Search
Close this search box.

Λόγω της κακής επιδημιολογικής εικόνας, ορίστε 10 υπέροχα πράγματα που μπορείτε να κάνετε

SkalaTimes Team

“Λόγω της κακής επιδημιολογικής εικόνας”, μια φράση που ακούμε συχνά τον τελευταίο καιρό και την βαρεθήκαμε), λόγω λοιπόν αυτής της κακής επιδημιολογικής εικόνας που αναγκάζει όλους, τους υπεύθυνους πολίτες, να είναι προσεκτικοί και να περιορίζουν τις εξόδους τους, τις κοινωνικές τους επαφές και γενικότερα να είναι προσεκτικοί, λόγω των χιλιάδων συνανθρώπων μας που λόγω κορωνοϊου έχουν κλειστεί στο σπίτι και επίσης λόγω των μέτρων που αναγκάζουν τους ανεμβολίαστους να μην μπορούν να πάνε σε χώρους εστίασης, ορίστε πιο κάτω 10 υπέροχα πράγματα που μπορείτε να κάνετε:



COFFEE AND CHAT
Αφού οι κοινωνικές επαφές είναι περιορισμένες,ετοιμάστε το αγαπημένο σας ρόφημα και πείτε τα τηλεφωνικώς (ή με video call) με ένα αγαπημένο σας πρόσωπο εντός ή εκτός Κύπρου.
#stayconnected (όχι δεν διαφημίζουμε καμία εταιρεία τηλεπικοινωνιών)

ΚΗΠΟΥΡΙΚΗ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΕ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ
Ασχοληθείτε με την κηπουρική, ακόμη και αν μένετε σε διαμέρισμα, με λίγες μόνο γλάστρες μπορείτε να ασχοληθείτε με μια από τις καλύτερες αγχολυτικές δραστηριότητες. Οι ειδικοί λένε πως μειώνει το στρες και δημιουργεί αισθήματα χαράς.

FUN ΣΤΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
Αν έχετε παιδιά μπορείτε να φτιάξετε μαζί τους στην  κουζίνα μπισκότα, ή μια οποιαδήποτε γλυκιά συνταγή. (Θέλετε συνταγές; Ιδού από τη στήλη της Αννούλας: https://www.skalatimes.com/category/%cf%83%cf%84%ce%ae%ce%bb%ce%b5%cf%82/baking-secrets-by-anna/ )

ΒΙΒΛΙΑ
Βιβλία, ναι, τα καλά βιβλία είναι το καλύτερο φάρμακο για τη καρδιά και το πνεύμα, για το μυαλό μας το τόσο ταλαιπωρημένο από τις γκρίζες ειδήσεις που κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα γύρω μας. Μπορείτε να επισκεφτείτε το βιβλιοπωλείο ΠΗΛΙΟ, που οι τιμές είναι «της διάλυσης» κυριολεκτικά, και επιλέξτε ένα από τα χιλιάδες βιβλία για όλα τα γούστα.
( https://www.skalatimes.com/2021/12/14/aftes-tis-giortes-kante-dwra-vivlia-se-times-dialisis-apo-to-vivliopolio-pilio/ )

POD-CAST
Tα Pod-cast (ελληνικά και ξένα) είναι μια απόλαυση ιδιαίτερα όταν ακούμε θέματα που μας ενδιαφέρουν, είτε ενώ συγυρίζουμε το σπίτι, είτε ενώ εργαζόμαστε στο laptop.
Ελπίζω να έχετε ήδη ακούσει τον αγαπημένο ραδιοφωνικό παραγωγό της πόλης μας, Γιάννης Διανέλλο μέσω των PodCast του. Αν όχι, κάντε το, είναι απόλαυση! Και όπως ξέρετε ο Διανέλλος έχει τη μαγική συνταγή να μας κάνει να γελάμε, (ναι μπορείτε να ακούσετε και τα ανέκδοτα του στα pod cast του)!
Ο σύνδεσμος: www.podandcom.com
Kαι φυσικά αν δεν έχετε ήδη διαβάσει τη σχετική συνέντευξη του στο SkalaTimes μπορείτε να το κάνετε: https://www.skalatimes.com/2021/12/27/sunentefksi-giannis-dianellos-podcasts/

ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ
Μια πόλη με θάλασσα, με το Παττίχειο Πάρκο και με γειτονιές που ακόμη μυρίζουν λουλούδια οι αυλές τους, το περπάτημα έξω είναι μια πολύ καλή δραστηριότητα που δεν βοηθά μόνο ως άσκηση το σώμα μας, αλλά και την ψυχολογία μας.

ΤΑΙΝΙΕΣ
Είτε Netflix, είτε PLEX, είτε οποιοδήποτε άλλο μέσο και πλατφόρμα, οι ταινίες (οι καλές ταινίες), ανάλογα με το γούστο το καθενός, είναι μια καλή επιλογή για τις μέρες που οι έξοδοι μας και οι κοινωνικές μας συναναστροφές περιορίζονται.
Μια καλή επιλογή που εμπλουτίζει τις γνώσεις μας, είναι και τα ντοκιμαντέρ.
(Μια all time favourite επιλογή είναι η σειρά FRIENDS, Νetflix).

ΜΟΥΣΙΚΗ
Δεν ξέρω γιατί το γράψαμε εδώ, μάλλον έπρεπε να μπει πρώτο. Τα οφέλη της μουσικής είναι πολλά στην ψυχολογία, αλλά και…. στον εγκέφαλο μας. Σύμφωνα πάντα με τους ειδικούς.
Πώς να μην νιώθεις σαν πεταλούδες στο στομάχι όταν ακούς το αγαπημένο σου συγκρότημα να τραγουδά είτε δικά του τραγούδια, είτε επανεκτελέσεις παλιών τραγουδιών;

ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ
Με τόση καθοδήγηση από το διαδίκτυο, τώρα πια, μπορείτε στο σπίτι να κάνετε ασκήσεις γυμναστικής, ή γιόγκα, ή ότι άλλο σας αρέσει. Με προσοχή πάντα.

ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΕ ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΦΑΓΗΤΟ
Εντάξει, μπορεί κάποιοι να μην μπορούν να πάνε σε εστιατόρια, (βλέπε ανεμβολίαστοι),αλλά μπορείτε να παραγγείλετε το αγαπημένο σας φαγητό delivery από τα πολλά υπέροχα εστιατόρια της πόλης μας!
Επιλέξτε το αγαπημένο σας φαγητό και απολαύστε το, είτε με παρέα, είτε μόνος, μαζί με ένα καλό ποτήρι κρασί.

  • EXTRA TIP
    Αποφύγετε Νοστράδαμους και όσους διαλαλούν την Αποκάλυψη του Ιωάννη. Το άγχος και ο φόβος δεν βλάπτουν μόνο την ψυχολογία, αλλά και το ανοσοποιητικό.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Άγριος καβγάς στις Φοινικούδες στη Λάρνακα με ανήλικους / “Πώς νομίζετε ότι νιώθουμε εμείς ως ιδιοκτήτες μαγαζιών στις φοινικούες; Δεν νιώθουμε καμία ασφάλεια”

SkalaTimes Άγριος καβγάς μεταξύ νεαρών αλλοδαπών σε καφεστιατόριο της Λάρνακας ξέσπασε ψες με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός 23χρονου και ενός 17χρονου, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο

Οι Kontovourkis & Co. κυκλοφορούν το EP τους, μαζί με το νέο τους κομμάτι, την ατμοσφαιρική country μπαλάντα ‘Last Farewell’

Μετά την κυκλοφορία της καλοκαιρινής σερενάτας ‘Αύριο Μεσημέρι’ και του δυναμικού, αγγλόφωνου ντεμπούτου τους σε άρωμα skiffle, το ‘Long Way to Nirvana’, οι Kontovourkis & Co. κυκλοφορούν

error: Content is protected !!