Search
Close this search box.

Στο Δήμο Λάρνακας αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ με επικεφαλή τον Γενικό Γραμματέα της Κ.Ε Στέφανο Στεφάνου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΚΕΛ
Πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου, συνάντηση αντιπροσωπείας του ΑΚΕΛ με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ Στέφανο Στεφάνου με αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρνακας με επικεφαλής τον Δήμαρχο Αντρέα Βύρα.
Ο Δήμαρχος Λάρνακας Αντρέας Βύρας ενημέρωσε ότι τα χρόνια προβλήματα που αντιμετώπιζε ο Δήμος Λάρνακας, της μετεγκατάστασης των πετρελαιοδεξαμενών και δεξαμενών υγραερίου και του Λιμανιού – Μαρίνας Λάρνακας είναι στη διαδικασία επίλυσης. Επίσης ενημέρωσε για τα υπόλοιπα μεγάλα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στο Δήμο τα οποία ήδη δρομολογήθηκαν.
Το κύριο αίτημα που τέθηκε από τον Δήμαρχο είναι η δημιουργία δημόσιας Πανεπιστημιακής Σχολής Θαλάσσιων Επιστημών. Η Πανεπιστημιακή Σχολή ενώ ήταν στο τελικό στάδιο έγκρισης, η κυβέρνηση Αναστασιάδη – Συναγερμού δια του Υπουργού Παιδείας ενημέρωσε το Δήμο ότι δεν θα προχωρήσει η υλοποίηση της. Ένα έργο, που όπως ανέφερε ο Δήμαρχος, αφορά όλη την Επαρχία της Λάρνακας.
Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο και την αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου ότι το ΑΚΕΛ θα στηρίξει κάθε προσπάθεια του Δήμου Λάρνακας για ανάπτυξη, ευημερία της πόλης και αντιμετώπιση των προβλημάτων του Δήμου και της Επαρχίας Λάρνακας, όπως πράττει διαχρονικά.
Στην αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ συμμετείχαν η Επαρχιακή Γραμματέας του ΑΚΕΛ Λάρνακας Χρυστάλλα Αντωνίου, ο βουλευτής του ΑΚΕΛ στη Λάρνακα Αντρέας Πασιουρτίδης και το μέλος της Επαρχιακής Επιτροπής του Κόμματος Ρένος Γεωργίου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΝΑΚΑΣ
Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2021 επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ κ. Στέφανου Στεφάνου στο Γραφείο του Δημάρχου Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα.
Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Λάρνακας κ. Ανδρέας Πασσιουρτίδης, οι Επικεφαλής των Δημοτικών Ομάδων  Λάρνακας και αρμόδιοι Λειτουργοί της Δημοτικής Υπηρεσίας.
Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον Γ. Γραμματέα για τα αναπτυξιακά έργα που προωθούνται, καθώς και για το όραμα και τις στρατηγικές ανάπτυξης που προωθεί ο Δήμος Λάρνακας. Επίσης, αναφέρθηκε και σε  διάφορα προβλήματα επαναφέροντας το πάγιο αίτημα της πόλης και επαρχίας Λάρνακας για δημιουργία Πανεπιστημιακής Σχολής Επιστήμων και Τεχνολογίας της Θάλασσας του Πανεπιστήμιου Κύπρου στη Λάρνακα.
Ο Δήμαρχος Λάρνακας αφού τον ενημέρωσε για τις εξελίξεις, του ανάφερε ότι η συμβολή του κ. Στεφάνου με σκοπό την προώθηση των υποσχέσεων από το κράτος για μετατροπή της Λάρνακας σε  Περιφερειακό Εκπαιδευτικό και Ερευνητικό Κέντρο της Γαλάζιας Οικονομίας, θα είναι σημαντική.
Η ίδρυση της εν λόγω Σχολής σε συνδυασμό με το CMMI – Κέντρο Αριστείας Θαλάσσιας και Ναυτικής Έρευνας, Καινοτομίας και Τεχνολογίας που ήδη λειτουργεί στη  Λάρνακα αναμένεται να αποτελέσουν τους καλύτερους πυλώνες για την οικονομική και  πολιτιστική ανάπτυξη της χώρας στους τομείς της  Γαλάζιας Οικονομίας με πολλαπλά οφέλη σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.
Ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ, ακούγοντας τις θέσεις του Δήμου Λάρνακας, διαβεβαίωσε τον Δήμαρχό ότι θα βρίσκεται αρωγός στις προσπαθείς του Δήμου για τη δημιουργίας της Σχολής αυτής.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Κενές Θέσεις στη Δημόσια Υπηρεσία

1.    Κενή Θέση Πρώτου Συντηρητή Δασών, Τμήμα Δασών Σύμφωνα με τη γνωστοποίηση με αριθμό 957 που δημοσιεύτηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας με ημερομηνία 6.9.2024 έχει

error: Content is protected !!