Search
Close this search box.

Στοχεύει στην επιτυχία η Πύλα με τη φιλοξενία του «5th Aphrodite Mediterranean Cup 2021»

Η διοργάνωση Διεθνών Αγώνων Τοξοβολίας “5th Aphrodite Mediterranean Cup 2021”, που πραγματοποιείται για 5η συνεχή χρονιά, έχει ως συνδιοργανωτή το Κοινοτικό Συμβούλιο Πύλας και θα διεξαχθεί από 27 μέχρι 30 Οκτωβρίου.
Οι αθλητές άρχισαν να φτάνουν στην Κύπρο από τις 25 Οκτωβρίου, από 12 χώρες.

Η βροχή χθες ανάγκασε τους διοργανωτές να ακυρώσουν την τελετή έναρξης όπως προγραμματιζοταν στο στάδιο Πυλας. Όμως, μέσα σε λιγότερο από μια ώρα ετοιμάστηκε μια μικρή τελετή έναρξης μέσα στο ξενοδοχείο Λόρδος.

Η ομοσπονδία Τοξοβολίας Κύπρου σε ανακοίνωση της ευχαρίστησε όσους έχουν συμβάλει στην επιτυχία της διοργάνωσης.
“Πολλές ευχαριστίες στον πρόεδρο του ΚΟΑ, Ανδρέα Μιχαηλίδη παρα τις αντίξοες συνθήκες που δημιουργήθηκαν ήταν εκεί διαρκώς. Είναι αυτό που θέλει ο αθλητισμός. Ευχαριστούμε τους φίλους προέδρους των χωρών, αλλά και ασφαλώς τον Ντίνο Λευκαριτη της ΕΤΑΠ, τον Ανδρέα Γεωργιάδη της Παγκυπριας Οργάνωσης Αποκατάστασης Αναπήρων, τον ταμία της Ολυμπιακής Επιτροπής Αλέξανδρο Χριστοφόρου, την Κλεα Παπαελληνα που όλη η ζωή της είναι αθλητισμός, τον Γενικό Γραμματέα της Παραολυμπιακης Επιτροπής, Ανδρέα Ρουμπα και φυσικά τους εθελοντές που δεν σταμάτησαν να βρίσκονται δίπλα σε αυτό το όνειρο.
Η Κύπρος δεν είναι ο φτωχός συγγενής και το αποδείξαμε με αυτή την διοργάνωση των 210 αθλητών, 35 επισήμων, 8 προέδρων, 22 προπονητών , 6 κριτών και φυσικά των εθελοντών”.

Περίπου 450 άτομα, ανάμεσα τους οι 210 αθλήτές, έχουν έρθει στη πόλη μας και στην Πύλα για τους Διεθνείς Αγώνες Τοξοβολίας.

Μεγάλη Αθλητική Διοργάνωση
Με μεγάλη επιτυχία διεξάγονται οι αγώνες, αφού 8 Προέδροι Ομοσπονδιών από 8 χώρες βρίσκονται εδώ, στην πόλη μας, γι αυτό το μεγάλο αθλητικό γεγονός. Περίπου 450 άτομα βρίσκονται στη πόλη μας (Λάρνακα, Πύλα) για το μεγάλο αυτό αθλητικό γεγονός.

Ο Πρόεδρος του Κ.Σ Πύλας κ. Μυτίδης και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας κ. Θεοφυλάκτου

Τοπικές επιχειρήσεις σε ρυθμούς τοξοβολίας
Το Aphrodite Mediterranean Cup 5th δεν διεξάγεται μόνο μέσα στα γήπεδα. Τοπικές επιχειρήσεις έχουν ντύσει το προσωπικό τους με τα χρώματα των αγώνων.

Εθελοντές
Στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας Τοξοβολίας Κύπρου ανταποκρίθηκαν 36 συνολικά εθελοντές και με αγάπη και εθελοντισμό ετοιμάστηκε το γήπεδο Πύλας. Οι εθελοντές έκαναν το αδύνατο-δυνατόν. Αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης! Ακούραστοι, με όρεξη, με πάθος με αγάπη για την Τοξοβολία, τον Αθλητισμό, την Προσφορά. Άφησαν τις δουλειές τους, τις οικογένειες τους για να προσφέρουν σε αυτό το μεγάλο αθλητικό γεγονός για τη Πύλα και την περιοχή της Λάρνακας.
“Κάνουν τους μπογιατζηδες, στήνουν γήπεδα, διορθώνουν στόχους, τοποθετούν πανό”, έγραψαν χαρακτηριστικά οι διοργανωτές.

Καινοτομίες
Στις πολλές καινοτομίες που αναφέρε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Ανδρέας Θεοφυλάκτου είναι η ένταξη και άλλων αθλημάτων όπως για παράδειγμα του Μπριτζ του οποίου οι Αγώνες έγιναν στο ξενοδοχείο Λόρδος χθες Τετάρτη με τη συμμετοχή 30 αθλητών της ομώνυμης Ομοσπονδίας.
Άλλη μια καινοτομία που δοκιμάστηκε και πέρσι είναι οι Αγώνες Παρά Τοξοβολίας που έγιναν χθες Πέμπτη 28 Οκτωβρίου κάτω από την αιγίδα της Κυπριακής Εθνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τοξοβολίας κ. Ανδρέας Θεοφυλάκτου
με τον Πρόεδρο της ΕΤΑΠ Λάρνακας κ. Ντίνο Λευκαρίτη

Οι Διεθνείς Αγώνες Τοξοβολίας ξεκίνησαν χθες Πέμπτη με την επίσημη προπόνηση και τον έλεγχο εξοπλισμού.

Σήμερα Παρασκευή θα πραγματοποιηθούν οι προκριματικοι Αγώνες και αύριο Σάββατο οι τελικοί, οι οποίοι και αυτοί κρύβουν καινοτομίες, αφού θα πραγματοποιηθούν σε άλλο γήπεδο και συγκεκριμένα στο πρότυπο Πάρκο Τοξοβολίας που θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ Πύλας κ. Σίμος Μυτίδης, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας κ. Ανδρέας Θεοφυλάκτου
και ο Πρόεδρος του ΚΟΑ κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης

Στη τελετή έναρξης που έγινε στο κοινοτικό στάδιο Πύλας την έναρξη κήρυξε ο πρόεδρος του ΚΟΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης.
Η τελετή λήξης θα πραγματοποιηθεί στις 30 Οκτωβρίου, στις 6 το απόγευμα, στο Πάρκο Τοξοβολίας και τη λήξη των αγώνων θα σημάνει η πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου.

Στους αγώνες συμμετέχουν μερικοί από τους κορυφαίους τοξότες της Ευρώπης, από την Κύπρο, Ελλάδα, Κροατία, Σερβία, Ρωσία, Ουκρανία, Ιράν, Λίβανο, Μάλτα, Πολωνία, Βουλγαρία, Ισραήλ και Λουξεμβούργο.

Συγχαρητήρια σε όλους τους διοργανωτές για το μεγάλο αυτό αθλητικό γεγονός που γίνεται στην πόλη μας, συγχαρητήρια στην Ομοσπονδία Τοξοβολίας Κύπρου και στην ΕΤΑΠ Λάρνακας και ιδιαίτερα συγχαρητήρια στο Κοινοτικό Συμβούλιο Πύλας που έκανε το όραμα πραγματικότητα, με τη δημιουργία γηπέδων Τοξοβολίας, και μάλιστα σε δύσκολες εποχές, όπως αυτή της πανδημίας.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Κενές Θέσεις στη Δημόσια Υπηρεσία

1.    Κενή Θέση Πρώτου Συντηρητή Δασών, Τμήμα Δασών Σύμφωνα με τη γνωστοποίηση με αριθμό 957 που δημοσιεύτηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας με ημερομηνία 6.9.2024 έχει

error: Content is protected !!