Search
Close this search box.

Εργαστηριακή επιβεβαίωση ύπαρξης απαγορευμένου καρκινογόνου Οξειδίου του Αιθυλενίου σε μπατονέτες rapid και PCR

Σύμφωνα με δημοσίευμα του https://www.alarmcall.org/ το οποίο κάνει τον γύρο των ΜΚΔ : Εργαστηριακή επιβεβαίωση ύπαρξης απαγορευμένου καρκινογόνου Οξειδίου του Αιθυλενίου σε μπατονέτες rapid και PCR.

Ωστόσο, λίγα 24ωρα μετά την είδηση, καμία ανησυχία, ή ανακοίνωση από το Υπουργείο Υγείας της Κύπρου το οποίο έχει αναγκάσει τους πολίτες να κάνουν rapid test κάθε 72 ώρες αλλά και PCR σε πολλές περιπτώσεις.
Ούτε από τους 56 βουλευτές έχουμε δει κάποια ανακοίνωση ή δήλωση.
Καμία ανακοίνωση από τη χώρα που πιέζει γονείς να κάνουν rapid test σε παιδιά δημοτικού, από τη χώρα (η μοναδική ίσως) που έχει αναγκάσει τους πολίτες να κάνουν rapid test κάθε 72 ώρες!

Η μόνη έγνοια του Κράτους είναι να εμβολιαστούν όλοι και να κάνουν όσο πιο συχνά γίνεται rapid test και PCR.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα (το οποίο μπορείτε να διαβάσετε όλο εδώ https://www.alarmcall.org/news/ergastiriaki-epivevaiwsi-gia-oxeidio-ethyleniou-se-mpatonetes/1211/?fbclid=IwAR0kMsLLQaH_3id4r9yUmOuWxGTTPCdi2rJU65Z6Numut4O047vFsqfxNYU ):

“Η ομάδα AlarmCall προχώρησε σε εργαστηριακή ανάλυση δειγματοληπτικών μπατονέτων rapid test για CoViD-19 που αποστειρώνονται με Οξείδιο του Αιθυλενίου (sterilized ΕΟ – Ethylene Oxide) σε διαπιστευμένο εργαστήριο. Η εργαστηριακή ανάλυση κατέδειξε την ύπαρξη της απαγορευμένης καρκινογόνου, μεταλλαξιογόνου και τοξικής αυτής ουσίας σε επίπεδο συγκέντρωσης 36 φορές πιο πάνω από το όριο ανίχνευσης της μεθόδου που χρησιμοποιήθηκε. Η μέθοδος ανίχνευσης που χρησιμοποιήθηκε στηρίζεται στο γερμανικό πρότυπο L53.00-11999-11 με ανάλυση σε GC-EAD σύστημα αέριας χρωματογραφίας.
Σημειώνουμε ότι:
Βάσει του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Χημικών (ECHA), το Οξείδιο του Αιθυλενίου είναι απαγορευμένη ουσία με μηδενικό όριο λόγω του ότι έχει αναγνωριστεί και ταξινομηθεί ως καρκινογόνος, μεταλλαξιογόνος και τοξική.
Τρόφιμα στα οποία ανιχνεύεται οποιαδήποτε ποσότητα Οξειδίου του Αιθυλενίου αποσύρονται άμεσα από την αγορά για λόγους ασφάλειας της δημόσιας υγείας σύμφωνα με επίσημα έγγραφα της ΚΔ.
Οι μπατονέτες που χρησιμοποιήθηκαν για αυτό τον εργαστηριακό έλεγχο είναι του ίδιου τύπου με αυτές που χρησιμοποιήθηκαν ή/και χρησιμοποιούνται ευρέως σε δημόσια ή/και ιδιωτικά νοσηλευτήρια και εργαστήρια”.

Αναμένουμε από το Υπουργείο Υγείας της Κύπρου αλλά και τα κόμματα να τοποθετηθούν επό του θέματος.

Βέβαια σε μια χώρα που η δημόσια υγεία για τους ιθύνοντες έχει αποδειχθεί πολλάκις δευτερόν ζήτημα, ας μην αναμένουμε και πολλά.

Αν ισχύουν τα όσα γράφει το AlarmCall, μήπως οι πολίτες είναι ώρα να ξεσηκωθούν και να ξεκινήσουν τις μαζικές αγωγές, κατά τους κράτους που τους εξανάγκασε να κάνουν κάθε 72 ώρες καρκινογόνο τεστ;



Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Πρόδρομος Αλαμπρίτης: “Θεωρώ απαραίτητο να βρεθεί μια καθοριστική λύση για την εξομάλυνση της κατάστασης στο αεροδρόμιο”

Επιστολή Βουλευτή Λάρνακας ΔΗΣΥ Πρόδρομου Αλαμπρίτη προς Πρόεδρο και Μέλη Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Μεταφορών: Το τελευταίο διάστημα στο Αεροδρόμιο Λάρνακας παρατηρούνται συχνά καθυστερήσεις στις αφίξεις και

Λύκειο Αραδίππου Τάσος Μητσόπουλος: Διάλεξη για Ενεργειακά ποτά – Συμπληρώματα – Δίαιτα

Λύκειο Αραδίππου Στα πλαίσιο της Ευρωπαϊκής εβδομάδας κινητικότητας, #beactive , πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Λυκείου μας, διάλεξη από την Κλινική Διαιτολόγο κα. Μαρία Καντηλάφτη Σεργίου.

error: Content is protected !!