Search
Close this search box.

Απειλή: Εμβόλιο ή απόλυση / Κατάστημα στη Λάρνακα απέλυσε εργαζόμενο που δεν εμβολιάστηκε

SkalaTimes

Κατάστημα στη Λάρνακα, με συγκεκριμένα είδη σπιτιού, απέλυσε υπάλληλο επειδή δεν ήθελε να εμβολιαστεί, με το εμβόλιο κατά του κορωνοϊου.

Ο υπάλληλο διενεργούσε rapid test κάθε 2 μέρες, ήταν τυπικός σε όλα τα μέτρα, πρωτόκολλα  και οδηγίες του Υπουργείου Υγείας, αλλά το κατάστημα, του οποίου το SkalaTimes έχει το όνομα και δεν το δημοσιεύει για ευνόητους λόγους, απέλυσε τον υπάλληλο – οικογενειάρχη.

Η απόλυση είναι παράνομη και καταχρηστική επειδή ο εμβολιασμός στην Κύπρο δεν είναι υποχρεωτικός.
Το SkalaTimes πιστεύει ότι από τη στιγμή που ένας εργαζόμενος τηρεί ευλαβικά όλα τα μέτρα του Υπουργείου Υγείας (rapid test κτλ) δεν πρέπει να του στερείται το δικαίωμα εργασίας.

Στην Ελλάδα, τον περασμένο Μάιο έγινε η πρώτη δίκη απόλυσης υπαλλήλου επειδή αρνιόνταν να βάλει εμβολιαστεί.
Στην Κύπρο άραγε θα το βάλουμε κι αυτό κάτω από το χαλί ή θα δούμε εργαζόμενους να ακολουθούν την νομική οδό;


Η πρώτη δίκη στην Ελλάδα      
Τον περασμένο Μάρτιο στο Πρωτοδικείο Ηρακλείου πραγματοποιήθηκε η συζήτηση της πρώτης υπόθεσης απολυμένης γυναίκας επειδή δεν ήθελε να βάλει το εμβόλιο.
Η εργαζόμενη κατά την πρώτη περίοδο μη υποχρεωτικού εμβολιασμού, δηλαδή τον Φεβρουάριο του 2021, δίστασε να εμβολιαστεί και απολύθηκε από το χώρο εργασίας της.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Διόρισε Γενικό Ελεγκτή ο Χριστοδουλίδης

«Προφανώς ούτε με τη συμπολίτευση συνεννοείται ούτε με την προεδρεύουσα που υποτίθεται δηλώνει αντιπολίτευση», λέει η Ειρήνη Χαραλαμπίδου. Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος

error: Content is protected !!