Search
Close this search box.

Σχολή χορού Mambo: Together We Grow

Με το πιο κάτω κείμενο και με μια πραγματικά εντυπωσιακή φωτογράφηση η σχολή χορού Mambo κάνει την “εμφάνιση” της στο Instagram και μας ταξιδεύει με στιγμιότυπα από τη τέχνη του χορού.

Ανάμεσα σε άλλα η Μαρία Ζαχαρίου Καραπίττα τονίζει στο πιο κάτω κείμενο της: “Είναι πολυπρόσωπη φωτογράφιση, γιατί για εμάς, τη σχολή χορού “ΜΑΜΠΟ”, δεν υπάρχει κέντρο. Είμαστε όλοι κέντρο και περιφέρεια μαζί! Όλοι αξίζουμε εξ’ ίσου! Και αυτή είναι όλη η φιλοσοφία της σχολής μας. Είμαι χαρούμενη που όλοι οι συνεργάτες μου, οι οποίοι παρουσιάζονται και στις φωτογραφίες, είναι παιδιά τα οποία είχα την τιμή να είναι μαθητές μου από πολύ μικρή ηλικία. Από τεσσάρων ετών!”

Οι ενέργειες μας δείχνουν τις αξίες μας.
Αυτή η φωτογράφιση της Σχολής Χορού Mambo είναι μια πολυδιάστατη μορφή τέχνης. Ένα νέο, ανοιχτό, αισιόδοξο, ελεύθερο ταξίδι δημιουργίας στη μετά Κορωνοϊό εποχή.

Η προσέγγιση και η χαρακτηροδομή της φωτογράφισης είναι πιο εσωτερική, πιο βαθιά και πιο ουσιαστική.
Προβάλλει τη φωνή της ελευθερίας.Της οποιασδήποτε ελευθερίας.Ατομικής/Κοινωνικής/Προσωπικής/Πνευματικής/Σωματικής. Μέσα από τη δυναμική, τις δεξιότητες και την εκφραστικότητα των σωμάτων των χορευτών μας, στέλνονται άμεσα νοήματα. Είναι η φωνή του ελεύθερου κόσμου. Όλων των νέων ικανών ανθρώπων που θέλουν να εκφράσουν, να δημιουργήσουν, να προσπαθήσουν!

Επιδιώξαμε να συνδέσουμε και να αναδείξουμε το παραδοσιακό με το σύγχρονο, το τοπικό με το υπερτοπικό.
Τη διερεύνηση μιας νέας σχέσης με τη φύση που είναι κεντροβαρικής σημασίας, τον ελεύθερο χώρο και τα όρια της ελευθερίας μας, σεβόμενοι την ελευθερία του άλλου.

Είναι πολυπρόσωπη φωτογράφιση, γιατί για εμάς, τη σχολή χορού “ΜΑΜΠΟ”, δεν υπάρχει κέντρο. Είμαστε όλοι κέντρο και περιφέρεια μαζί! Όλοι αξίζουμε εξ’ ίσου! Και αυτή είναι όλη η φιλοσοφία της σχολής μας.

Είμαι χαρούμενη που όλοι οι συνεργάτες μου, οι οποίοι παρουσιάζονται και στις φωτογραφίες, είναι παιδιά τα οποία είχα την τιμή να είναι μαθητές μου από πολύ μικρή ηλικία. Από τεσσάρων ετών!

Είναι νέα, ταλαντούχα, ικανά άτομα με τριετή και τετραετή φοίτηση, με σοβαρές σπουδές σε αναγνωρισμένα κονσερβατόρια και πανεπιστήμια του εξωτερικού.(Όπως προνοεί η νομοθεσία του χορού στην Κύπρο). Τα βήματα μας από τότε που συναντήθηκαν, βαδίζουν με τον ίδιο ρυθμό και στα σκοτάδια και στο φώτα της σκηνής! Είμαστε οικογένεια και τους ευχαριστώ πολύ! Για αυτό και η φωτογράφιση ονομάζεται “Together We Grow” και εγκαινιάζει τη νέα είσοδο της σχολής μας, στο Instagram!

Οι χορευτές είναι οι, Στάλω Ζαχαρίου, Κωνσταντίνος Καραπίττας, Λουΐζα Φιλίππου, Γκλόρια Λαγού, Μαρία Παπακώστα, Στυλιάνα Μούσιτς. Την φωτογράφιση ανέλαβε ο Γεώργιος Κυριάκου. Την οπτικογράφηση ο Γιάννος Σωτηρίου και τον χειρισμό του drone ο Χρίστος Παναγίδης.Έγινε εξαιρετική δουλειά από όλους!

Στη μετά Κορωνοϊό εποχή διαμορφώνουμε ένα ορίζοντα αισιοδοξίας ξανά για τα παιδιά και τον πολιτισμό. Με γρήγορα αντανακλαστικά, συνεχίζουμε τα βήματα μας! Προχωράμε μαζί μπροστά, υιοθετώντας τις αξίες που θέλουμε να μας καθοδηγούν για πάντα! Μέσα από το μεγαλείο της δημιουργίας, μας επιτρέπεται να εκδηλώσουμε και να καταθέσουμε την ουσία της ψυχής μας και της σκέψης μας. Ό,τι πιο ακριβό και πολύτιμο έχουμε.

Ο χορός είναι αυτογνωσία και γνώση μαζί!

(Περισσότερο φωτογραφικό υλικό από τη συγκεκριμένη φωτογράφιση, μπορείτε να βρείτε στο Instagram της σχολής χορού “ΜΑΜΠΟ”).
Check out our Instagram page!
Together We Grow!
@mamboschoolofdance
https://instagram.com/mamboschoolofdance

Ευχαριστoύμε τη Γιώτα Δημητρίου και το SKALA TIMES που βρίσκεται κοντά στην καλλιτεχνική δημιουργία.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

error: Content is protected !!