Search
Close this search box.

Επίσκεψη του Προέδρου του ΔΗΣΥ κ. Νεοφύτου Αβέρωφ στο γραφείο Δημάρχου Λάρνακας

Ανακοίνωση Δήμου Λάρνακας

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 8 Νοεμβρίου 2021 επίσκεψη του Προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Νεόφυτου Αβέρωφ στο Γραφείο του Δημάρχου Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα.

Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων Βουλευτές Λάρνακας και Αμμοχώστου, ο Επικεφαλής της Δημοτικής Ομάδας του ΔΗ.ΣΥ. και αρμόδιοι Λειτουργοί της Δημοτικής Υπηρεσίας.

Ο Δήμαρχος, αφού καλωσόρισε τον Πρόεδρο στα Γραφεία του Δήμου τον ενημέρωσε για την πορεία των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη κάνοντας αναφορά στην ενιαία ανάπτυξη του Λιμανιού και Μαρίνας Λάρνακας καθώς και για στην μετακίνηση των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών και υγραερίου από το παραλιακό μέτωπο της Λάρνακας.

Τέλος, ανάφερε το πάγιο αίτημα της πόλης και επαρχίας Λάρνακας για δημιουργία Πανεπιστημιακής Σχολής Επιστημών και Τεχνολογίας της Θάλασσας του Πανεπιστημίου Κύπρου στη Λάρνακα. Συγκεκριμένα όπως ανάφερε, το δίκαιο αυτό αίτημα για δημιουργία Σχολής το οποίο είναι μεγάλη επιθυμία της πόλης και επαρχίας Λάρνακας αλλά και του ιδίου του Πανεπιστημίου Κύπρου, είναι ζωτικής σημασίας. Τα πλεονεκτήματα της δημιουργίας μιας Πανεπιστημιακής Σχολής για μια ολόκληρη επαρχία Λάρνακας είναι μια σοβαρή επένδυση για ολόκληρη τη χώρα.

Η ίδρυση της εν λόγω Σχολής σε συνδυασμό με το CMMI – Κέντρο Αριστείας Θαλάσσιας και Ναυτικής Έρευνας, Καινοτομίας και Τεχνολογίας που ήδη λειτουργεί στη Λάρνακα αναμένεται να αποτελέσουν τους καλύτερους πυλώνες για την οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη της χώρας στους τομείς της Γαλάζιας Οικονομίας με πολλαπλά οφέλη σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.

Ο Πρόεδρος του ΔΗ.ΣΥ. με τη σειρά του σημείωσε είναι με ιδιαίτερη χαρά που βλέπει ότι διαχρονικά αιτήματα της πόλης και επαρχίας Λάρνακας έχουν τροχιοδρομηθεί και έχουν επιλυθεί και ανάφερε ότι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της γεωγραφικής θέσης της Λαρνακας και ιδιαίτερα του καθαρού παραλιακού της μετώπου της, προσφέρονται για πολλά αλλά έργα. Επίσης, ανάφερε ότι τώρα είναι η δεκαετία της Λάρνακας αφού πρόκειται για ένα προσιτό προορισμό για επενδυτές και όχι μόνο. Παράλληλα, ανάφερε ότι τόσο το Κόμμα του όσο και οι Βουλευτές Λάρνακας – Αμμοχώστου μαζί με την Δημοτική Ομάδα του Δημοκρατικού Συναγερμού θα εργαστούν και θα βρίσκονται αρωγοί στις προσπάθειες του Δήμου για τη δημιουργίας της Σχολής αυτής αλλά και σε άλλα θέματα που αφορούν την πόλη.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Το νηπιαγωγείο “Παιδόκηπος” στο Κίτι φιλοξενεί αυτή τη Πέμπτη προπονητές της ποδοσφαιρικής ομάδας ΑΕΚ / Βαλεντίνα Γεωργίου: “Οι βάσεις και τα θεμέλια μπαίνουν στην προσχολική ηλικία, στόχος μας είναι περαιτέρω δράσεις έτσι ώστε να θέσουμε τις βάσεις για ενήλικες που θα διέπονται από αυτές τις αρχές και αξίες”

Το νηπιαγωγείο Παιδόκηπος Βαλεντίνα Γεωργίου στο Κίτι φιλοξενεί αυτή τη Πέμπτη προπονητές της ποδοσφαιρικής ομάδας ΑΕΚ, όπου προπονητές, δασκάλες και παιδιά θα εργαστούν μέσα από

Έναρξη Προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για γονείς και παιδιά στα Κέντρα του Κρατικού Δικτύου Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ) (Μονάδα Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφόρο Ανάπτυξη – ΕΠΑΑ), σε συνεργασία με την Παγκύπρια Σχολή Γονέων,

Παράνομη η συγκρότηση της Σχολικής Εφορείας Δήμου Δρομολαξιάς – Μενεού σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας

Αποκαλυπτήρια της ευκαιριακής συμμαχίας κομμάτων στον νέο Δήμο Δρομολαξιάς – Μενεού, με αποκλειστικό γνώμονα τον αποκλεισμό του ΑΚΕΛ, έρχονται μέσα από τοποθέτηση του Υπουργείου Παιδείας

error: Content is protected !!