Search
Close this search box.

Επισκέψεις στη Λάρνακα από Υπουργό κ. Καρούσο και μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων

Το Λιμάνι Λάρνακας επισκέφτηκε την Παρασκευή ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Γιάννης Καρούσος μαζί με τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων.
Συγκεκριμένα ο Υπουργός επισκέφτηκε το Λιμάνι Λάρνακας, το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Δημοσίων Έργων Λάρνακας και το Αρχαιολογικό Μουσείο Επαρχίας Λάρνακας.

Ο Υπουργός είπε πως το Έργο της Μαρίνας θα αναβαθμίσει και θα ενισχύσει σημαντικά και την οικονομία ολόκληρης της Κύπρου και πως το όφελος στην οικονομία ανά έτος θα είναι περίπου 120 εκατομμύρια ευρώ.

Σε δηλώσεις του ο Υπουργός Μεταφορών ανέφερε ότι μαζί με την αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή Μεταφορών, ενημερώθηκαν από την Kition Ocean Holdings Ltd για την πορεία υλοποίησης του έργου ανάπτυξης του Λιμανιού και της Μαρίνας Λάρνακας. Όπως είπε η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Μεταφορών ενημερώθηκε για «την ανάπτυξη, τις λεπτομέρειές και τα χρονοδιαγράμματα αυτού του μεγαλεπήβολου έργου, που ουσιαστικά αποτελεί τη μεγαλύτερη επένδυση που έχουμε στην Κύπρο αυτή τη στιγμή και θα ξεπεράσει το 1,2 δις ευρώ, με ένα όφελος στην οικονομία ανά έτος περίπου 120 εκ. ευρώ».

Ο κ. Καρούσος είπε πως «όλα είναι σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα» και ότι «θα είμαστε πανέτοιμοι 1η Απρίλη να παραδώσουμε στον επενδυτή το Λιμάνι και την Μαρίνα της Λάρνακας» ενώ μίλησε για ένα έργο που θα αναβαθμίσει και θα ενισχύσει σημαντικά και την οικονομία ολόκληρης της Κύπρου.

Ο Δήμαρχος Λάρνακας Αντρέας Βύρας ευχαρίστησε την Επιτροπή Μεταφορών για το ενδιαφέρον και την επίσκεψη λέγοντας πως ο ρόλος της Επιτροπής «ήταν ιδιαίτερα βοηθητικός κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ανάθεσης. Πάρα πολλές φορές το θέμα συζητήθηκε στην Επιτροπή και ο ρόλος των βουλευτών ήταν πολύ βοηθητικός σε αρκετές περιπτώσεις». Συνεχίζοντας, εξέφρασε την ευαρέσκειά του καθώς «το έργο προχωρά σύμφωνα με τους σχεδιασμούς και τα χρονοδιαγράμματα και αυτό οφείλεται σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, στο Υπουργείο, στις κρατικές υπηρεσίες». Σημείωσε το ενδιαφέρον που επιδεικνύουν και οι ίδιοι οι επενδυτές, οι οποίοι «κάνουν ό,τι μπορούν προκειμένου να προχωρήσει όπως έχει σχεδιαστεί. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι ως Λάρνακα περιμένουμε με πολύ μεγάλη ανυπομονησία αυτό το έργο».
Είναι ένα έργο, ανέφερε ο Δήμαρχος «για το οποίο η πόλη αγωνιζόταν για δεκαετίες και είμαστε στην ευχάριστη θέση να βλέπουμε πλέον την υλοποίησή του». Το θέμα πλέον, συνέχισε, είναι να προχωρήσει και να υλοποιηθεί σύμφωνα με τις προσδοκίες μας. Μίλησε τέλος για ένα έργο που θα φέρει τη συνεργασία και θα βοηθήσει την οικονομική ανάπτυξη αλλά και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής της πόλης.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Το νηπιαγωγείο “Παιδόκηπος” στο Κίτι φιλοξενεί αυτή τη Πέμπτη προπονητές της ποδοσφαιρικής ομάδας ΑΕΚ / Βαλεντίνα Γεωργίου: “Οι βάσεις και τα θεμέλια μπαίνουν στην προσχολική ηλικία, στόχος μας είναι περαιτέρω δράσεις έτσι ώστε να θέσουμε τις βάσεις για ενήλικες που θα διέπονται από αυτές τις αρχές και αξίες”

Το νηπιαγωγείο Παιδόκηπος Βαλεντίνα Γεωργίου στο Κίτι φιλοξενεί αυτή τη Πέμπτη προπονητές της ποδοσφαιρικής ομάδας ΑΕΚ, όπου προπονητές, δασκάλες και παιδιά θα εργαστούν μέσα από

Έναρξη Προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για γονείς και παιδιά στα Κέντρα του Κρατικού Δικτύου Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ) (Μονάδα Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφόρο Ανάπτυξη – ΕΠΑΑ), σε συνεργασία με την Παγκύπρια Σχολή Γονέων,

Παράνομη η συγκρότηση της Σχολικής Εφορείας Δήμου Δρομολαξιάς – Μενεού σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας

Αποκαλυπτήρια της ευκαιριακής συμμαχίας κομμάτων στον νέο Δήμο Δρομολαξιάς – Μενεού, με αποκλειστικό γνώμονα τον αποκλεισμό του ΑΚΕΛ, έρχονται μέσα από τοποθέτηση του Υπουργείου Παιδείας

error: Content is protected !!