Search
Close this search box.

Ένας δημοσιογράφος λιγότερος ανάμεσα μας….έφυγε χθες ο Πάμπος Βάσιλας “ο μαχητής της πρώτης γραμμής”

SkalaTimes Team

«Έφυγε ο μαχητής της πρώτης γραμμής Πάμπος Βάσιλας» με αυτό το τίτλο αποχαιρέτησε ο ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ τον άξιο δημοσιογράφο του, τον Πάμπο Βάσιλα. Από χθες η δημοσιογραφία στην Κύπρο γίνεται φτωχότερη κατά ένα αληθινό δημοσιογράφο, σε μια εποχή που οι αληθινοί δημοσιογράφοι σπανίζουν.

Ο Πάμπος Βάσιλας απεβίωσε αργά το απόγευμα της Τετάρτης 29 Δεκεμβρίου 2021 σε ηλικία μόλις 50 χρόνων, ύστερα από πολύωρη χειρουργική επέμβαση ανοικτής καρδιάς, λόγω πολλαπλών προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια.

Η Ένωση Συντακτών Κύπρου (ΕΣΚ) σε ανακοίνωση της, αναφέρει ότι ο Πάμπος Βάσιλας υπήρξε ενεργό και δραστήριο μέλος της για σχεδόν τριάντα χρόνια. Στο μητρώο μελών της οργάνωσης έφερε τον αριθμό 300.
Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του πορεία στο νεανικό περιοδικό «Φλας» και ακολούθως εργάστηκε, κατά σειρά, στις ημερήσιες εφημερίδες «Μάχη», «Αλήθεια» και «Σημερινή». Από το 2007 μέχρι και το θάνατό του εργάστηκε ως ανταποκριτής Λάρνακας και ελεύθερης Αμμοχώστου στο Συγκρότημα «Ο Φιλελεύθερος». Ο Πάμπος Βάσιλας, προστίθεται, «όπου κι αν εργάστηκε, άφηνε πίσω του άριστες εντυπώσεις για την αφοσίωσή του στο δημοσιογραφικό επάγγελμα, αλλά και για τη ζεστασιά με την οποία περιέβαλλε τους συναδέλφους του, δημιουργώντας παντού ακλόνητες φιλίες».
«Το προσωπικό δημοσιογραφικό στίγμα του Πάμπου Βάσιλα ήταν ο ανθρωποκεντρικός χαρακτήρας του ρεπορτάζ του, η κοινωνική του ευαισθησία και η προσήλωσή του σε όλα τα ανθρωπιστικά ζητήματα. Η κηδεία του θα τελεστεί την Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2021 στις 11 π.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας και Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο Δασάκι της Άχνας. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών εκφράζει ειλικρινή και από βάθους καρδίας συλληπητήρια στην ανήλικη θυγατέρα του μεταστάντος, στη μητέρα του, στον αδελφό και όλους τους λοιπούς συγγενείς. Θα θυμόμαστε για πάντα το πλατύ του χαμόγελο και την αγαθή ψυχή του».

Tη θλίψη του για το θάνατο του Πάμπου Βάσιλα εξέφρασε ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του ΠτΔ, Ανδρέας Ιωσήφ.
Σε γραπτή δήλωση ο κ. Ιωσήφ, αναφέρει ότι ο Πάμπος Βάσιλας εργάστηκε σκληρά, με επαγγελματική ευσυνειδησία, συμβάλλοντας με τα γραφόμενα του στο δημόσιο διάλογο. «Κυνηγούσε την αλήθεια βάζοντας πάνω απ’ όλα τον άνθρωπο και τα προβλήματα της καθημερινότητας του. Ήταν ένας δημοσιογράφος – μαχητής.  Κέρδισε τη συμπάθεια και την εκτίμηση όλων γιατί ήταν γνήσιος και αυθεντικός», αναφέρει ο κ. Ιωσήφ.
Προσθέτει ότι ο Πάμπος Βάσιλας, μέσα από τα ρεπορτάζ του, έφερε στο φως ανθρώπινες ιστορίες, όπως την περίπτωση του πιο μικρού ήρωα του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ 1955 -59 Δημητράκη Δημητριάδη, ο οποίος δολοφονήθηκε στη Λάρνακα στις 18 Μαρτίου 1956 από Βρετανό στρατιώτη. 
«Πρόσφατα με δική του πρωτοβουλία και δικές του ενέργειες προς την Κυβέρνηση αναλήφθηκε η προσπάθεια και τελικά επιτεύχθηκε ο εντοπισμός των λειψάνων του μικρότερου ήρωα της ΕΟΚΑ. Εκφράζουμε  τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους οικείους του και στην οικογένεια του Φιλελευθέρου», καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Ιωσήφ.

«Ο άνθρωπος που χαμογελούσε πάντοτε, ο άνθρωπος με την καθαρή καρδιά και την αθώα ψυχή δεν είναι πια μαζί μας. Ο δημοσιογράφος της πρώτης γραμμής, που δεν έλεγε ποτέ του όχι ακόμη και στην πιο παράτολμη αποστολή. Ο δημοσιογράφος, που κάθε ώρα, σε κάθε περιοχή, όπου διαδραματιζόταν κάποια υπόθεση, έσπευδε αμέσως να καλύψει τα γεγονότα από εκεί όπου ακριβώς συνέβαιναν. Υπέκυψε. Η δημοσιογραφία στην Κύπρο απώλεσε έναν ορκισμένο κυνηγό της αλήθειας» έγραψε ο Φιλελεύθερος και όλοι συμφωνούμε απόλυτα.
(https://www.philenews.com/koinonia/eidiseis/article/1365374)

Συλλυπητήριο Μήνυμα Δήμου Λάρνακας για το θάνατο του Πάμπου Βασίλα

Ο Δήμαρχος και τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρνακας εκφράζουν τα ειλικρινή συλλυπητήρια και τη συμπαράσταση τους προς τους οικείους του δημοσιογράφου Πάμπου Βάσιλα.
Ο Πάμπος Βασιλας υπήρξε μία από τις πιο δραστήριες προσωπικότητες του Τύπου στην Κύπρο. Παραγωγικός, με ανήσυχο πνεύμα που συνέβαλε, καθοριστικά στη δημιουργία μιας διαφορετικής αντίληψης στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. 
Μέσα από το λειτούργημα του, πρόβαλε τη Λάρνακα και τις δράσεις της στον μέγιστο, αφού οι σχέσεις και οι δεσμοί του με την πόλη μας ήταν δυνατές και αναλλοίωτες.
Επαγγελματίας με δημοκρατικές αρχές και με ευρύτητα γνώσεων κράτησε ψηλά την τιμή της δημοσιογραφίας σε μια εποχή που δοκιμαζόταν και δοκιμάζεται έντονα.
Θερμά συλλυπητήρια στη δημοσιογραφική του οικογένεια και στους οικείους του.

Το SkalaTimes στέλνει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια και οικείους του Πάμπου. Αιωνία σου η μνήμη συνάδελφε.
Τα λόγια φτωχά και περιττά τέτοιες στιγμές….

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Το νηπιαγωγείο “Παιδόκηπος” στο Κίτι φιλοξενεί αυτή τη Πέμπτη προπονητές της ποδοσφαιρικής ομάδας ΑΕΚ / Βαλεντίνα Γεωργίου: “Οι βάσεις και τα θεμέλια μπαίνουν στην προσχολική ηλικία, στόχος μας είναι περαιτέρω δράσεις έτσι ώστε να θέσουμε τις βάσεις για ενήλικες που θα διέπονται από αυτές τις αρχές και αξίες”

Το νηπιαγωγείο Παιδόκηπος Βαλεντίνα Γεωργίου στο Κίτι φιλοξενεί αυτή τη Πέμπτη προπονητές της ποδοσφαιρικής ομάδας ΑΕΚ, όπου προπονητές, δασκάλες και παιδιά θα εργαστούν μέσα από

Έναρξη Προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για γονείς και παιδιά στα Κέντρα του Κρατικού Δικτύου Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ) (Μονάδα Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφόρο Ανάπτυξη – ΕΠΑΑ), σε συνεργασία με την Παγκύπρια Σχολή Γονέων,

Παράνομη η συγκρότηση της Σχολικής Εφορείας Δήμου Δρομολαξιάς – Μενεού σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας

Αποκαλυπτήρια της ευκαιριακής συμμαχίας κομμάτων στον νέο Δήμο Δρομολαξιάς – Μενεού, με αποκλειστικό γνώμονα τον αποκλεισμό του ΑΚΕΛ, έρχονται μέσα από τοποθέτηση του Υπουργείου Παιδείας

error: Content is protected !!