Search
Close this search box.

Σε ρυθμούς προεκλογικής με ατάκες….

Της Γιώτας Δημητρίου
Αρχισυντάκτρια SkalaTimes

Ξεκινήσαμε ήδη να χορεύουμε σε προεκλογικούς ρυθμούς. Σε διάφορα επίπεδα, τα κόμματα είναι ήδη στα χαρακώματα πριν ακόμη η προεκλογική μάχη ξεκινήσει.
Έχω όμως την εντύπωση, πως κανένα κόμμα, (ούτε αυτό που ξοδεύει χιλιάδες ευρώ σε Εβραιοαμερικανό ειδικό στο πολιτικό marketing), δεν έχει αφουγκραστεί τον παλμό του λαού. Όχι της αφρόκρεμας, όχι των ΜΜΕ, αλλά του λαού, του κυττάρου της κοινωνίας, των πολλών, της πλειοψηφίας.

Ναι, τα κόμματα δεν έχουν αφουγκραστεί τον κόσμο, την πλειοψηφία. Γιατί αν το είχαν κάνει θα σώπαιναν και λίγο. Από σεβασμό.

Οι ατάκες, οι καβγάδες στα τηλεοπτικά πάνελ, οι διαξιφισμοί και οι αλληλοκατηγορίες δεν δείχνουν ούτε επίπεδο κόμματος, ούτε ανωτερότητα ιδεολογίας.
Αν θέλουν τα κόμματα και οι υποψήφιοι τους να μας πείσουν θα πρέπει να αφήσουν κατά μέρος τις γνωστές μεθόδους της μετωπικής σύγκρουσης και να μας κερδίσουν με επιχειρήματα, τεκμήρια, και έργα, χωρίς κατ΄ανάγκη να ρίχνουν πυρά στους απέναντι. Στους όποιους απέναντι.

Ο κόσμος ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΕ. Λίγο η πανδημία, λίγο οι χειρισμοί των πολιτικών σε αυτή την πανδημία, λίγο η προπαγάνδα των πλείστων ΜΜΕ, λίγο οι θάνατοι γύρω μας (άλλοι από κορωνοίο, άλλοι «αιφνίδιοι»), λίγο η κατρακύλα της οικονομίας (πόσοι χώροι εστίασης και άλλα επαγγέλματα έχουν οδηγηθεί στην οικονομική εξαθλίωση λόγω  πανδημίας, χωρίς αποζημιώσεις;) λίγο το ότι ο κόσμος μαθαίνει από τα λάθη του, (οι περισσότεροι τουλάχιστον), λίγο το ένα, λίγο το άλλο, δεν αντέχουμε καμία άλλη προεκλογική στα ίδια γνωστά μοτίβα. Όχι, σοβαρά, δεν αντέχουμε!
Ή θα αλλάξετε τροπάριο, ή θα δείτε την απαξίωση του κόσμου να φτάνει σε επίπεδα αποχής σε τέτοιο βαθμό που δεν έχει ξαναματαδεί αυτός ο τόπος και λυπάμαι, αλλά δεν θα έχουμε σοβαρά επιχειρήματα να πείσουμε κανένα να πάει να ψηφίσει!

Ο κόσμος κουράστηκε, θέλει να δει μια πολιτική σκακιέρα που να αφουγκράζεται την κούραση και απογοήτευση του. Θέλει να δει πολιτικούς να μιλάνε με επιχειρήματα και όχι με κατηγορίες και ατάκες.

Είμαστε στην αρχή, της προεκλογικής, μπορείτε να το σώσετε. Πιάστε το λίγο απ΄’ την αρχή, και αλλιώς. Και ίσως κάτι γίνει.

Φαν του Μαλατέστα δεν είμαι, αλλά μην μας κάνετε να θεωρήσουμε πως η μόνη λύση για μια άσπρη μέρα είναι η αναρχία! Στο κάτω κάτω, δηλαδή, ποιος αμφιβάλλει αυτό που είπε οι Ερίκκος «Το μίσος δεν παράγει αγάπη, και με το μίσος δεν μπορείς να διορθώσεις τον κόσμο»; Αν θέλετε να διορθώσετε τον κόσμο, πάρτε το αλλιώς. Οι αλληλοκατηγορίες δεν βοηθούν!
Ολόκληρα δελτία τύπου δημοσιεύει το PIO ως απαντήσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου κύριου Πελεκάνου με ύφος που νομίζει κανείς πως απαντά κανένας τυχαίος τύπους κάποιου άλλου τυχαίου τύπου στα ΜΚΔ (παράδειγμα από δελτίο τύπου που δημοσίευσε το PIO πριν δυο μέρες : «ξέρουν καλά να παίζουν τον ρόλο του… προπονητή της κερκίδας»….. ) και τα παραδείγματα και από τον κ. Πελεκάνου και από κόμματα είναι πολλά τον τελευταίο καιρό.
Φτάνει! Πραγματικά φτάνει!

Ενώ εσείς πληρώνεστε 6-7 χιλιάδες ευρώ το μήνα για να είστε βουλευτές, κυβερνητικοί εκπρόσωποι, υπουργοί, κτλ, ο κόσμος υποφέρει και δεν έχει όρεξη να βλέπει τα ανούσια show σας με ατάκες και διαξιφισμούς που δεν ωφελούν σε τίποτα. Μα σε τίποτα όμως!

Αφήστε τις ατάκες και πιάστε τα επιχειρήματα με μιαν άλφα σοβαρότητα. Αν μη τι άλλο ως ένδειξη σεβασμού απέναντι στο κόσμο που υποφέρει.

Και καλή μας προεκλογική περίοδο! (Και όπως λέμε….καλά θα πάει κι αυτό!)

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Άγριος καβγάς στις Φοινικούδες στη Λάρνακα με ανήλικους / “Πώς νομίζετε ότι νιώθουμε εμείς ως ιδιοκτήτες μαγαζιών στις φοινικούες; Δεν νιώθουμε καμία ασφάλεια”

SkalaTimes Άγριος καβγάς μεταξύ νεαρών αλλοδαπών σε καφεστιατόριο της Λάρνακας ξέσπασε ψες με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός 23χρονου και ενός 17χρονου, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο

error: Content is protected !!