Search
Close this search box.

Διαφωνία στο ΔΗΚΟ για τον Γαβριήλ: Δύο Βουλευτές επιμένουν σε δίωξη του ζωγράφου

Ενώ η δημόσια κατακραυγή κατά της απόφασης της Κυβέρνησης για Δίωξη του καλλιτέχνη Γιώργου Γαβριήλ ώθησε την κυβέρνηση στο να αλλάξει τη στάση της απέναντι στον καλλιτέχνη, με όλα τα κόμματα σχεδόν και χιλιάδες κόσμου στα ΜΚΔ να στέκονται δίπλα στον καλλιτέχνη, εντούτοις αντίθετη άποψη από αυτήν που διατύπωσαν δημόσια ο Πρόεδρος Νικόλας Παπαδόπουλος και η ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματος, εκφράζουν βουλευτές του ΔΗΚΟ. Χρύσανθος Σαββίδης και Παύλος Μυλωνάς θεωρούν ότι ο Διευθυντής σχολείου μέσης εκπαίδευσης έπρεπε να διωχθεί από την Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας για την προσβολή των θρησκευτικών πεποιθήσεων των Χριστιανών και για το ότι δημόσιος υπάλληλος προβάλλει πολιτικές και κομματικές απόψεις, στον χώρο του σχολείου.

Μιλώντας στην εκπομπή Alpha Καλημέρα ο κύριος Σαββίδης έκανε λόγο για ατοπήματα από πλευράς του εκπαιδευτικού και απαράδεκτες συμπεριφορές.

“Αύριο θα βρούμε ανθρώπους στο δρόμο να απαγγέλουν ένα υβριστικό ποίημα και να λένε ότι αυτό είναι ελευθερία έκφρασης. Για μένα, το χειρότερο είναι ότι αυτά τα τετατουργήματα τα έφτιαξε ένας εκπαιδευτικός που δεν σεβάστηκε ότι η συντρηπτική πλειοψηφία του λαού είναι Ορθόδοξοι και δεν σεβάστηκε τα ιερά και τα θεία του τόπου.

Υπενθυμίζουμε ότι μετά την θύελλα αντιδράσεων δημιουργήθηκε αλαλούμ ευθυνών και κανείς δεν ήθελε να πάρει πάνω του την ευθύνη της δίωξης του καλλιτέχνη.
Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο ο Υπουργός Παιδείας είχε πει ότι η απόφαση για δίωξη του καθηγητή ήταν της Νομικής Υπηρεσίας και πρέπει να γίνει σεβαστή, ενώ πρόσθεσε πως δεν θα έπρεπε να υπάρχουν τέτοιοι κανονισμοί. 
Από την άλλλη ο Γενικός Εισαγγελέας Γιώργος Σαββίδης εξέφρασε την έκπληξή του για τις δηλώσεις Προδρόμου, τονίζοντας πως η Νομική Υπηρεσία εξετάζει αποκλειστικά ποινικές ευθύνες και πως η δίωξη για πειθαρχικά θέματα αφορά την αρμόδια αρχή. 

Σε μια χώρα σαν την δική μας οι ποινικές διώξεις σε καλλιτέχνες και οι λογοκρισία σε έργο σπουδαίων συνθετών είναι απλά καθημερινά πράγματα και θα συνεχίζουν να συμβαίνουν όσο ο λαός σιωπά.
Ευτυχώς στην περίπτωση Γιώργου Γαβριήλ ο λαός ξεσηκώθηκε, έστω και μέσα από αναρτήσεις στα ΜΚΔ.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Χιλιάδες έξω από το Προεδρικό!  «Φωνή λαού οργή Θεού» φώναξαν κατά της παύσης του Γενικού Ελεγκτή που ήταν «η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι»

«Μπορεί η παύση του Οδυσσέα Μιχαηλίδη την περασμένη Τετάρτη να μην ήταν κεραυνός εν αιθρία για τους πολλούς υποψιασμένους από τα όσα απαράδεχτα βιώσαμε τα

Συνέντευξη Βαλεντίνα Γεωργίου: “Η σχέση σχολείου – γονιών διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην εκπαιδευτική διαδικασία και έρευνες έχουν δείξει ότι η γονεϊκή συμμετοχή συμβάλλει στην σχολική επιτυχία των παιδιών”

Η Διευθύντρια του Νηπιαγωγείου “Παιδόκηπος” στο Κίτι, Βαλεντίνα Γεωργίου, μιλά στο SkalaTimes για το ρόλο της εκπαίδευσης, για το ρόλο που έχουν οι γονείς, αλλά

Ευτυχία: Μία ψυχολόγος δίνει 5 πολύτιμες συμβουλές για να νιώσουμε χαρά όταν όλα γύρω μας είναι ζοφερά

Παρά τους δύσκολους καιρούς, υπάρχει περιθώριο για ευχάριστα συναισθήματα. Μια ειδικός ψυχικής υγείας, δείχνει τον τρόπο να τα καταφέρουμε Δύσκολα θα μπορούσε να μπει θετικό

error: Content is protected !!