Search
Close this search box.

Η δημοσιογραφία της αλήθειας δεν φιμώνεται, ούτε καν με τις Χούντες που ονειρεύεστε!

Της Γιώτας Δημητρίου
Αρχισυντάκτρια SkalaTimes

Φιμώνεις την δημοκρατία, όταν με ειρωνικά σχόλια μηδενίζεις οποιοδήποτε δημοσίευμα, με το οποίο δεν συμφωνείς.

Φιμώνεις την δημοκρατία, όταν με έμμεσες ή άμεσες απειλές βρίζεις (και μάλιστα δημόσια) οποιοδήποτε ΜΜΕ ή δημοσιογράφο επειδή δεν σε εκφράζουν αυτά που λέει, ακόμη και αν είναι τεκμηριωμένα.

Φιμώνεις την δημοκρατία, όταν έμμεσα ή άμεσα βάζεις χαρακτηρισμούς σε δημοσιογράφους που δεν συμβαδίζουν με υπουργικές και κυβερνητικές “νουθεσίες” και θέλουν να διερευνήσουν εις βάθος την αλήθεια ενός ζητήματος. (Βλέπε πχ πανδημία).

Φιμώνεις την δημοκρατία, κάθε φορά που χλευάζεις από την άνεση του καναπέ σου κάθε δημοσιογράφο που πολεμά με κάθε τρόπο για να υπερασπιστεί την αλήθεια. Την όποια αλήθεια. Απλά και μόνο επειδή εσύ διαφωνείς.

Φιμώνεις την δημοκρατία, κάθε φορά που βάζεις ταμπέλες σε δημοσιογράφους, («είναι αριστερός» , «είναι κουμούνι», «είναι φασίστας», κοκ) απλά και μόνο επειδή δεν σου αρέσουν αυτά που λέει, ακόμη και όταν είναι τεκμηριωμένα.

Φιμώνεις την δημοκρατία, κάθε φορά που πίσω από το πληκτρολόγιο σου βρίζεις, γιατί έτσι, γιατί μπορείς και με ευκολία βάζεις όλους τους δημοσιογράφους, ανεξαιρέτως, στο καλάθι των «πουλημένων».

Φιμώνεις την δημοκρατία. Ναι, Φιμώνεις την δημοκρατία!

Γι αυτό πριν συμπαρασταθείς με ευφάνταστες αναρτήσεις υπέρ του Βαξεβάνη, ξανασκέψου ποιος ήταν ο δικός σου ρόλος μέχρι σήμερα.

Η δημοσιογραφία της αλήθειας δεν φιμώνεται, ούτε καν με τις Χούντες που ονειρεύεστε!

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Διόρισε Γενικό Ελεγκτή ο Χριστοδουλίδης

«Προφανώς ούτε με τη συμπολίτευση συνεννοείται ούτε με την προεδρεύουσα που υποτίθεται δηλώνει αντιπολίτευση», λέει η Ειρήνη Χαραλαμπίδου. Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος

error: Content is protected !!