Search
Close this search box.

Το Italian Street Food ήρθε στη Λάρνακα και κερδίζει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς!

Δύο νέα παιδιά, αποφάσισαν να φέρουν στην καρδιά της Λάρνακας ιταλική κουζίνα street food, με μοναδικές γεύσεις που αδιαμφισβήτητα κερδίζουν και τους πιο απαιτητικούς. Σε πολύ καλές τιμές, φρέσκα υλικά, μοναδικές συνταγές, το Italian pasta street food ήρθε στη πόλη μας για να μας φέρει μια διαφορετική νοστιμότατη πρόταση.
Το SkalaTimes κουβεντιάζει με τους δύο ιδιοκτήτες, Έλενα και Στέλιο, οι οποίοι μας συστήνουν το Capodecina.cy
Ο Σεφ, Στέλιος, τονίζει ανάμεσα σε άλλα ότι «καλό φαγητό δεν είναι απαραίτητα το ακριβό, είναι αυτό που με τους σωστούς συνδυασμούς θα βγάλει γεύσεις που θα μας ξυπνήσουν αναμνήσεις πχ μητέρα – γιαγιά, χωριό κτλ».
Διαβάστε τη συνέντευξη και δοκιμάστε pasta capodecina.cy, γιατί η καλή γεύση των pasta ξεκινά από αυτή τη κουζίνα, στην οδό Βασιλέως Ευαγόρου, στη Λάρνακα. Εμείς το δοκιμάσαμε και «δώσαμε το δικό μας αστέρι Michelin».  

SkalaTimes
(Οι φωτογραφίες είναι από το instagram του Capodecina.cy)

Πιο ήταν το έναυσμα για δύο νέα παιδιά να ξεκινήσουν μία νέα επιχειρηματική δραστηριότητα στην πόλη μας στην Λάρνακα;
Κύριο κίνητρο για αυτή το νέο επαγγελματικό ξεκίνημα ήταν να προσφέρουμε καλό ποιοτικό φαγητό σε χαμηλές τιμές με γνώμονα τους δύσκολους καιρούς που επικρατούν. Η πόλη μας υστερούσε από ένα μαγαζί με concept  street pasta food εξού και η επιλογή μας να ξεκινήσουμε από την  Λάρνακα.

Επιλέξατε ένα διαφορετικό είδος από όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι σήμερα στην πόλη μας. Επιλέξατε ιταλική κουζίνα street food. Μια πλούσια ποικιλία από πάστα. Ποιοι λόγοι σας έκανα να επιλέξετε αυτό το συγκεκριμένο είδος;
Είμαστε μακαρονάδες, τι να κάνουμε; 🙂

O chef ( που είναι ο ένας εκ των δύο ιδιοκτητών) έχει εργαστεί -ως chef- στο εξωτερικό. Πως μπορεί κανείς να αξιοποιήσει την εμπειρία του εξωτερικού σε ένα νέο εγχείρημα εδώ;
Έχοντας δουλέψει σε Λονδίνο και Γερμανία όπου το street food είναι διαδεδομένο και οι τεχνικές που έμαθα μέσα στις κουζίνες μου έδωσαν την βάση ώστε να προσφέρουμε και εμείς το κάτι διαφορετικό στην Λάρνακα.

Οι χαμηλές τιμές και  τα φρέσκα υλικά είναι δύο από τα στοιχεία που γίνονται αμέσως αντιληπτά στον πελάτη. Ποια άλλα είναι τα πλεονεκτήματα τα οποία κάνουν το capodecina να ξεχωρίζει;
Θεωρούμε πως οι χαμηλές τιμές και τα φρέσκα υλικά είναι τα κύρια πλεονεκτήματα που έχουμε για να μας επιλέξει κάποιος, αλλά οι γεύσεις που προσφέρουμε, είναι ο βασικός λόγος να μας προτιμήσει!

Αλήθεια, το όνομα πως το έχετε εμπνευστεί;
Η λέξη CAPODECINA είναι ορολογία της ιταλικής μαφίας. Είναι μια σύνθετη λέξη, που στα ιταλικά capo είναι ο αρχηγός και decina η δεκάδα. Συγκεκριμένα ο capodecina  είναι παρά το πλεύρο του μαφιόζου και συντονίζει μια ομάδα ανθρώπων (συνήθως 10). 

Πείτε μας ποιες είναι οι τρεις αγαπημένες γεύσεις που επιλέγει συνήθως ο κόσμος που έρχεται στο capidecina και πείτε μας επίσης ποιο είναι το αγαπημένο του chef. 
Σύμφωνα με τα στατιστικά που έχουμε μέχρι τώρα δεν είναι μόνο τρεις και είμαστε πόλυ ευγνώμων γι αυτό! Οι κυριότερες σε προτίμηση είναι η Bolognese, η Carponara, η Omerta και οι Γαρίδες . Το αγαπημένο του σεφ είναι η omerta εξού και η ιταλική ορολογία της μαφίας (omerta ονομάζεται ο όρκος σιωπής που δίνουν οι μαφιόζοι) αλλά και το ravioli di capo που είναι φρέσκο χειροποίητο ραβιόλι μανιταριών με κατσικίσιο τυρί.

Θα σας δούμε και στο Larnaca street food festival; 
Φυσικά (!) και είμαστε πόλυ ενθουσιασμένοι γι αυτό. Ανυπομονούμε να σας γνωρίσουμε και να μας γνωρίσετε!

Το capidecina είναι ένας καινούργιος χώρος, αφού έχει ανοίξει το καλοκαίρι που μας πέρασε. Να περιμένουμε σύντομα και τα εγκαίνια του;
Σύντομα και με πολλές εκπλήξεις!!

Nα μας πει ο Στέλιος, ο chef, τι θεωρεί «καλό φαγητό» και να μας πει και η Έλενα ποια συνταγή του Στέλιου είναι η δική της αγαπημένη.
Σ: Καλό φαγητό δεν είναι απαραίτητα το ακριβό, είναι αυτό που με τους σωστούς συνδυασμούς που θα βγάλει γεύσεις που θα μας ξυπνήσουν αναμνήσεις πχ μητέρα – γιαγιά, χωριό κτλ.
Ε: Αν και είναι δύσκολο να διαλέξω μόνο ένα, ο Στέλιος κάνει τα μαγικά του σε όλες τις συνταγές του, εντούτοις, αν πρέπει να πω μόνο ένα θα πω το Ραβιόλι. Δεν υπάρχει αυτή η γεύση, όσοι την έχουν δοκιμάσει έχουν ξετρελαθεί!

Είναι αλήθεια, το skalatimes έχει δοκίμασε την χειροποίητα ραβιόλι και πραγματικά ξετρελάθηκε. Θέλουμε  να μας πει ο chef αν πειραματίζεται με τις συνταγές του μέχρι να βρει αυτό που θεωρεί ιδανικότερο και ποιο είναι το μυστικό για καλό ιταλικό -πάστα- φαγητό;
Φυσικά και υπάρχει πειραματισμός και αρκετές δοκιμές μέχρι να φτάσουμε στο αποτέλεσμα που θέλουμε. Ποτε δεν θα προσφέρουμε κάτι όπου δεν θα μας άρεσε. Οσο για το μυστικό είναι δύο απλά βήματα 1. Ποιοτικές πρώτες ύλες 2. Αγάπη για αυτό που προσφέρουμε, εξάλλου η ιταλική κουζίνα θεωρείται σπιτική, οικογενειακή, υπόθεση.

Μπορεί κανείς να επισκεφτεί το χώρο που είναι όμορφα διαμορφωμένος -όπως ταιριάζει σε Italian street food place- άλλα επίσης μπορεί να παραγγείλει για take way αλλά και για delivery. Πείτε μας πως μπορεί κανείς να παραγγείλει μέσω delivery.
Βρισκόμαστε στις πλατφόρμες  foody, wolt, rocket και εννοείται για takeaway μπορείτε να μας βρείτε στη καρδιά της Λάρνακας, στην οδό Βασιλέως Ευαγόρου 19, που είναι μια πάροδος της Ερμού, η πάροδος στα αριστερά, λίγα μέτρα πριν φτάσεις την πλατεία Ερμού. Είναι η πάροδος που σε οδηγεί στην Πλατεία Παλλάς.

More Info:
Διεύθυνση: Βασιλέως Ευαγγόρου 19
Τηλέφωνο: 24663300
Fb/instagram : Capodecina.cy

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Το νηπιαγωγείο “Παιδόκηπος” στο Κίτι φιλοξενεί αυτή τη Πέμπτη προπονητές της ποδοσφαιρικής ομάδας ΑΕΚ / Βαλεντίνα Γεωργίου: “Οι βάσεις και τα θεμέλια μπαίνουν στην προσχολική ηλικία, στόχος μας είναι περαιτέρω δράσεις έτσι ώστε να θέσουμε τις βάσεις για ενήλικες που θα διέπονται από αυτές τις αρχές και αξίες”

Το νηπιαγωγείο Παιδόκηπος Βαλεντίνα Γεωργίου στο Κίτι φιλοξενεί αυτή τη Πέμπτη προπονητές της ποδοσφαιρικής ομάδας ΑΕΚ, όπου προπονητές, δασκάλες και παιδιά θα εργαστούν μέσα από

Έναρξη Προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για γονείς και παιδιά στα Κέντρα του Κρατικού Δικτύου Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ) (Μονάδα Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφόρο Ανάπτυξη – ΕΠΑΑ), σε συνεργασία με την Παγκύπρια Σχολή Γονέων,

Παράνομη η συγκρότηση της Σχολικής Εφορείας Δήμου Δρομολαξιάς – Μενεού σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας

Αποκαλυπτήρια της ευκαιριακής συμμαχίας κομμάτων στον νέο Δήμο Δρομολαξιάς – Μενεού, με αποκλειστικό γνώμονα τον αποκλεισμό του ΑΚΕΛ, έρχονται μέσα από τοποθέτηση του Υπουργείου Παιδείας

error: Content is protected !!