Search
Close this search box.

«Μουσικό/Müzik pαnαyιrι»

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το περασμένο Σάββατο στην πλατεία Φανερωμένης στη Λευκωσία, η δικοινοτική μουσική εκδήλωση «Μουσικό/Müzik pαnαyιrι». Η Νιγιάλ και η Φρειδερίκη ένωσαν τα μικρόφωνα τους μαζί με τη δικοινοτική μπάντα τους “Let’s Sing Together” και ερμήνευσαν κοινά τραγούδια που γνωρίζουν και οι δύο κοινότητες του νησιού. Δεκάδες κόσμου και από τις δύο κοινότητες τραγούδησαν και χόρεψαν μαζί σε οικείους ρυθμούς.

Την εκδήλωση διοργάνωσαν η «Κίνηση Πολιτισμού» και η ομάδα «Κύπρος Μια Πατρίδα Όλοι Μαζί», με τη στήριξη της UNFICYP. 

Αυτή η συνεργασία όμως ήρθε για να μείνει, κόντρα στην απαισιοδοξία των καιρών που θέλει Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους να συνηθίσουν να ζουν χωριστά με τα συρματοπλέγματα. Επόμενος σταθμός το «Μουσικό/Müzik pαnαyιrι 2» στα βόρεια του νησιού το οποίο θα ανακοινωθεί σύντομα.   

BASIN BÜLTENİ

İki toplumlu müzik etkinliği “Müzik / Μουσικό Panayırı” Lefkoşa’daki Faneromeni Meydanı’nda geçtiğimiz Cumartesi günü başarıyla gerçekleştirildi. Niyal Öztürk ve Frideriki Tombazu, iki toplumlu grupları “Let’s Sing Together” ile seslerini ve müziklerini birleştirdiler ve adadaki her iki toplum tarafından bilinen ortak şarkıları seslendirdiler. Her iki toplumdan da onlarca insan kendilerine tanıdık ritimlerde birlikte şarkı söyleyip dans etti.

Etkinlik, UNFICYP’nin desteğiyle “Kültür Hareketi” ve “Kıbrıs Tek Yurt Hep Birlikte” Grubu tarafından düzenlendi.

Bu sanatsal işbirliği Kıbrıslırumların ve Kıbrıslıtürklerin birbirlerinden dikenli tellerle ayrılmış bir şekilde yaşamaya alışmasını isteyen günümüzün karamsarlığına bir karşı çıkış olurken, aynı zamanda süreklilik kazanıp kalıcılaşmayı da hedefliyor. Etkinliğin organizatörleri bu sanatsal işbirliğinin sonraki durağını teşkil edecek ve adanın kuzeyinde gerçekleştirilecek olan “Müzik / Μουσικό Panayırı 2” yakında duyurulacağını açıkladılar. 

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Διόρισε Γενικό Ελεγκτή ο Χριστοδουλίδης

«Προφανώς ούτε με τη συμπολίτευση συνεννοείται ούτε με την προεδρεύουσα που υποτίθεται δηλώνει αντιπολίτευση», λέει η Ειρήνη Χαραλαμπίδου. Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος

error: Content is protected !!