Search
Close this search box.

Ξεσηκώνουν Ε/Κ πρόσφυγες από τουρκοκυπριακές ιδιοκτησίες στη Λάρνακα χωρίς ανθρωπιά και χωρίς εξηγήσεις;

SkalaTimes Team

Σε δημοσίευμα του το SkalaTimes στις 23 Σεπτεμβρίου ( https://www.skalatimes.com/2021/09/23/tous-prosfigopoiou-gia-defteri-fora-sta-tourkika-sti-lca/ ) με τίτλο “Τους προσφυγοποιούν για δεύτερη φορά στα τούρκικα στην Λάρνακα” γράφαμε ότι “τρεις οικογένειες πρόσφυγων Ελληνοκυπρίων που διαμένουν σε τουρκοκυπριακά σπίτια, στη Λάρνακα, ενημερώθηκαν ότι ο Τουρκοκύπριος στον οποίο ανήκει η γειτονική γη, απαιτεί να ανακτήσει τη γη του, και οτιδήποτε βρίσκεται μέσα στη δική του ιδιοκτησία να περάσει άμεσα στα χέρια του. Αυτό σημαίνει ότι οι αυλές των Ελληνοκύπριων, μέρος των οποίων ανήκει στην ιδιοκτησία του Τουροκύπριου, πρέπει να καθαρίσουν από οτιδήποτε έχουν (η μία αυλή έχει αποθήκη) και να δοθούν στον Τουρκοκύπριο”.

Η οριοθέτηση είχε γίνει την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου (το SkalaTimes ήταν εκεί) και ζήτησαν από τους τρεις Ελληνοκύπριους ιδιοκτήτες σπιτιών να καθαρίσουν τις αυλές τους (πχ από την μια αυλή να μετακινήσουν την αποθήκη που έχουμε προαναφέρει) μέχρι την Παρασκευή 24 του μήνα! Μέσα σε δύο μέρες! Τους εξήγησαν ότι αυτό είναι αδύνατο να γίνει και ότι χρειάζονται τουλάχιστον 1-2 μήνες. Τελικά, σήμερα 29 Σεπτεμβρίου, συνεργείο της Επαρχιακής Διοίκησης πήγε στο χώρο και έριξε κάτω τα πάντα, καθαρίζοντας την γη μέσα στα πλαίσια της οροθέτησης που είχε γίνει την περασμένη βδομάδα, μέρος του χώρου που διαμένουν οι τρεις οικογένειες Ε/Κ, για να περάσει άμεσα στον Τ/Κ.

Η μία εκ των τριών οικογενειών τόνισε στο SkalaTimes πως εγείρονται τα πιο κάτω ερωτήματα: “1. Γιατί η Επαρχιακή Διοίκηση Λάρνακας δεν έδειξε τον απαραίτητο σεβασμό και να μας δώσει κάποιο χρονικό πλαίσιο έτσι ώστε να καθαρίσουμε τις αυλές μας και να κάνουμε τις απαραίτητες μετακινήσεις; Την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου έγινε η οροθέτηση και σήμερα, Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου, ήρθε το συνεργείο για να ρίξει κάτω τα πάντα, να καθαρίσει τον τόπο για τον Τουρκοκύπριο ιδιοκτήτη επηρεάζοντας τα τρία σπίτια εμάς των ελληνοκύπριων. 2. Γιατί ενώ εδώ και καιρό ζητάμε να δούμε τα σχετικά έγγραφα που δείχνουν επίσημα την αίτηση αλλά και έγκριση του Τουρκοκύπριου ιδιοκτήτη για να περάσει στα χέρια του η περιουσία του, (που επηρεάζει το δικό μας χώρο διαμονής), τελικά δεν έχει να μας δείξει τίποτα το αρμόδιο τμήμα της Επαρχιακής Διοίκησης; Απαιτούμε, για λόγους διαφάνειας, να δούμε τα σχετικά επίσημα έγγραφα που δείχνουν πως έγινε αίτηση και εγκρίθηκε για τον εν λόγω Τουρκοκύπριο”.

Να σημειώσουμε πως και άλλοι ελληνοκύπριοι έχουν επικοινωνήσει με το SkalaTimes για παρόμοιες υποθέσεις, στη Λάρνακα.
“Μας ξεσηκώνουν άρον άρον από τους χώρους εργασίας μας για να περάσουν οι ιδιοκτησίες στα χέρια τουρκοκύπριων, που σε πολλές περιπτώσεις τις πουλούν άμεσα σε ξένους και ντόπιους επιχειρηματίες”.

Τα λεφτά είναι πολλά, το ίδιο και οι παρατυπίες.
Το θέμα είναι πως Ελληνοκύπριοι πρόσφυγες ξεσηκώνονται άρον άρον για δεύτερη φορά,μετά το ΄’74, σε πολλές περπτώσεις χωρίς ίχνος ανθρωπιάς.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

error: Content is protected !!