Search
Close this search box.

Πρόταση Νόμου των Βουλευτών του ΑΚΕΛ στην Επιτροπή Εμπορίου της Βουλής

Επιστολή στην Βουλή των Αντιπροσώπων, στην Διευθύντρια Κοινοβουλευτικών Επιτροπών κυρία Βαλεντίνη Συλβέστρου απέστειλαν χθες 11/01/22 οι Βουλευτές ΑΚΕΛ της Επιτροπής Εμπορίου, ο Βουλευτής Λάρνακας Ανδρέας Πασιουρτίδης μαζί με τους βουλευτές Αμμοχώστου Γιαννάκη Γαβριήλ και Λεμεσού Κώστα Κώστα.
Η επιστολή αφορά πρόταση νόμου με την οποία να τροποποιείται ο Νόμος Ο περί της Συγκρισιμότητας των Τελών, της Αλλαγής Λογαριασμού Πληρωμών και της Πρόσβασης σε Λογαριασμούς Πληρωμών.

Πιο κάτω αυτούσια η επιστολή:

Αγαπητή Βαλεντίνη,

Παρακαλούμε όπως ετοιμαστεί Πρόταση Νόμου, από τις υπηρεσίες της Βουλής των Αντιπροσώπων, με την οποία να τροποποιείται ο Νόμος Ο περί της Συγκρισιμότητας των Τελών, της Αλλαγής Λογαριασμού Πληρωμών και της Πρόσβασης σε Λογαριασμούς Πληρωμών.

Στην ετοιμασία της πρότασης Νόμου ζητούμε όπως περιληφθούν τα ακόλουθα σημεία :

  1. Να δικαιούται φυσικό πρόσωπο να διατηρεί λογαριασμό πληρωμών με βασικά χαρακτηριστικά πέραν του ενός πιστωτικού ιδρύματος.
  • Φυσικό πρόσωπο το οποίο διατηρεί προσωπικό λογαριασμό πληρωμών με βασικά χαρακτηριστικά και είναι αυτοεργοδοτούμενος είτε μέτοχος πολύ μικρής  επιχείρησης να μπορεί να έχει πέραν του προσωπικού του λογαριασμού και λογαριασμό πληρωμών με βασικά χαρακτηριστικά για σκοπούς άσκησης της εργασίας του.
  • Επέκταση του ορισμού του καταναλωτή ώστε να περιλαμβάνονται σε αυτόν πολύ μικρές επιχειρήσεις.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

error: Content is protected !!