Search
Close this search box.

Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης Φρίξος Ζεμπύλας: «Παραγκωνίζονται τα δικαιώματα των γονέων και των παιδιών, χάνεται εκπαιδευτικός χρόνος και δημιουργείται αναστάτωση»

SkalaTimes

Προχωρούν κανονικά με μονόωρη στάση εργασίας τη Δευτέρα πρωί τα μέλη της εκπαιδευτικής οργάνωσης ΠΟΕΔ, τονίζοντας ότι στόχος του δεν είναι η σύγκρουση με το Υπουργεία Παιδείας, αλλά να αναδείξουν ακόμα περισσότερο τα θέματα που ταλανίζουν τα σχολεία λόγω της πανδημίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, αλλά και με πληροφορίες του SkalaTimes τις οποίες πήραμε σήμερα το πρωί από εκπαιδευτικούς στην επαρχία Λάρνακας, μέλη της διδασκαλική κίνησης στην ΠΟΕΔ, ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ, έχουν εκφράσει τη διαφωνία τους με την απόφαση για μονόωρη στάση εργασίας.
Πηγή ανέφερε στο SkalaTimes:
Αυτή είναι η ώρα που το καλό των παιδιών πρέπει να είναι πάνω από οτιδήποτε άλλο. Δεν βλέπουμε να εξυπηρετεί κάτι αυτή η μία ώρα απεργίας, αντιθέτως θα προκαλέσουμε προβλήματα και δυσκολίες σε χιλιάδες γονείς που θα αναγκαστούν να «πετάξουν» τα παιδιά τους έξω από το σχολείο, μέσα στο κρύο, επειδή δεν θα έχουν κάπου αλλού να τα αφήσουν και το σχολείο θα κάνει απεργία“.

Την ανακοίνωση για τη στάση εργασίας έκανε κατά τη διάρκεια δημοσιογραφικής διάσκεψης την Παρασκευή, η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΕΔ, Μύρια Βασιλείου.
Όπως είπε η στάση εργασίας των μελών της ΠΟΕΔ θα γίνει τη Δευτέρα μεταξύ των ωρών 7:30 και 8:25.
Στη συνέχεια θα συγκληθεί εκ νέου το Διοικητικό Συμβούλιο σε 15 μέρες για να αξιολογήσει την κατάσταση. «Ελπίζουμε ότι η επίσημη πλευρά θα προχωρήσει με κάποιο τρόπο έτσι ώστε να δει ουσιαστικά τα θέματα τα οποία αναδεικνύουμε και θα αναδείξουμε με τη στάση εργασίας τη  Δευτέρα», πρόσθεσε. Η οργάνωση ζητά από την πολιτεία και ειδικότερα το Υπουργείο Παιδείας, τη λήψη ουσιαστικών μέτρων στα νηπιαγωγεία και τα ειδικά σχολεία, την υιοθέτηση ουσιαστικών και μόνιμων μέτρων για αντιμετώπιση της «πρωτόγνωρης» όπως είπε υποστελέχωσης που αντιμετωπίζουν οι σχολικές μονάδες  από τη μη αντικατάσταση εκπαιδευτικών που απουσιάζουν, και ταυτόχρονα την ουσιαστική στήριξη των διευθύνσεων των σχολικών μονάδων για τη εύρυθμη λειτουργία τους. Ζητούν ακόμα την εξαγγελία συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος εγκατάστασης συστημάτων εξαερισμού στις σχολικές αίθουσες. 

Την ίδια ώρα λύπη για την απόφαση της ΠΟΕΔ για στάση εργασίας εξέφρασε ο Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης Φρίξος Ζεμπύλας.
Μιλώντας στο Τρίτο, ο κύριος Ζεμπύλας είπε ότι παραγκωνίζονται τα δικαιώματα των γονέων και των παιδιών, χάνεται εκπαιδευτικός χρόνος και δημιουργείται αναστάτωση.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Οι Kontovourkis & Co. κυκλοφορούν το EP τους, μαζί με το νέο τους κομμάτι, την ατμοσφαιρική country μπαλάντα ‘Last Farewell’

Μετά την κυκλοφορία της καλοκαιρινής σερενάτας ‘Αύριο Μεσημέρι’ και του δυναμικού, αγγλόφωνου ντεμπούτου τους σε άρωμα skiffle, το ‘Long Way to Nirvana’, οι Kontovourkis & Co. κυκλοφορούν

error: Content is protected !!