Search
Close this search box.

Ο Κώστας Μαρτάκης, το μόνιμο χαμόγελο της ελληνικής μουσικής σκηνής, μιλά στο SkalaTimes

Δεν θέλω να αρχίσω να  μιλώ γι’αυτό τον ερμηνευτή λέγοντας για το πόσο όμορφος είναι, ούτε για το πόσο ταλαντούχος, θέλω να μιλήσω όμως για το  χαμόγελο που είναι μόνιμα ζωγραφισμένο στο πρόσωπο του και την αισιοδοξία που περικλείεται σε κάθε κουβέντα του.  Θέλω να πω για τον ιδιαίτερο τρόπο που επιλέγει τα κομμάτια που θα συμπεριλάβει σε κάθε single του, την ιδιαίτερη αγάπη που τρέφει για το νησί μας, την στάση που κρατά απέναντι σ’ολη αυτή την δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε, την εμπειρία του ως μοντέλο και πολλά άλλα …Με ιδιαίτερη πραγματικά χαρά σήμερα το SkalaTimes κουβεντιάζει με τον Κώστα Μαρτάκη.

Της Στέλλας Παπά

Αγαπημένε μας Κώστα το τέλος του Οκτώβρη σε βρήκε να μας παρουσιάζεις μετά από καιρό το νέο σου κομμάτι.Θες να μας μιλήσεις γι’αυτό;
Τι να σας πω; Είναι ένα τραγούδι που αγάπησα με το πρώτο άκουσμα μιας και εξέφρασε από το πρώτο λεπτό την εσωτερική μου ανάγκη να εκφράσω την ηρεμία και τον ρομαντισμό που αισθανόμουν την δεδομένη στιγμή!

Ένα κομμάτι με τίτλο απλά έναν αριθμό “Πέντε». Αλήθεια γιατί αυτός ο τίτλος; Για τι μιλά το τραγούδι;
Γιατί είναι ο αγαπημένος και τυχερός αριθμός μου! Στο basket φόραγα το 5 και το τραγούδι το λένε 5! Επίσης η ενέργεια αυτού του αριθμού σηματοδοτεί την  όμορφη ζωή, τις αλλαγές, τις μετακινήσεις και τις ανακαλύψεις! Όλα είναι ένα ταξίδι λοιπόν στην αναζήτηση της επόμενης ημέρας!

Τι σε έκανε να πεις το ΝΑΙ στο κομμάτι αυτό;
Πάντα επιλέγω τα νέα μου single ανάλογα με την ψυχολογία μου, με το πως νιώθω την εκάστοτε περίοδο και με το τι θέλω να περάσω μέσα από τα τραγούδια μου στο κοινό… Μετά τον αποκλεισμό της καραντίνας είχα και έχω έντονη την ανάγκη για ρομαντισμό..

Ο Νοέμβριος σε βρήκε να κάνεις εμφανίσεις σε νυκτερινό μαγαζί στο νησί μας, σωστά; Τι σημαίνει για σένα η Κύπρος;
Η Κύπρος είναι πολύ αγαπημένο μέρος για εμένα! Εδώ με τιμάτε πάντα πρώτοι… Ο πρώτος μου πλατινένιος δίσκος ήρθε από την Κύπρο! Δεν μπορώ ποτέ να αρνηθώ στο κάλεσμα σας! Η αγάπη σας με γεμίζει και για αυτό κάθε φορά που έρχομαι ευγνωμονώ  τον θεό για την τύχη μου!

Πως ένιωσες που  μετά από τόσους μήνες τραγούδησες ζωντανά μπροστά στο κοινό;
Η αλήθεια είναι ότι είμαι από τους τυχερούς του χώρου μιας και το περσινό αλλά και το προπέρσινο καλοκαίρι έκανα κάποιες συναυλίες! Αλλά πρέπει να ομολογήσω πως η επαφή με τον κόσμο είναι ευλογία για εμένα!

Στη Κύπρο μας τι σ’αρεσει πιο πολύ;
Ο καιρός και ο κόσμος! Η Κύπρος για εμένα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της πατρίδας μας!

Πως βίωσες την πανδημία και όλα όσα έφερε (lockdown κτλ);
Προσπάθησα να είμαι ήρεμος! Δεν το κατάφερνα πάντα αλλά έκανα την προσπάθεια! Φυσικά είχα και τα ψυχολογικά σκαμπανεβάσματα μου! Πότε έλεγα τι ωραία που ξεκουράζομαι και πότε ήμουν έξαλλος και ήθελα να βγω! Ευτυχώς λόγω επαγγέλματος μετά από λίγο άρχισα να πηγαίνω στο studio να γράφω τραγούδια και να γίνομαι δημιουργικός!

Είσαι απ’αυτούς που παρακολουθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα καθημερινά;
Μπα! Στην αρχή το έκανα… τώρα δεν αντέχω άλλο! Με ρίχνει ψυχολογικά και με κουράζει! Προσέχω! Φοράω την μάσκα μου… έχω κάνει δύο δόσεις εμβολίου και σε λίγο θα κάνω και το τρίτο… Κάνω λοιπόν ότι μπορώ για να είμαι υγιής αλλά δεν μπορώ άλλες ειδήσεις! Με κούρασαν!

Υπάρχει κάποιο τραγούδι που σε κάνει να δακρύζεις όταν το ερμηνεύεις;
Φυσικά! Το Εγώ θα φύγω, που μου χάρισε η αγαπημένη μου Ναταλία Γερμανού και ο φίλος μου Κυριάκος Παπαδόπουλος και το Έσπασε η νύχτα του Αντώνη Βαρδή και της Όλγας Βλαχοπούλου που έχει πρωτοπεί ο Αντώνης Ρέμος!

Πιστεύεις ότι ο μεγάλος αριθμός ριαλιτι μουσικής θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια μικρή “κρίση” στο χώρο της μουσικής;
Ο χώρος είναι ήδη στην δίνη μιας σκοταδιστικής περιόδου… τα reality δυστυχώς στην βάση τους δίνουν ελπίδες και γεμίζουν νέους και φιλόδοξους ανθρώπους με μεγάλα και γυαλιστερά λόγια που δύσκολα γίνονται πραγματικότητα… Γιατί απλούστατα η αγορά έχει αλλάξει και ο ρομαντισμός της δημιουργίας έχει χαθεί λίγο…

Mε τη “Βασίλισσα” της ελληνικής TV Ελένη Μενεγάκη

Το 2021 σε είδαμε να φωτογραφίζεσαι και για την παγκόσμια καμπάνια μιας πολύ γνωστής εταιρείας. Πως προέκυψε αυτή η συνεργασία;
Βασικά μέσα από τα social media μιας πολύ πολύ καλής μου φίλης που κάνει εισαγωγές ρούχων την Άννα Στυλιανοπούλου!

Θα συμμετείχες και σ’άλλη διαφημιστική καμπάνια ή μια φορά ήταν αρκετή;
Έχω ενεργό συμβόλαιο με την BHPC (Beverly Hills Polo Club) για δύο χρόνια με την option επέκτασης… οπότε μία = καμία! (Γέλια)

Παλαιότερα είχες κάνει κάποιες συζητήσεις σε σειρά του Νετφλιχ και του HOP αλλά δεν προχώρησαν. Θα έμπαινες στη διαδικασία να συζητήσεις ξανά άλλες προτάσεις για σειρά του εξωτερικού; 
Στο παρελθόν είχαν διαστρεβλωθεί τα λόγια μου… Είχα και έχω μια εταιρεία στην Αμερική που μαζί με συνεργάτες φτιάχνουμε/φτιάχναμε σενάρια για σειρές… μέχρι στιγμής δεν έχει ευδοκιμήσει κάτι… για το μέλλον οψ μεθά!

Σε ελληνική ή κυπριακή σειρά θα συμμετείχες;
Δεν ξέρω… όταν μου γίνει η πρόταση θα το μάθετε! (Γέλια)

Τέλος, αν σου έλεγα να αφιερώσεις δυο στίχους στους αναγνώστες μας, ποιοι θα ήταν αυτοί και γιατί θα τους, τους αφιέρωνες;
“Και δεν μας σταματά κανένας και ζωή μπροστά δικιά μας έχουμε μια φωτιά μπροστά μας απλά αξίζουμε τα καλύτερα…”
Δεν νομίζω  να θες να σου πω γιατί!

——————————————————————————

Πιο κάτω ακούστε το “Πέντε”

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Διόρισε Γενικό Ελεγκτή ο Χριστοδουλίδης

«Προφανώς ούτε με τη συμπολίτευση συνεννοείται ούτε με την προεδρεύουσα που υποτίθεται δηλώνει αντιπολίτευση», λέει η Ειρήνη Χαραλαμπίδου. Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος

error: Content is protected !!