Search
Close this search box.

Πρώτη Σεπτεμβρίου, τι μας διδάσκει ο Σεπτέμβρης….

Της Γιώτας Δημητρίου
(Αρχισυντάκτρια SkalaTimes)

Φωτογραφίες Γιώτας Δημητρίου, από τη σελίδα της στο FB Page: https://www.facebook.com/yiotalondon/?ref=page_internal

Πρώτη Σεπτεμβρίου….

Και έτσι θα μπαίνουν και θα βγαίνουν οι Σεπτέμβρηδες υποδεχόμενοι τα Φθινόπωρα σε μια μικρή γειτονιά του Σύμπαντος, που λέγεται Γη.
Και έτσι θα μπαίνουν και θα βγαίνουν οι Σεπτέμβρηδες, σε μικρόκοσμους και ο κάθε άνθρωπος θα αναμετριέται πάντα με το μπόι της καρδιάς, της ψυχής και τους πνεύματος του, με τα αποθέματα καλοσύνης και ανθρωπιάς του.
Άσε τους τους άλλους να χάνουν το λογαριασμό στο πως μετριέται το πραγματικό μπόι του ανθρώπου. Από αρχής κόσμου, τα πράγματα ήταν έτσι: ο κάθε ένας αναμετριέται με το μπόι της ανθρωπιάς του και η ανθρωπιά θα ‘ναι πάντα συγγενική έννοια της καλοσύνης.

Και έτσι θα μπαίνουν και θα βγαίνουν οι Σεπτέμβρηδες και ο κάθε ένας θα μετρά που έμεινε πιστός και που πρόδωσε…. Προπάντων σε εκείνο το ποιους πρόδωσε, θα χάνει πόντους αξίας η καρδιά.

Έτσι θα μπαίνουν και θα βγαίνουν οι Σεπτέμβρηδες σαν αναγέννηση, συμβολικά θα βλέπεις τα φυλλοβόλα δέντρα και θα θες κι εσύ να ρίξεις από πάνω σου ότι δεν βοηθά στην αναγέννηση σου.

Και έτσι θα μπαίνουν και θα βγαίνουν οι Σεπτέμβρηδες, ποιητικά και προκλητικά, γιατί ένα Φθινόπωρο δεν σημαίνει μόνο κατώφλι Χειμώνα, σημαίνει πως μια χρονιά οδεύει σιγά σιγά στο τέλος της, σημαίνει νέα σχολική/ακαδημαϊκή χρονιά, σημαίνει πως η Φύση κάνει την προετοιμασία για την αναγέννηση της.

Ο Σεπτέμβρης μπορεί να μην έχει την γοητεία των καλοκαιρινών μηνών, αλλά έρχεται με ένα μανδύα σοφού γέροντα, να μας υπενθυμίσει πως στις επάλξεις της ζωής οι εποχές κάνουν κύκλους, μα οι άνθρωποι παραμένουν στο κέντρο των κύκλων, να αναμετριούνται κάθε μέρα με το μπόι της ύπαρξης τους, των ιδανικών, των αρχών, της ιστορίας τους.

Ο Σεπτέμβρης μας υπενθυμίζει πως δέντρα όπως η Αμυγδαλιά, η Ακακία, η Κερασιά, ο Πλάτανος, κ.α, μπορεί να ρίχνουν τα φύλλα τους και να παραμένουν γυμνά, αλλά το κάνουν μόνο για να αναγεννθούν και να γίνουν καλύτερα, για να παραμείνουν αήττητα στο χρόνο,αγέρωχα και δυνατά.
Ακόμη και κάτω από δύσκολες (καιρικές) συνθήκες, αυτά με θράσος υπομένουν το όποιο καιρικό βάσανο, και επανέρχονται το ίδιο όμορφα, το ίδιο δυνατά.
Όπως θα επανέλθει και η ανθρωπότητα μετά την κόλαση της πανδημίας!

Καλό μας Φθινόπωρο.
Καλό μας Σεπτέμβρη, με υγεία και αγάπη πάνω από όλα!

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Συνέντευξη Βαλεντίνα Γεωργίου: “Η σχέση σχολείου – γονιών διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην εκπαιδευτική διαδικασία και έρευνες έχουν δείξει ότι η γονεϊκή συμμετοχή συμβάλλει στην σχολική επιτυχία των παιδιών”

Η Διευθύντρια του Νηπιαγωγείου “Παιδόκηπος” στο Κίτι, Βαλεντίνα Γεωργίου, μιλά στο SkalaTimes για το ρόλο της εκπαίδευσης, για το ρόλο που έχουν οι γονείς, αλλά

Ευτυχία: Μία ψυχολόγος δίνει 5 πολύτιμες συμβουλές για να νιώσουμε χαρά όταν όλα γύρω μας είναι ζοφερά

Παρά τους δύσκολους καιρούς, υπάρχει περιθώριο για ευχάριστα συναισθήματα. Μια ειδικός ψυχικής υγείας, δείχνει τον τρόπο να τα καταφέρουμε Δύσκολα θα μπορούσε να μπει θετικό

error: Content is protected !!