Search
Close this search box.

Έκθεση ζωγραφικής Δημήτρη Μενοικου στη Γκαλερί Κυπριακή Γωνιά στη Λάρνακα/ Inner Landscapes -Εσωτερικά Τοπία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

“Every artist dips his brush in his own soul, and paints his own nature into his pictures”
-Henry Ward Beecher

Ο Δημήτρης Μενοίκου παρουσιάζει την νέα του δουλειά με τίτλο “Inner Landscapes / Εσωτερικά Τοπία” στη Λάρνακα από 8 – 23 Οκτώβριου στη Γκαλερί Κυπριακή Γωνιά. Η έκθεση ανοίγει την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου, 7.30 μ.μ.
Ο Δημήτρης Μενοίκου παρομοιάζει τα έργα που δημιουργεί σαν ένα καθρέφτη ο οποίος αντανακλά τον εσωτερικό του κόσμο. Αναφέρει: «Ο κάθε ένας από εμάς έχει μέσα του ένα εσωτερικό τοπίο όπου μπορεί να δραπετεύει από την καθημερινότητα για να βρει την εσωτερική γαλήνη. Σ’ αυτή την εσωτερική γη δημιουργεί διανοητικά εικόνες χαρά, ελπίδας και ηρεμίας, που του δίνουν την ώθηση να βαδίζει το μονοπάτι της ζωής με αισιοδοξία.
Σκέψεις, συναισθήματα και εικόνες αποτυπώνονται στον καμβά δια μέσω του χρώματος, σχήματος, υφών και φόρμας, σε ένα τοπίο συναισθημάτων. Το τοπίο διαφοροποιείται αναλόγως του συναισθήματος που διακατέχεται ο καλλιτέχνης. Το ανθρώπινο χέρι με το πινέλο γίνεται η προέκταση αυτής της υποσυνείδητης καταγραφής γεγονότων. Ο Μενοίκου δημιουργεί αφηρημένες εικόνες με μικτή τεχνική (ακρυλικό, παστέλ, μολύβι) στον καμβά. Σε ένα συνεχόμενό παιχνίδι πρόσθεσης και αφαίρεσης, αυτοσχέδια σχήματα, γραμμές, σημάδια, κινήσεις αποτυπώνουν και αποκαλύπτουν το προσωπικό του στίγμα.
Σκοπός του καλλιτέχνη μέσω αυτής της αφαιρετικής απεικόνισης είναι να μεταδώσει στο κοινό συναισθήματα θετικής ενέργειας, καλώντας τον θεατή σε μονοπάτια εσωτερικής κατανόησης που θα τον οδηγήσουν στην πραγματική ελευθερία.
Η συνειδητή επιλογή σκέψεων και πεποιθήσεων, μας οδηγεί στο τοπίο που επιθυμούμε να δημιουργήσουμε μέσα μας.

“The thoughts we choose to think are the tools we use to paint the canvas of our lives”
-Louise Ηay

Ο Δημήτρης Μενοίκου, γεννήθηκε το 1979 στη Λάρνακα. Άρχισε να εκφράζει το ενδιαφέρον του για τον κόσμο της τέχνης από νεαρή ηλικία. Κατέχει Higher Diploma στον κλάδο Γραφικού και Διαφημιστικού Σχεδίου και πτυχίο Β.Α. στον κλάδο Art & Design. To 2010 παρακολούθησε μαθήματα στο Τελ Αβίβ με τον καλλιτέχνη κο Itzu Rimmer. Έχει λάβει μέρος σε διάφορες ομαδικές εκθέσεις και έχει αγαπηθεί από το κοινό της Κύπρου. Ζει και δημιουργεί στο στούντιο του στη Λάρνακα.

  • Η έκθεση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του αγαπημένου μας φίλου Pawel.

Στα πλαίσια της ευρύτερης προσπάθειας λήψης μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του Κορωνοϊού Covid – 19, θα τηρηθούν όλα τα μέτρα.

Όλα τα έργα κατά τη διάρκεια της έκθεσης παρουσιάζονται στην ιστοσελίδα www.gallerykypriakigonia.com.cy

Ώρες επισκέψεων:

Δευτέρα – Παρασκευή 10.00 π.μ. – 1.00 μ.μ. / 4.30 μ.μ. – 7.00 μ.μ.

Σάββατο 10.00 π.μ. – 1.00 μ.μ.
Γκαλερί Κυπριακή Γωνιά, Σταδίου 45, 6020 Λάρνακα, Κύπρος. Τηλ: +357 24 621109/ Φαξ:+357 24629198 Εmail:kypriaki.gonia@cytanet.com.cy / www.gallerykypriakigonia.com.cy

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Πρόδρομος Αλαμπρίτης: “Θεωρώ απαραίτητο να βρεθεί μια καθοριστική λύση για την εξομάλυνση της κατάστασης στο αεροδρόμιο”

Επιστολή Βουλευτή Λάρνακας ΔΗΣΥ Πρόδρομου Αλαμπρίτη προς Πρόεδρο και Μέλη Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Μεταφορών: Το τελευταίο διάστημα στο Αεροδρόμιο Λάρνακας παρατηρούνται συχνά καθυστερήσεις στις αφίξεις και

Λύκειο Αραδίππου Τάσος Μητσόπουλος: Διάλεξη για Ενεργειακά ποτά – Συμπληρώματα – Δίαιτα

Λύκειο Αραδίππου Στα πλαίσιο της Ευρωπαϊκής εβδομάδας κινητικότητας, #beactive , πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Λυκείου μας, διάλεξη από την Κλινική Διαιτολόγο κα. Μαρία Καντηλάφτη Σεργίου.

error: Content is protected !!