Search
Close this search box.

Ποια και ποιανών τα συμφέροντα κύριε Ευαγγελίδη;

Της Γιώτας Δημητρίου
(Φωτογραφίες από τις διαδηλώσεις που γίνονταν στην Αραδίππου επί Δημαρχείας Ευαγγελίδη)

Mήνυμα, προς τη Βουλή, έστειλε ο Δήμαρχος Αραδίππου Ευαγγελίδης ενόψει της έναρξης της συζήτησης για τη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ο Δήμαρχος Ευαγγελίδης επιμένει στην υιοθέτηση του σεναρίου που προνοεί διατήρηση του Δήμου και ενίσχυσή του με γειτονικές κοινότητες. «Μόνο αυτό το σενάριο», αναφέρει ο Δήμαρχος Αραδίππου Ευάγγελος Ευαγγελίδης, σε επιστολή του προς τον Πρόεδρο και τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών, «θα εξυπηρετήσει τους στόχους και τις ανάγκες της μεταρρύθμισης της τοπικής αυτοδιοίκησης και τους πολίτες όλης της επαρχίας».

Να μας επιτρέψει ο κύριος Ευαγγελίδης να έχουμε αμφιβολίες ποιανών τα συμφέροντα θέλει να εξυπηρετήσει.

Όταν ο Δήμαρχος Αραδίππου δεν ήθελε να ενταχθεί στο Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λάρνακας, (ΣΑΛ), όταν μας καθυστέρησε για δέκα χρόνια να πει το ναι, (το είπαν πρόσφατα), ποιος πλήρωσε τα σπασμένα αυτής της αυταρχικής τους συμπεριφοράς;
Η Λάρνακα!
Αυτή η στάση της Αραδίππου για μη ένταξη της στο Αποχετευτικό Λάρνακας καθυστέρησε την αναπτυξιακή πορεία της Λάρνακας στο θέμα του αποχετευτικού. Την ίδια ώρα, λόγω αυτής της καθυστέρησης, οι γύρω περιοχές (Λιβάδια-Ορόκλινη) είχαν να αντιμετωπίσουν πολλά προβλήματα.

Την ίδια άρνηση ο Δήμος Αραδίππου είχε δείξει και για την ενωποίηση του με το Συμβούλιο Υδατοπρομήθειας Λάρνακας. Για τη ιστορία να αναφέρουμε ότι σε όλους του Δήμους χάνεται κάποια ποσότητα νερού πριν φτάσει στα νοικοκυριά, ο κάθε Δήμος πληρώνει αυτό το νερό. Η Λάρνακα καταφέρνει να έχει απώλεια μόνο 15%, εξαιρετικά χαμηλό ποσοστό σε σύγκριση με άλλους Δήμους Παγκύπρια. Με την ένωση της Λάρνακας με την Αραδίππου είδαμε ότι στην Αραδίππου υπάρχει μια απώλεια του 50%. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει πως δεν έγιναν σωστές δουλειές (σωλήνες κτλ) και αυτό το 50% απώλεια το πληρώνει ΚΑΙ ο Σκαλιώτης φορολογούμενος.
Γιατί όμως τελικά αποδέχθηκαν τη συμπλεγματοποίηση με τη Λάρνακα; Επειδή τους έγινε διαγραφή χρέους, 10,2 εκατομμυρίων ευρώ, μετά από απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Χ” το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος απέστειλε επιστολή στον Δήμο Αραδίππου προειδοποιώντας ότι εάν δεν αποφασιζόταν η ένταξη στο σύμπλεγμα του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λάρνακας, αυτόματα θα ακυρωνόταν η απόφαση για διαγραφή του χρέους για νερό.

Κρατάει χρόνια αυτή η τάση και η επιθυμία του κ. Ευαγγελίδη να δρα ως κράτος εν κράτει.

Θα μπορούσαμε να γράφουμε για ώρες για το εργοστάσιο χρυσού, για τα εργοστάσια της Halliburton και άλλων εταιρειών Φυσικού Αερίου, για το ότι με ευκολία είδαμε να βάζει τα κέρδη πάνω από τις ανθρώπινες ζωές και υγεία και ανάγκαζε το κόσμο να κατεβαίνει σε διαδηλώσεις, τις οποίες αγνοούσε και συνέχιζε ακάθεκτος.
Θα μπορούσαμε να γράψουμε για τη σωρεία περιβαλλοντικών εγκλημάτων.

Οπόταν, να μας επιτραπεί, όταν μιλάει ο κ. Ευαγγελίδης για “συμφέροντα πολιτών” να έχουμε τις αμφιβολίες μας. Εδώ δεν είχε σκεφτεί τις ζωές και την υγεία των πολιτών, ποια και ποιανών τα συμφέροντα θα σκεφτεί τώρα;

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Συνέντευξη Βαλεντίνα Γεωργίου: “Η σχέση σχολείου – γονιών διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην εκπαιδευτική διαδικασία και έρευνες έχουν δείξει ότι η γονεϊκή συμμετοχή συμβάλλει στην σχολική επιτυχία των παιδιών”

Η Διευθύντρια του Νηπιαγωγείου “Παιδόκηπος” στο Κίτι, Βαλεντίνα Γεωργίου, μιλά στο SkalaTimes για το ρόλο της εκπαίδευσης, για το ρόλο που έχουν οι γονείς, αλλά

Ευτυχία: Μία ψυχολόγος δίνει 5 πολύτιμες συμβουλές για να νιώσουμε χαρά όταν όλα γύρω μας είναι ζοφερά

Παρά τους δύσκολους καιρούς, υπάρχει περιθώριο για ευχάριστα συναισθήματα. Μια ειδικός ψυχικής υγείας, δείχνει τον τρόπο να τα καταφέρουμε Δύσκολα θα μπορούσε να μπει θετικό

error: Content is protected !!