Search
Close this search box.

Ο νέος Πρόεδρος του Συνδέσμου Καταστηματαρχών του Ιστορικού Εμπορικού Κέντρου της Λάρνακας, Δημήτρης Δημητρίου, μιλά στο SkalaTimes

Τη θέση του Προέδρου του Συνδέσμου Καταστηματαρχών του Ιστορικού Εμπορικού Κέντρου της Λάρνακας ανέλαβε πρόσφατα ο Δημήτρης Δημητρίου, ιδιοκτήτης του καταστήματος Malebox στη Ζήνωνος Κιτιέως.
Με αφορμή την εξέλιξη αυτή το SkalaTimes κουβεντιάζει μαζί του.


SkalaTimes

Δημήτρη πότε έγινε η τελευταία συνεδρίαση του Συνδέσμου Καταστηματαρχών του Ιστορικού Εμπορικού Κέντρου Λάρνακας;
Λίγο μετά τη κηδεία του Άκη (Σταύρου) έγινε η συνεδρίαση μας…. «Φεύγοντας» ο Άκης άφηνε πίσω του ένα μεγάλο κενό, έπρεπε να πληρωθεί και η θέση του Προέδρου του Συνδέσμου. Εγώ ήμουν ο αντιπρόεδρος, τα μέλη με εισηγήθηκαν να αναλάβω τη θέση του Προέδρου , δεν υπήρχε άλλος ανθυποψήφιος, δέχθηκα και έτσι ανέλαβα εγώ τα ηνία ως Πρόεδρος του Συνδέσμου.

Να πούμε δύο λόγια για τον Άκη Σταύρου….
Ναι, οφείλουμε να πούμε. Με τον Άκη γνωριζόμασταν από πάρα πάρα πολύ παλιά σαν συνεργάτες, συνάδελφοι. Αλλά, τον τελευταίο καιρό γνωριστήκαμε και μέσω του Συνδέσμου καταστηματαρχών. Ο Άκης ήταν ένας άνθρωπος ο οποίος ήθελε το καλύτερο για τη πόλη του και για τις επιχειρήσεις της πόλης και δεν τον ένοιαζε μόνο το προσωπικό του όφελος. Ήταν άνθρωπος ο οποίος ήταν αναμεμειγμένος στα κοινά και τον ενδιέφερε πάρα πολύ η ανάπτυξη και τα προβλήματα του ιστορικού εμπορικού κέντρου, ιδιαίτερα τα προβλήματα που είχαμε να αντιμετωπίσουμε τα τελευταία χρόνια.
Ο Άκης ήταν ένας εξαιρετικός άνθρωπος, ένας εξαιρετικός συνεργάτης, ένας εξαιρετικός οικογενειάρχης.

Εσύ Δημήτρης πόσα χρόνια βρίσκεσαι εδώ στο κέντρο της πόλης, στη Ζήνωνος Κιτιέως;
Για 31 χρόνια, αρχικά με το κατάστημα Stasis και μετέπειτα, τα τελευταία 8 χρόνια, με το κατάστημα Malebox.

Άρα γνωρίζεις πολύ καλά την αγορά στο κέντρο και τα όποια προβλήματα της.
Ναι, φυσικά.

Έχετε οργανωθεί ως Ιστορικό Εμπορικό Κέντρο, έχετε φτιάξει και μια σελίδα στο Facebook και Instagram…
Ναι, είναι με το όνομα Larnaca Down Town και είναι όλα τα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης, εστιατόρια και καφετέριες. Σκοπός μας είναι η αναζωογόνηση του Ιστορικού Εμπορικού Κέντρου της Λάρνακας. Σε συνδυασμό με τα έργα που κάνει ο Δήμος Λάρνακας, να συμβάλουμε κι εμείς στην ζωή και αναζωογόνηση του κέντρου. Θέλουμε να φέρουμε τον κόσμο κάτω στο Ιστορικό Εμπορικό Κέντρο.

Και δεν είναι μόνο τα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης, αλλά και οι χώροι εστίασης λες.
Ναι, φυσικά. Θέλουμε να εμπλακούν και οι χώροι εστίασης και όσοι βρίσκονται στο ιστορικό εμπορικό κέντρο της πόλης μας και νιώθουν ότι επηρεάζονται από διάφορους παράγοντες (πανδημίες, κρίσεις κτλ) και θέλουν να ενώσουν την γροθιά τους μαζί μας, για καλύτερες μέρες για το Ιστορικό Εμπορικό Κέντρο της Λάρνακας.

Ο Σύνδεσμος σας ετοιμάζει και κάποιες δραστηριότητες, σωστά;
Ναι, για το μήνα Φεβρουάριο ετοιμάζουμε δύο δραστηριότητες. Στις 12 του Φλεβάρη στη Πλατεία Ερμού και στη Ζήνωνος Κιτιέως από τις 11 το πρωί μέχρι τις 3 το απόγευμα θα γίνεται συλλογή τροφίμων για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου Λάρνακας και ζητάμε από τον κόσμο να προσφέρει ό,τι μπορεί. Μπορούν να προσφέρουν: Φακές, Μακαρόνια, Φασολιά, Ρύζι, Λάδι, Ντοματοπολτό, Γάλα μακράς διαρκείας, κ.α.
Να πω ότι η εκδήλωση αυτή γίνεται εις μνήμη του Άκη Σταύρου. Άλλωστε η ιδέα αυτή ήταν του Άκη.
Η δεύτερη εκδήλωση θα γίνει στις 14 Φεβρουαρίου, ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, ο Σύνδεσμος μας σε συνεργασία με το Δήμο Λάρνακας θα παρέχει δωρεάν στάθμευση σε όλο το εμπορικό κέντρο και ο Σύνδεσμος μας θα αναλάβει να στολίσει με κόκκινα μπαλόνια τα παρκόμετρα, αλλά και σημεία μέσα στο ιστορικό εμπορικό κέντρο της πόλης μας.
Ξεκινάμε με αυτές τις δύο εκδηλώσεις και θα συνεχίσουμε και με άλλες δράσεις. Ο σκοπός μας είναι η ευαισθητοποίηση των συναδέλφων. Πρέπει όλοι μαζί να ενωθούμε και να παλέψουμε ως μια γροθιά για την αναζωογόνηση του ιστορικού εμπορικού κέντρου. Θέλω να πω Γιώτα ότι δεν είναι όλα μαύρα. ΄Η τελοσπάντων δεν πρέπει να τα βλέπουμε όλα μαύρα. Ο κορωνοϊος κάποια στιγμή θα φύγει, γίνονται σημαντικά έργα στη Λάρνακα, η μικρή μας πόλη είναι πανέμορφη και έχει εκατοντάδες λόγους ο καθένας να την επισκεφτεί.

Θεωρείς ότι με τα έργα που θα γίνουν από το Δήμο Λάρνακας, αλλά και με τη δράση του Συνδέσμου σας, ότι τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν προς το καλύτερο για το ιστορικό εμπορικό κέντρο;
Βέβαια! Κάποια δημοσιεύματα ήθελαν το ιστορικό εμπορικό κέντρο της πόλης να πεθαίνει, όμως δεν είναι αυτή η αλήθεια.

Δηλαδή;
Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Ναι, υπάρχουν αρκετά καταστήματα –ειδικα στην Ερμού- που είναι άδεια προς ενοικίαση, μιλάμε για καταστήματα που είναι άδεια προς ενοικίαση τα τελευταία 4-5 χρόνια λόγω των υψηλών ενοικίων επειδή οι ιδιοκτήτες –και είναι δικαίωμα τους φυσικά- αρνιούνται να τα ενοικιάσουν με χαμηλότερο ενοίκιο. Η αλήθεια είναι πως ναι κλείνουν καταστήματα, αλλά επίσης ανοίγουν καταστήματα. Εδώ στην Ζήνωνος Κιτιέως 3 καταστήματα τα οποία ήταν άδεια έχουν ενοικιαστεί.

Νιώθεις ότι ο Δήμος Λάρνακας είναι δίπλα σας;
Από τη λίγη συνεργασία που είχα μέχρι στιγμής, τόσο με το Δήμαρχο, όσο και με Δημοτικούς Συμβούλους, έχω την αίσθηση ότι έχουν τις καλύτερες προθέσεις για να βοηθήσουν και να είναι δίπλα μας. Ελπίζουμε ότι θα βοηθήσουν.

Το μήνυμα σου στο κόσμο που θα μας διαβάσει;
Το ιστορικό εμπορικό κέντρο της Λάρνακας έχει άπειρες επιλογές όσον αφορά στα καταστήματα, οι περισσότεροι καταστηματάρχες είμαστε βιοπαλαιστές ή μικροεπιχειρηματίες, γνωρίζουμε τους περισσότερους πελάτες μας με το μικρό τους όνομα, έχουν προσωπική εξυπηρέτηση, με πρόσωπο, όχι απρόσωπη.
Από την άλλη θέλω να τονίσω πως όταν ψωνίζουμε από ένα μικρό κατάστημα τοπικό, από μικροεπιχειρήσεις, τότε συμβάλλουμε στην οικονομία της πόλης μας. Ο καταστηματάρχης (ένδυσης, υπόδησης κτλ) αν δουλέψει και κερδίσει λεφτά θα τα ξοδέψει σε ένα εστιατόριο, στα φροντιστήρια των παιδιών του, σε άλλες αγορές για τον ίδιο κτλ.
Με την ευκαιρία που μου δίνει το SkalaTimes μέσα από αυτή τη συνέντευξη θέλω να στείλω και ένα μήνυμα σε όσους έχουν καταστήματα στη πόλη και είτε έφυγαν από το Σύνδεσμο μας, είτε δεν ήταν ποτέ μέλη, να ξέρουν πως τους περιμένουμε όλους να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να εργαστούμε όλοι μαζί συλλογικά, σαν μια γροθιά, για να καταφέρουμε ό,τι καλύτερο για το Ιστορικό Εμπορικό Κέντρο της πόλης. Ο Σύνδεσμος μας θα κάνει ό,τι μπορεί για ό,τι καλύτερο.

  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση της συνέντευξης χωρίς τη γραπτή έγκριση του SkalaTimes

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Το νηπιαγωγείο “Παιδόκηπος” στο Κίτι φιλοξενεί αυτή τη Πέμπτη προπονητές της ποδοσφαιρικής ομάδας ΑΕΚ / Βαλεντίνα Γεωργίου: “Οι βάσεις και τα θεμέλια μπαίνουν στην προσχολική ηλικία, στόχος μας είναι περαιτέρω δράσεις έτσι ώστε να θέσουμε τις βάσεις για ενήλικες που θα διέπονται από αυτές τις αρχές και αξίες”

Το νηπιαγωγείο Παιδόκηπος Βαλεντίνα Γεωργίου στο Κίτι φιλοξενεί αυτή τη Πέμπτη προπονητές της ποδοσφαιρικής ομάδας ΑΕΚ, όπου προπονητές, δασκάλες και παιδιά θα εργαστούν μέσα από

Έναρξη Προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για γονείς και παιδιά στα Κέντρα του Κρατικού Δικτύου Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ) (Μονάδα Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφόρο Ανάπτυξη – ΕΠΑΑ), σε συνεργασία με την Παγκύπρια Σχολή Γονέων,

Παράνομη η συγκρότηση της Σχολικής Εφορείας Δήμου Δρομολαξιάς – Μενεού σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας

Αποκαλυπτήρια της ευκαιριακής συμμαχίας κομμάτων στον νέο Δήμο Δρομολαξιάς – Μενεού, με αποκλειστικό γνώμονα τον αποκλεισμό του ΑΚΕΛ, έρχονται μέσα από τοποθέτηση του Υπουργείου Παιδείας

error: Content is protected !!