Search
Close this search box.

Πάει για δεύτερη θητεία ο Βύρας; Θα γίνουν ή δεν θα γίνουν δημοτικές εκλογές; Τι είπε σήμερα ο Άριστος Δαμιανού…

Πάει για επαναδιεκδίκηση δεύτερης θητείας ο Βύρας, σύμφωνα με πληροφορίες του SkalaTimes

SkalaTimes Team

Θα γίνουν ή δεν θα γίνουν οι δημοτικές εκλογές τον Δεκέμβριο 2021; Θα κατέβει για δεύτερη θητεία ο Ανδρέας Βύρας ή όχι; Κανείς δεν μπορεί να απαντήσει με σιγουριά.
Σε πρόσφατη συνάντηση του με δημοσιογράφους ο Ανδρέας Βύρας τόνισε ότι ως Πρόεδρος της Ένωσης Δήμων αυτό που τον απασχολεί περισσότερο είναι η Μεταρρύθμιση και όχι αν θα γίνουν ή όχι οι εκλογές ή πότε θα γίνουν.
Ωστόσο, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, σε περίπτωση που γίνουν οι εκλογές τον Δεκέμβριο, ο Ανδρέας Βύρας θα επαναδιεκδικήσει μία δεύτερη θητεία.

Το θέμα “πάμε ή δεν πάμε σε δημοτικές εκλογές” αιωρείται, αφού οι διαφωνίες σε επί μέρους πτυχές, φαίνεται ότι θα εξαντλήσουν τα χρονικά περιθώρια για την ολοκλήρωση της μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

«Θέλω να υπογραμμίσω ότι δεν είναι σωστό να αναστέλλονται εκλογές ελαφρά τη καρδία» τόνισε ο Άριστος Δαμιανού

Σήμερα μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Άριστος Δαμιανού είπε ότι παρόλο που η προηγούμενη Επιτροπή Εσωτερικών έχει καλύψει αρκετό δρόμο ως προς την ολοκλήρωση της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εντούτοις «δεν πιστεύω ως Πρόεδρος της Επιτροπής αλλά και με την εμπειρία μου στο κοινοβούλιο, ότι μπορεί να ολοκληρωθούν σε μερικές μέρες».
Ο κ. Δαμιανού, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ, υπογράμμισε ότι είναι κοινώς αντιληπτό πως η άμεση μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι «κοινωνική αναγκαιότητα», ωστόσο όπως είπε, οι διαφωνίες που υπάρχουν μεταξύ των κομμάτων σε επί μέρους πτυχές «πρέπει να συζητηθούν». «Η μεγάλη εικόνα είναι ότι, όπως έχουν τα πράγματα σήμερα δεν υπάρχει πρακτικά η δυνατότητα σε μερικές μέρες να ολοκληρωθεί αυτή η προσπάθεια η οποία κρατά χρόνια».

Στις 9 Σεπτεμβρίου κατά τη συζήτηση της Επιτροπής Εσωτερικών παρουσία και του Υπουργού κ. Νουρή, θα πρέπει τα κοινοβουλευτικά κόμματα να είναι έτοιμα έστω και καταρχήν να τοποθετηθούν, είπε ο κ. Δαμιανού.

Από την άλλη, μια σημαντική “λεπτομέρεια” την οποία τόνισε πρόσφατα ο κ. Νουρής είναι πως η μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μέχρι τον ερχόμενο Δεκέμβριο, είναι προαπαιτούμενο προκειμένου να εκταμιευτούν κονδύλια από το ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης. Συνεπώς αν δεν υλοποιηθεί εντός χρονοδιαγραμμάτων θεωρείται δεδομένο ότι θα χαθούν μεγάλα ευρωπαϊκά κονδύλια.

«Θέλω να υπογραμμίσω ότι δεν είναι σωστό να αναστέλλονται εκλογές ελαφρά τη καρδία. Έχει θέσει κάποια επιχειρήματα ο αρμόδιος Υπουργός τα οποία αξιολογούνται από τα κόμματα», ανέφερε ο Άριστος Δαμιανού, προσθέτοντας ότι στο ΑΚΕΛ, προχωρούν κανονικά οι εσωκομματικές διαδικασίες έχοντας ως δεδομένη τη διεξαγωγή των εκλογών τον Δεκέμβριο αλλά, «ανάλογα με το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα θα τοποθετηθούμε» χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο στήριξης της απόφασης για αναστολή των Εκλογών.
Άλλωστε, η αναστολή των εκλογών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, «είναι ζήτημα το οποίο θα πρέπει να τελειώσει το αργότερο μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου» τόνισε ο κ. Δαμιανού.

Ο Άριστος Δαμιανού δεν απόκλεισε το ενδεχόμενο να προχωρήσει και η Μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκηση, αλλά και να διεξαχθούν οι εκλογές στην προκαθορισμένη τους ώρα, παρά τα επιχειρήματα που έχει θέσει για το αντίθετο, ο Υπουργός Εσωτερικών.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Συνέντευξη Βαλεντίνα Γεωργίου: “Η σχέση σχολείου – γονιών διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην εκπαιδευτική διαδικασία και έρευνες έχουν δείξει ότι η γονεϊκή συμμετοχή συμβάλλει στην σχολική επιτυχία των παιδιών”

Η Διευθύντρια του Νηπιαγωγείου “Παιδόκηπος” στο Κίτι, Βαλεντίνα Γεωργίου, μιλά στο SkalaTimes για το ρόλο της εκπαίδευσης, για το ρόλο που έχουν οι γονείς, αλλά

Ευτυχία: Μία ψυχολόγος δίνει 5 πολύτιμες συμβουλές για να νιώσουμε χαρά όταν όλα γύρω μας είναι ζοφερά

Παρά τους δύσκολους καιρούς, υπάρχει περιθώριο για ευχάριστα συναισθήματα. Μια ειδικός ψυχικής υγείας, δείχνει τον τρόπο να τα καταφέρουμε Δύσκολα θα μπορούσε να μπει θετικό

error: Content is protected !!