Search
Close this search box.

Η Χριστίνα είναι φοιτήτρια, φεμινίστρια, συγγραφέας και η πρώτη τυφλή book YouTuber στην Ελλάδα

Η Ελληνίδα Χριστίνα Σαρρή, είναι το κορίτσι που αποτελεί πρότυπο δύναμης και ελπίδας, η ιστορία της είναι το είδος των ιστοριών που θέλουμε να διαβάζουμε στα ΜΜΕ.

Η όμορφη Χριστίνα μίλησε στο marieclaire.gr για την καθημερινότητα μιας γυναίκας με αναπηρίες, τα στερεότυπα και τις πρακτικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει, αλλά και το νέο βιβλίο της.
“Ήταν δύο ετών όταν οι γονείς της αντιλήφθηκαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με την όρασή της και επισκέφτηκαν τον οφθαλμίατρο. Περίμεναν να ακούσουν μια συνηθισμένη διάγνωση, αντ’ αυτού ο γιατρός τούς είπε ότι θα έμενε τυφλή, «χωρίς εξηγήσεις και χωρίς ενσυναίσθηση ή συμπόνοια» όπως αφηγείται η Χριστίνα Σαρρή σήμερα.
Η πάθησή της ονομάζεται μελαγχρωστική αμφιβληστροειδοπάθεια και εξελίσσεται διαρκώς. «Αυτή τη στιγμή μπορώ να ξεχωρίσω μόνο το φως και το σκοτάδι, σε κάποιες περιπτώσεις αντιλαμβάνομαι και μεγάλες σκιές ή όγκους κοντά μου. Δεν ήταν πάντα έτσι. Σήμερα βλέπω πολύ πιο θολά και σκοτεινά από ό,τι πριν από μόλις τρία-τέσσερα χρόνια. Επίσης βλέπω ασπρόμαυρα. Στην ουσία, η όρασή μου δεν ξεπερνά το 3% μιας φυσιολογικής όρασης».

Διαβάστε τη συνέχεια της ιστορίας της Χριστίνας στο ελληνικό marieclaire.gr
Σε ένα κόσμο που έχουμε “χάσει τη μπάλα” στο ποιοι είναι πρότυπα, η Χριστίνα μας υπενθυμίζει ποιοι άνθρωποι αξίζουν το θαυμασμό μας και αποτελούν πρότυπα δύναμης.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Συνέντευξη Βαλεντίνα Γεωργίου: “Η σχέση σχολείου – γονιών διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην εκπαιδευτική διαδικασία και έρευνες έχουν δείξει ότι η γονεϊκή συμμετοχή συμβάλλει στην σχολική επιτυχία των παιδιών”

Η Διευθύντρια του Νηπιαγωγείου “Παιδόκηπος” στο Κίτι, Βαλεντίνα Γεωργίου, μιλά στο SkalaTimes για το ρόλο της εκπαίδευσης, για το ρόλο που έχουν οι γονείς, αλλά

Ευτυχία: Μία ψυχολόγος δίνει 5 πολύτιμες συμβουλές για να νιώσουμε χαρά όταν όλα γύρω μας είναι ζοφερά

Παρά τους δύσκολους καιρούς, υπάρχει περιθώριο για ευχάριστα συναισθήματα. Μια ειδικός ψυχικής υγείας, δείχνει τον τρόπο να τα καταφέρουμε Δύσκολα θα μπορούσε να μπει θετικό

error: Content is protected !!