Search
Close this search box.

Χριστουγεννιάτικες Eυχές και σκέψεις Λαρνακέων ….

Ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας, επικεφαλείς δημοτικών ομάδων και συνδημότες μας, μέσω του SkalaTimes στέλνουν τις δικές τους ευχές και σκέψεις, για αυτές τις Γιορτές Χριστουγέννων.

Ανδρέας Βύρας
Δήμαρχος Λάρνακας

Εύχομαι καλά Χριστούγεννα σε όλους τους συνδημότες μας, σε όλους τους συμπολίτες μας. Ξέρω ότι πολλές φορές οι ευχές ακούγονται τετριμμένες, όμως η αλήθεια είναι πως στις εποχές που διανύουμε οι ευχές έχουν και αυτές την σημασία και αξία τους, ιδιαίτερα όταν τις λέμε από καρδιάς. Θέλω να διαβεβαιώσω κάθε συνδημότη μας ότι τόσο εγώ όσο και το δημοτικό συμβούλιο κάνουμε ότι μπορούμε για μια καλύτερη Λάρνακα. Αλλά και για την καλύτερη καθημερινότητα των δημοτών μας. Εύχομαι η νέα χρονιά να μας απαλλάξει από την πανδημία και όλα όσα έχει φέρει. Να θυμόμαστε πως η υγεία, η αγάπη, οι όμορφες ανθρώπινες σχέσεις, οι δικοί μας άνθρωποι, πρέπει να είναι πάντα η προτεραιότητά μας. Καλές γιορτές σε όλες και όλους. Θέλω να πω κλείνοντας πως η σκέψη μας είναι και στους συνανθρώπους μας οι οποίοι παίρνουν δύσκολα λόγω της πανδημίας, είτε βρίσκονται μέσα στα νοσοκομεία, είτε όχι, τους ευχόμαστε όλους περαστικά. Καλά Χριστούγεννά λοιπόν, καλές γιορτές και μια όμορφη χρονιά για όλους μας και για τη πόλη μας.

Πάμπος Γαβριήλ
Δημοτικός Σύμβουλος Λάρνακας (Επικεφαλής Δημοτικής Ομάδας ΔΗΣΥ)

Η πρώτη ευχή που θέλω να κάνω είναι να περάσει ο κορωνοιος. Αυτή η πανδημία μας έχει επηρεάσει όλους, όχι μόνο την πόλη και την χώρα μας, αλλά και ολόκληρο τον πλανήτη. Η πρώτη μου ευχή λοιπόν είναι να περάσει αυτή η πανδημία. Θέλω να ευχηθώ στους συνδημότες μας υγεία και αγάπη και να ξέρουν πως οι ευχές των Χριστουγέννων κρύβουν μια ιδιαίτερη μαγεία γιατί τους περισσότερους μας θυμίζουν τα χρόνια της αθωότητας, τα παιδικά μας χρόνια. Υγεία λοιπόν και αγάπη εύχομαι σε όλους.
Επίσης, σε όσους βρίσκονται στα νοσοκομεία εύχομαι σύντομα να ξεπεράσουν την όποια ασθένεια και να επιστρέψουν σπίτι του.
Τέλος, θέλω να τους διαβεβαιώσω τους συνδημότες μας ότι τόσο το δημοτικό συμβούλιο, όσο και η δική μας δημοτική ομάδα ΔΗΣΥ, κάνουμε ότι μπορούμε για την πόλη μας και θα συνεχίσουμε για ό,τι καλύτερο και μέσα στη νέα χρονιά που μπαίνει. Καλές γιορτές σε όλους.

Άθως Καζαντζής
Δημοτικός Σύμβουλος Λάρνακας (Επικεφαλής Δημοτικής Ομάδας ΑΚΕΛ)
Τα Χριστούγεννα θεωρείται, και όχι αδίκως, ως  η πιο μαγική γιορτή του χρόνου για μικρούς και μεγάλους!  Τα παιδιά ονειρεύονται  παραμυθένιους κόσμους με  πολύ όμορφα συναισθήματα  αγάπης και  χαράς. Αυτές τις μέρες φυσικά το κάνουν και αρκετοί μεγάλοι παρασυρόμενοι από τα παιδιά τους. Απολαμβάνουμε  μικρές αλλά ουσιαστικές χαρές της ζωής, που, έστω και για λίγο, μας βγάζουν από τη ρουτίνα της καθημερινότητας και δίνουν μια διαφορετική «νότα» στη ζωή μας. Αυτά τα Χριστούγεννα είναι διαφορετικά, λόγω της Πανδημίας, ως Δήμος Λάρνακας προσπαθήσαμε να δώσουμε την «μαγεία « των Χριστουγέννων, στολίζοντας την Πόλη με πολύχρωμα φωτάκια που δίνουν μία εορταστική νότα. Επίσης έχουμε προγραμματίσει μικρές χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις μέχρι την παραμονή του χρόνου που πιστεύουμε θα βοηθήσουν στη αλλαγή στη  ψυχολογία του κόσμου και δούμε με αισιοδοξία το μέλλον. Αυτές τις γιορτινές μέρες είναι  πολύ σημαντικό να μην ξεχνούμε τους  συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε νοσοκομεία, οίκους ευγηρίας και άλλες κλειστές δομές,  μακριά από τη θαλπωρή της οικογένειας αλλά και άνθρωποι μονάχοι που χρειάζονται την δική μας βοήθεια. Αυτές τις μέρες είναι σημαντικό να στηρίξουμε έμπρακτα οικογένειες που δεν έχουν την δυνατότητα να έχουν το γιορτινό τραπέζι. Το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου ΛΑΡΝΑΚΑΣ αλλά και άλλα οργανωμένα σύνολα που ετοιμάζουν χριστουγεννιάτικα πακέτα βοήθειας σε άπορες οικογένειες, πιστέψτε μου, βρίσκονται μπροστά από τραγικές περιπτώσεις. Είναι σημαντικό να στηρίξουμε όποιον μας έχει ανάγκη. Δεν ζούμε όλοι την «μαγεία» ….των Χριστουγέννων.
θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους καλές γιορτές και εύχομαι το 2022 να μας φέρει καλύτερες μέρες, χωρίς πανδημία και περιορισμούς στις ζωές μας, χωρίς να μοιραζόμαστε σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.
Χωρίς μια μοιρασμένη πατρίδα και να ζήσουμε ενωμένοι σε μια ειρηνική γη χωρίς οδοφράγματα και κατοχικά στρατεύματα.
Καλές Γιορτές ! Χρόνια πολλά!

Νικόλας Κυριακίδης
Νομικός, Ακαδημαϊκός

Εύχομαι η πόλη μας να συνεχίσει και το 2022 με ακόμη περισσότερη ενέργεια και ομοψυχία την ανοδική της πορεία. Όλοι μαζί, δημότες, δημοτικό συμβούλιο, επιχειρηματικός κόσμος και οργανώσεις να δουλέψουμε μέσα από διάλογο και διεκδικήσεις για να κάνουμε την πόλη μας ακόμα πιο όμορφη και βιώσιμη. Έχουμε μεγάλη ιστορία που πρέπει να αναδείξουμε ακόμα περισσότερο, ιδιαίτερα στην περιοχή του αρχαίου Κιτίου και του Αγίου Λαζάρου. Πρέπει να στηρίξουμε το project του λιμανιού και της μαρίνας. Να διεκδικήσουμε πανεπιστημιακές σχολές και σε συνδυασμό με τα υφιστάμενα ακαδημαϊκά ιδρύματα να έχουμε μεγάλη παρουσία φοιτητών και ερευνητικών κέντρων. Να βελτιώσουμε το κέντρο της πόλης με περισσότερες πεζοδρομήσεις για να αποτελεί μαζί με το mall ένα σύγχρονο εμπορικό κέντρο. Να στηρίξουμε τον δήμο για την ανέγερση του νέου δημοτικού μεγάρου γιατί μας αξίζει κάτι καλύτερο. Να γίνουν σωστές αναπτύξεις στην περιοχή των δεξαμενών μετά την απομάκρυνσή τους. Να στηρίξουμε τις ομάδες της Λάρνακας σε όλα τα αθλήματα και να διοργανώνουμε ακόμη περισσότερες εκδηλώσεις για τις τέχνες και τον πολιτισμό. Ακόμα και να μην μπορούμε να ταξιδεύουμε συχνά λόγω της πανδημίας, να μπορούμε να απολαμβάνουμε μία σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη!

Κώστας Μαννούρης
Βραβευμένος Συγγραφέας

Νιώθω ότι δεν είναι η περίοδος των ευχών, δεν είμαστε πλέον στα χρόνια που ξέραμε, με αυτά που ξέραμε, με όσα είχαμε συνηθίσει. Είμαστε στα χρόνια που μας στερούν σημαντικά πράγματα, που μας στερούν δικούς μας ανθρώπους και δικούς μας τόπους. Από την άλλη, είναι και μια ετήσια παράδοση να λέμε τις Χριστουγεννιάτικές μας ευχές στο Skala Times που πάντα είναι δίπλα μας… Και δεν μου κάνει καρδιά να πω όχι στην αγαπημένη μου Γιώτα Δημητρίου… Φέτος όμως δεν θα πω ευχές. Θα αφήσω απλώς μιαν ελπίδα να πέσει στη θάλασσα σαν ένα μπουκάλι με γράμμα που θέλεις διακαώς να βρει τον παραλήπτη του… Ελπίζω στο φως των ανθρώπων και στην καλοσύνη της ζωής. Αυτά ας μας σώσουν και ας μας δώσουν ξανά το νόημα που μας λείπει… Χρόνια πολλά με υγεία!

Σπύρος Σπύρου
Διευθυντής Μουσικού Σχολείου Αμμοχώστου

Άλλη μια μέρα Χριστουγέννων ξημερώνει και δυστυχώς με τον “ανακατεμό” που ζούμε, θέλοντας και μη, χάνουμε όμορφες στιγμές με την οικογένεια, τους φίλους μας και σίγουρα μας λείπουν πολλά πράγματα, από αυτά που ζούσαμε στο παρελθόν, πιο ελεύθεροι. Βλέποντας προχθές φωτογραφίες από παλιές Χριστουγεννιάτικες γιορτές στο σχολείο, κατάλαβα πόσο πολύ έχουν αλλάξει όλα. Η καθημερινότητα μας, ο τρόπος σκέψης μας, οι συναναστροφές μας… Άλλαξε η ζωή μας όλη. Χωρίς να ξέρουμε καλά-καλά που πηγαίνει όλο αυτό, θα πρέπει να παραμείνουμε αισιόδοξοι και ενωμένοι, γιατί μετά από κάθε μπόρα έρχεται πάντα ο ήλιος και το φως. Αυτό το φως εύχομαι να πλημμυρίσει τις καρδιές όλων και για τη νέα χρονιά εύχομαι να έχουμε όλοι την υγεία μας, πολλές χαρές και ό,τι ο καθένας επιθυμεί σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο. Καλά Χριστούγεννα και Καλό Νέο Έτος!

Νανά Ασμένη
Λειτουργός ΕΤΑΠ Λάρνακας
Πέραν των τετριμμένων μεν αλλά τόσο απαραίτητων δε ευχών για υγεία – σωματική και ψυχική – νιώθω την ανάγκη ιδιαίτερα φέτος να ευχηθώ το νέο χρόνο να επικρατήσει η σύνεση, η λογική και το μέτρο. Αξίες που βλέπουμε να έχουν φθαρεί ακόμα περισσότερο από τη μέρα εμφάνισης της πανδημίας και τον συνεπαγόμενο εγκλεισμό και που επιδεινώνονται και με τη συνεχή χρήση των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης. Στόχος και προτεραιότητα λοιπόν τη νέα χρονιά, να αφήσουμε τα κινητά και να βγούμε στη φύση και στα μοναδικά αξιοθέατα της πόλης και επαρχίας της Λάρνακας. Και να μην ξεχνάμε με κάθε ευκαιρία να διαβάζουμε – μόνο έτσι αποκτούμε κριτική σκέψη. 

Δώρα Αντωνίου
Διπλωματούχος Αισθητικός/Εκπαιδεύτρια Επιμορφωτικών
Εύχομαι αυτές τις γιορτές το άστρο της ψυχής μας να μας καθοδηγήσει σε ορθά μονοπάτια! Να χαρίσει στον καθένα γαλήνη και αγάπη! Οι εποχές είναι δύσκολες και περίεργες, αλλά με αισιοδοξία, αγάπη και έννοιες που ίσως να χάθηκαν μέσα στην πανδημία και πρέπει να ξαναθυμηθούμε, πρέπει να ελπίσουμε στις καλύτερες μέρες. Και αυτό είναι τα Χριστούγεννα, μια ελπίδα για καλύτερες μέρες. Να περάσετε όλοι όμορφα, καλά Χριστούγεννα και καλή νέα χρονιά για όλους μας.

Μαρία Θεοδοσίου
Εικαστικός

Εύχομαι πρώτα απ’ όλα να περάσει η πανδημία του κορονοϊού και να ξαναβρούμε όλοι τους παλιούς μας ρυθμούς και να απαλλαχτούμε από τα όσα έφερε η πανδημία. Επίσης εύχομαι να κάνουμε χώρο στη ζωή μας για περισσότερη τέχνη, γιατί έχει αποδειχθεί ότι η τέχνη μπορεί να αποτελέσει το καλύτερο παυσίπονο στην καθημερινότητά μας. Για την πόλη μας εύχομαι να συνεχίσει με τους ίδιους ρυθμούς ανάπτυξης και στον καθένα προσωπικά εύχομαι υγεία και αγάπη. Καλές γιορτές σε όλους.

Γιάννης Διανέλλος
Ραδιοφωνικός Παραγωγός

Σε μια ακόμη Χρονιά τόσο διαφορετική αλλά και τόσο ανθρώπινη. Που όλοι μας ανακαλύψαμε ο καθένας με τον δικό του τρόπο ότι η Ζωή είναι μια λεπτή κλωστή και πρέπει κάθε μέρα να την γιορτάζουμε. Οτι έχει πιο σημαντικά πράγματα από τους προβληματισμούς της καθημερινότητας μας. Οτι τα πάντα εξαρτώνται από εμάς και κανέναν άλλο.
Oσο ταπεινά μπορώ θέλω να πω σε όλους τους φίλους και συνανθρώπους μου… Αγάπη και Υγεία. Αυθεντικό χαμόγελο.
Γιατί τα Χριστούγεννα τα ζούμε στην καρδιά και όχι στο στομάχι και το πορτοφόλι.
Συγγνώμη σε όσους πλήγωσα. Σε όσους στεναχώρησα. Σε όσους αδίκησα. Περισσότερα χαμόγελα σε αυτούς που έκανα να χαμογελάσουν.
Ευλογημένα Χριστούγεννα σε όλο τον κόσμο…

Πάμπος Σάββα
Ραδιοφωνικός Παραγωγός, DJ
Υγεία, αγάπη, ευτυχία, όνειρα να γίνονται πραγματικότητα, χαμόγελα και πολλές ακόμα λέξεις και έννοιες θα μπορούσαν να αποτελέσουν ευχές για όλους μας φέτος τα Χριστούγεννα!Όλα όμορφα και ωραία εννοείται ….ας θυμηθούμε όμως την σημαντικότερη όλων…ΠΡΟΣΦΟΡΑ…προσφορά στον διπλανό μας που έχει ανάγκη! Αυτά τα χαμόγελα έχουν αξία!
Καλές γιορτές σε όλους και όπως μπορούμε, όποτε μπορούμε ας το κάνουμε πράξη!

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Οι Kontovourkis & Co. κυκλοφορούν το EP τους, μαζί με το νέο τους κομμάτι, την ατμοσφαιρική country μπαλάντα ‘Last Farewell’

Μετά την κυκλοφορία της καλοκαιρινής σερενάτας ‘Αύριο Μεσημέρι’ και του δυναμικού, αγγλόφωνου ντεμπούτου τους σε άρωμα skiffle, το ‘Long Way to Nirvana’, οι Kontovourkis & Co. κυκλοφορούν

error: Content is protected !!