Search
Close this search box.

Φιλοφρονητική επίσκεψη του Πρέσβη της Ιρλανδίας στην Κύπρο, στο Γραφείο του Δημάρχου Λάρνακας

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 3 Φεβρουαρίου 2022, φιλοφρονητική επίσκεψη του Πρέσβη της Ιρλανδίας στην Κύπρο,  H.E Mr. Conor Long στο Γραφείο του Δημάρχου Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα.

Αφορμή της επίσκεψης αποτέλεσε η δωρεά στο Δήμο Λάρνακας από τον Πρέσβη, δυο εκδόσεων στα ελληνικά του ιρλανδού συγγραφέα  Τζέημς Τζόυς, αφού χτες 2/2/2022 συμπληρωθήκαν 100 χρόνια από  την έκδοση του βιβλίου «Οδυσσέας», ενός από τα αριστουργήματα της κλασσικής λογοτεχνίας.

Παράλληλα συζητηθήκαν διάφορα θέματα που αφορούν τους τομείς του πολιτισμού, τουρισμού και επενδύσεων αλλά και πιθανών συνεργασιών μεταξύ της πόλης της Λάρνακας και της Πρεσβείας.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο CMMI και σε θέματα θαλάσσιας έρευνας αφού ως γνωστό δυο Ερευνητικά Ιδρύματα με σημαντική εξειδίκευση και τεχνογνωσία σε θέματα Γαλάζιας Ανάπτυξης, συνεργάζονται με το CMMI. Πρόκειται για το Irish Marine Institute και Bluewise Marine.

Τέλος, συμφωνήθηκε όπως ενισχυθούν οι ήδη καλές σχέσεις με την Πρεσβεία του Ιρλανδίας, αφού και στο παρελθόν υλοποιήθηκαν κοινές δράσεις σε θέματα πολιτισμού και όπως συνεχίσει η αμφίδρομη συνεργασία σε διάφορους τομείς καθώς και συνεργασία σε διάφορα ευρωπαϊκά προγράμματα.

Ο Δήμαρχος Λάρνακας ευχαρίστησε τον Πρέσβη για την επίσκεψη και ακολούθησε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Διόρισε Γενικό Ελεγκτή ο Χριστοδουλίδης

«Προφανώς ούτε με τη συμπολίτευση συνεννοείται ούτε με την προεδρεύουσα που υποτίθεται δηλώνει αντιπολίτευση», λέει η Ειρήνη Χαραλαμπίδου. Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος

error: Content is protected !!