Search
Close this search box.

Η ασφάλεια του θαλάσσιου περιβάλλοντος απασχόλησε Ημερίδα στη Λάρνακα

Η ασφάλεια και προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, ήταν στο επίκεντρο ημερίδας που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο CMMI House στη Λάρνακα από την Κυπριακή Ένωση προστασίας του Θαλάσσιου Περιβάλλοντος – CYMEPA και τελούσε υπό την αιγίδα του Υφυπουργού Ναυτιλίας Βασίλη Δημητριάδη. Η Ημερίδα αποτελεί μέρος του 3ετούς προγράμματος «Ενισχύοντας το Πνεύμα Ναυτικής Ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο» που υλοποιεί η HELMEPA σε Ελλάδα και Κύπρο, με την υποστήριξη του Βρετανικού Κοινωφελούς Ιδρύματος Lloyds Register Foundation (LRF)».

Στον χαιρετισμό του Υφυπουργού Ναυτιλίας «που ανέγνωσε ο εκ των Διευθυντών του Υφυπουργείου Γιάννης Ευστρατίου, εκφράστηκε η αμέριστη συμπαράσταση του στις συλλογικές προσπάθειες για την ασφάλεια και την προστασία του περιβάλλοντος».

Τους συνέδρους καλωσόρισε εκ μέρους του Κυπριακού Ινστιτούτου Θάλασσας και Ναυτιλίας CMMI ο Γενικός Διευθυντής Ζαχαρίας Σιόκουρος, ενώ ο Γενικός Γραμματέας της CYMEPA Δρ Μιχάλης Ιερείδης αναφέρθηκε σε δύο πτυχές του προγράμματος, την ηλεκτρονική πλατφόρμα εθελοντικής αναφοράς ναυτικών ατυχημάτων και περιστατικών ασφάλεια VIRP (Voluntary Incident Reporting Platform) και τη δυνατότητα συμμετοχής εθελοντών και φορέων ως Πρεσβευτές για την Ασφάλεια στη Θάλασσα».

Εξάλλου ο Κώστας Τριανταφύλλου εκ μέρους της Ελληνικής Ένωσης Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος HELMEPA αναφέρθηκε στην μέχρι τώρα επιτυχημένη υλοποίηση του προγράμματος και ευχαρίστησε τη CYMEPA  και τους ναυτιλιακούς φορείς της Κύπρου για τη συνεργασία και ενεργό συμμετοχή.

Εξάλλου ο Φίλιππος Χατζησωτηρίου, Business Development Manager, Lloyd’s Cyprus ανέπτυξε το θέμα «Ασφάλεια βασισμένη στην προσωπική συμπεριφορά και πρόληψη των ατυχημάτων σε μικρά σκάφη».               

Ο Δρ. Ν. Μαζαράκης, Φυσικός-Μετεωρολόγος/ Καθηγητής Ναυτικής Μετεωρολογίας παρουσίασε το θέμα «Αποφεύγοντας τις παγίδες του καιρού –εισαγωγή στη ναυτική μετεωρολογία», ενώ ο Κυριάκος Κοφτερός, Ανώτερος Επιθεωρητής πλοίων, στο Υφυπουργείο Ναυτιλίας παρουσίασε το θέμα «Μελέτη πραγματικών περιστατικών σε μικρά σκάφη – τι μας διδάσκει η διερεύνησή τους».

Πηγή: Εφημερίδα “Φ”

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

error: Content is protected !!