθησιακό Έλεγχο & Γνωστικό Έλεγχο. Στόχο έχουν μια σφαιρική μέτρηση της νοημοσύνης του παιδιού και είναι εγγεγκριμένο απο το Υπ. Παιδείας & Πολιτισμού.
Τέλος, με την έναρξη αυτή της σχολικής χρονιάς είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την δημιουργία μίας νέας σειράς βιωματικών εργαστήριων για παιδιά αλλά και γονείς και επίσης, την ένταξη ενός καινοτόμου προγράμματος -“Attention Autism”, που ουσιαστικά αφορά τη δημιουργία ομάδας στήριξης για παιδιά που βρίσκονται στο φάσμα του Αυτισμού.

Ποιοι διδάσκουν και τι ειδικότητες έχουν;
Η Θεραπευτική Ομάδα του Κέντρου μας αποτελείται από ένα άριστα εκπαιδευμένο προσωπικό που διακρίνεται για το πάθος, την αγάπη και αφοσίωση στο επάγγελμα τους.
Τα άτομα που απαρτίζουν την θεραπευτική ομάδα του κέντρου είναι οι:
Έλενα Ελευθερίου – Σχολική – Εκπαιδευτική Ψυχολόγος
Μαρίνα Χριστοφή – Ειδική Παιδαγωγός
Γεωργία Πίπονα – Λογοπαθολόγος
Νάσια Γεωργίου – Εργοθεραπεύτρια
Άντρεα Τζιώρτα – Χοροθεραπεύτρια
Δόνα Φιλίππου – Δημοτική εκπαίδευση

Πόσο βοηθάει τους γονείς το γεγονός ότι το care act διαθέτει τη δική του Εκπαιδευτική Ψυχολόγο;
Για όλους τους θεραπευτές στο κέντρο είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει η απαραίτητη ψυχολογική υποστήριξη, και για εμάς τους ίδιους, αλλά κυρίως, για τα παιδιά και τις οικογένειες τους. Η ειδικότητα της Σχολικης-Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας στο κέντρο μας είναι ιδιαίτερα πολυτιμή, αφού μπορεί να παρέχει τις υπηρεσίες της όποτε της ζητηθεί και παράλληλα, να συντονίσει διάφορες καταστάσεις που χρήζουν της ειδικότητας της.
Επιπλέον, οι γονείς γνωρίζουν ότι μπορούν να απευθυνθούν κοντά της παρέχοντας έτσι συμβουλευτικές υπηρεσίες αποφευγοντας με τον τρόπο αυτό δυσάρεστες καταστάσεις.
Τέλος, να τονίσουμε ότι όλα τα περιστάτικα χρήζουν πλήρης εμπιστευτικότητας από όλες τις ειδικότητες στο κέντρο ανεξαιρέτως.

Ένα παιδί που έρχεται στο care act μπορεί να τύχει «ολιστικής» βελτίωση σε διαφορετικούς τομείς;
Ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του κέντρου είναι η ολιστική και πολυθεματική προσέγγιση και παράλληλα, η στήριξη που παρέχεται από όλες τις ειδικότητες του κέντρου επιδικώκοντας έτσι στην:
Βελτίωση της ποιότητας ζωής του παιδιού και της οικογένειας γενικότερα,
Αύξηση της αυτοεκτίμησης του παιδιού και
Παροχή Συμβουlευτικών Υπηρεσιών σε παιδιά και γονείς.

Από τι ηλικίες δέχεται παιδιά το care act;
Το κέντρο μπορεί να δεχτεί βρέφη, παιδιά, έφηβους και ενήλικες κάθε ηλικίας.
Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι το Κέντρο μας συνιστάται σε περιπτώσεις όπως:
Μαθησιακές Δυσκολίες (Αξιολογήσεις)
Διάσπαση Ελλειματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας (ΔΕΠ-Υ)
Χαμηλή Αυτοεκτίμηση
Συναισθηματικές Διαταραχές
Έγκαιρη Παρέμβαση
Άγχος
Καθυστέρηση λόγου
Κώφωση/Κοχλιακά εμφυτεύματα
Παραβατικότητα και απεξάρτηση
Κακή διαχείριση θυμού
Οριοθέτηση παιδιών και εφήβων και
Κακή διαχείριση χρόνου μελέτης με απώτερο σκοπό την ομαλή λειτουργικότητα και ανάπτυξη προσωπικότητας .

Αλήθεια, ποια η φιλοσοφία σας;
Η οικογένεια του CareAct από την αρχή της λειτουργίας του είχε ως κύριο μέλημα τη βελτίωση της ποιότητας ζωής του παιδιού και της οικογένειας του γενικότερα, μέσα από την παροχή των ποικίλων μας υπηρεσιών. Αδιάλειπτος στόχος του ‘CareAct’ είναι η πρόληψη, η αξιολόγηση, η διάγνωση και παράλληλα, η άμεση παρέμβαση στις δυσκολίες που αντιμέτωπίζουν τα παιδιά, οι έφηβοι, οι γονείς και ενήλικες γενικότερα.

Που μπορεί να σας βρει κανείς;
Το εκπαιδευτικό και θεραπευτικό κέντρο “CareAct” βρίσκεται στην πολή της Λάρνακας, Εδέσσης 18Β, 6046 και μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 24002808.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Συνέντευξη Βαλεντίνα Γεωργίου: “Η σχέση σχολείου – γονιών διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην εκπαιδευτική διαδικασία και έρευνες έχουν δείξει ότι η γονεϊκή συμμετοχή συμβάλλει στην σχολική επιτυχία των παιδιών”

Η Διευθύντρια του Νηπιαγωγείου “Παιδόκηπος” στο Κίτι, Βαλεντίνα Γεωργίου, μιλά στο SkalaTimes για το ρόλο της εκπαίδευσης, για το ρόλο που έχουν οι γονείς, αλλά

Ευτυχία: Μία ψυχολόγος δίνει 5 πολύτιμες συμβουλές για να νιώσουμε χαρά όταν όλα γύρω μας είναι ζοφερά

Παρά τους δύσκολους καιρούς, υπάρχει περιθώριο για ευχάριστα συναισθήματα. Μια ειδικός ψυχικής υγείας, δείχνει τον τρόπο να τα καταφέρουμε Δύσκολα θα μπορούσε να μπει θετικό

error: Content is protected !!