Search
Close this search box.

Ξανά στο προσκήνιο το ζήτημα μετακίνησης των Ταχυδρομικών Υπηρεσιών από τους χώρους που στεγάζονται σήμερα στην Λάρνακα

SkalaTimes Team

Με επιστολή του προς τον Πρόεδρο και τα Μέλη Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Μεταφορών ο Βουλευτής Λάρνακας (ΔΗΚΟ) Ορφανίδης ζητάει εξέταση του θέματος μετακίνησης των Ταχυδρομικών Υπηρεσιών από τους χώρους που στεγάζονται σήμερα στην Λάρνακα.

Όπως αναφέρει στην επιστολή του, ημερομηνίας 2 Σεπτεμβρίου, ο κ. Ορφανίδης : “Επειδή οι χώροι που στεγάζονται σήμερα οι ταχυδρομικές υπηρεσίες σε όλα τα σημεία που λειτουργούν στη Λάρνακα δημιουργούν αφάνταστη ταλαιπωρία στο κοινό και η έλλειψη χώρων στάθμευσης στις περιοχές μεγεθύνει το πρόβλημα, καλείται το αρμόδιο Υπουργείο να ενημερώσει σε τι προσπάθειες προβαίνει για την επίλυση των πιο πάνω προβλημάτων και για μετακίνηση τους σε άλλους χώρους”.

Το SkalaTimes θα υπενθυμίσει ότι αυτό είναι ένα ζήτημα το οποίο ο Δήμος Λάρνακας ζήτησε από τον Υπουργό Καρούσο από τον Φεβρουάριο του 2020.
Φλεβάρης 2020: “Οπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνάντησης του Υπουργού Μεταφορών με το Δήμο Λάρνακας συζητήθηκαν σημαντικά θέματα και προβλήματα της Λάρνακας και ο κ. Βύρας ζήτησε όπως συζητηθεί επιπρόσθετα ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα της πόλης, που είναι η μετακίνηση του Ταχυδρομείου από την Πλατεία Βασιλέως Παύλου”.

Επίσης τον Απρίλιο του 2021 στο πλαίσιο της συνάντησης με τον Γιάννη Καρούσο στις 6 Απριλίου, ο Ανδρέας Βύρας επανέφερε το αίτημα του δήμου για μεταστέγαση των κεντρικών γραφείων των Ταχυδρομικών Υπηρεσιών επαναλαμβάνοντας τα μεγάλα προβλήματα που δημιουργεί η λειτουργία του Ταχυδρομείου στον συγκεκριμένο χώρο.
Η απάντηση του Υπουργού τότε ήταν πως υπάρχει δυσκολία εξεύρεσης κατάλληλου χώρου, αλλά ο Ανδρέας Βύρας, που έχει τις απαντήσεις για σχεδόν όλα, έριξε την πρόταση στον Υπουργό για μετακίνηση του κεντρικού Ταχυδρομείου Λάρνακας από την πλατεία Βασιλέως Παύλου σε κυβερνητικό τεμάχιο επί της οδού Δήμητρας (πάροδος της λεωφόρου Μακαρίου).

Λύσεις υπάρχουν. Για το καλό της Λάρνακας το ταχυδρομείο πρέπει να μετακινηθεί, αποτελεί “παραφωνία” για την περιοχή, όπως είχε γράψει σε άρθρο του ο κ. Μουσκάλλης.

Συγκεκριμένα ο κ. Μουσκάλλης είχε γράψει: “Ο επόμενος σημαντικός σχεδιασμός του δημάρχου Αντρέα Βύρα και του Δημοτικού του Συμβουλίου, είναι η αναβάθμιση εκ βάθρων της γνωστής πλατείας Βασιλέως Παύλου. Είναι γεγονός ότι το μεγάλο αυτό σχέδιο αποτελεί, κατά την άποψη μου, ένα πρωτοποριακό έργο, αφού ενώνει βελούδινα αξιόλογες υποδομές, με το παραλιακό μέτωπο της πόλης με το εμπορικό κέντρο. Ήδη στην εν λόγω πλατεία έχουν γίνει σταδιακά σημαντικά έργα αναπαλαίωσης ιστορικών κτιρίων. Τέτοια μεγάλα και ευφάνταστα έργα ανάπτυξης χρειάζεται η πόλη, οι πολίτες της και οι επισκέπτες της και τα οποία ως τουριστική, αρχαία και παραθαλάσσια πόλη, αναζητά και τα επιδιώκει. Στην περιοχή αυτή δυο κτίσματα, δημιουργούν προβληματισμό. Το Ταχυδρομείο και ο κινηματογράφος «REX». Το Ταχυδρομείο αποτελεί παραφωνία, δημιουργεί δε κυκλοφοριακά και περιβαλλοντικά προβλήματα. Η μετακίνηση του σε άλλους διαθέσιμους και κατάλληλους χώρους είναι και αναγκαία και επιβεβλημένη. Ο πρώην κινηματογράφος «REX» είναι ένα διατηρητέο κτίριο, το οποίο είναι στην δικαιοδοσία του υπουργού Εσωτερικών υπό την ιδιότητα του ως κηδεμόνα Τουρκοκυπριακών Περιουσιών. Το «REX» αφέθηκε στην τύχη του και ντροπιάζει με την παρουσία του την περιοχή. Ο δήμαρχος Ανδρέας Βύρας μέσα από επιστολή του, ζητά από τον υπουργό Εσωτερικών την παραχώρηση του στον Δήμο Λάρνακας, για να ανακαινισθεί και να μετατραπεί σε Συνεδριακό Κέντρο, με ευρωπαϊκά κονδύλια, που τόση ανάγκη έχει η πόλη ο τόπος και η οικονομία. Με τη μεταφορά του Ταχυδρομείου εκτός περιοχής και τη μετατροπή του «REX» σε Συνεδριακό Κέντρο, η γνωστή και σημαντική για την πόλη πλατεία Βασιλέως Παύλου, μετατρέπεται σε έναν ελκυστικό και ποιοτικό πνεύμονα της πόλης, με εύκολες προσβάσεις στο εμπορικό, στο τουριστικό, τις Φοινικούδες και σε μαζεμένα κτίρια ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Είναι κρίμα και άδικο, εύκολες αποφάσεις, να καθυστερούν να παρθούν, σε μια περίοδο σημαντική και αβέβαιη για την οικονομία και την ανάπτυξη της πατρίδας μας. Η γραφειοκρατία πρέπει επιτέλους να υποχωρήσει και τη θέση της να καταλάβει η φαντασία, η ταχύτητα, η πρακτικότητα, η απλότητα και η αποφασιστικότητα. Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και τα υπουργεία Εσωτερικών και Συγκοινωνιών, οφείλουν να συνεργασθούν γρήγορα και αποδοτικά, για τη δημιουργία αυτής της αναγκαίας και επιβεβλημένης ανάπτυξης. Ο δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο, δραστηριοποιούνται, προγραμματίζουν, σχεδιάζουν και ανακαλύπτουν οικονομικούς πόρους και εκτελούν έργα υποδομής και ανάπτυξης στην πόλη. Ο ιδιωτικός τομέας επενδύει αφού βλέπει τα έργα ανάπτυξης και την προοπτική της πόλης. Το κράτος οφείλει χωρίς καθυστερήσεις και γραφειοκρατία, με όραμα και διάθεση να παίρνει αποφάσεις οι οποίες θα διευκολύνουν και όχι να καθυστερούν ή να ακυρώνουν τα διάφορα τοπικά έργα υποδομής και ανάπτυξης. Ιδιαίτερα όταν η Τοπική Αρχή δεν ζητά χρήματα …αλλά μόνο αποφάσεις”.

H μετακίνηση των ταχυδρομείων είναι ένα πάγιο αίτημα της Λάρνακας και τώρα που ο Βουλευτής Ορφανίδης το ξαναθέτει “στο τραπέζι της βουλής” ευχόμαστε να το δει σοβαρά και άμεσα ο κ. Υπουργός.

Θα αναμένουμε.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Συνέντευξη Βαλεντίνα Γεωργίου: “Η σχέση σχολείου – γονιών διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην εκπαιδευτική διαδικασία και έρευνες έχουν δείξει ότι η γονεϊκή συμμετοχή συμβάλλει στην σχολική επιτυχία των παιδιών”

Η Διευθύντρια του Νηπιαγωγείου “Παιδόκηπος” στο Κίτι, Βαλεντίνα Γεωργίου, μιλά στο SkalaTimes για το ρόλο της εκπαίδευσης, για το ρόλο που έχουν οι γονείς, αλλά

Ευτυχία: Μία ψυχολόγος δίνει 5 πολύτιμες συμβουλές για να νιώσουμε χαρά όταν όλα γύρω μας είναι ζοφερά

Παρά τους δύσκολους καιρούς, υπάρχει περιθώριο για ευχάριστα συναισθήματα. Μια ειδικός ψυχικής υγείας, δείχνει τον τρόπο να τα καταφέρουμε Δύσκολα θα μπορούσε να μπει θετικό

error: Content is protected !!